„România Mare, vechile hotare!”;”Rusia, nu uita, Basarabia nu-i a ta!”

Pentru al treilea an consecutiv, în Capitală are loc un marş pentru unirea României cu Republica Moldova, manifestaţie organizată de Platforma Unionistă Acţiunea 2012.

La eveniment au participat câteva mii de persoare, din ţară şi din R. Moldova, care au ieşit în stradă cu steaguri tricolore şi au scandat „România Mare, vechile hotare” şi „Rusia, nu uita, Basarabia nu-i a ta!”, potrivit site-ului Mediafax.

După ce strâns în zona Muzeului Ţăranului Român, aceştia au plecat în jurul orei 14.30, în marş, pe traseul Calea Victoriei – Strada Franceză – Piaţa „Sfântul Anton”.

Tineri şi vârstnici, unii îmbrăcaţi în haine cu motive tradiţionale au venit cu pancarte pe care se putea citi: „Vrem Unirea!’, „Unirea, obiectiv naţional” şi „Moldova n-a fost a mea, nu e a voastră, ci a urmaşilor urmaşilor noştri în veacul vecilor”. Printre cei veniţi la marş se numără şi persoane în vârstă care spun că sunt basarabeni stabiliţi de mult timp în România.

La finalul marşului a fost emis un apel către candidaţii la alegerile din noiembrie. Proclamaţia va fi trimisă Preşedinţiei, Guvernului, Parlamentului şi celor 14 candidaţi la alegerile prezidenţiale din noiembrie, au precizat organizatorii.

Tot organizatorii spun că vor cere şi factorilor decizionali din Republica Moldova „accelerarea proceselor de integrare” a acestui stat în România.

„Suntem martorii unei agresiuni nedisimulate a Rusiei în spaţiul ex-sovietic. Singura şansă a Basarabiei de a evita soarta Ucrainei este unirea cu România. Cerem factorilor decizionali din ambele state accelerarea proceselor de integrare a Republicii Moldova în România”, a declarat George Simion, reprezentantul Platformei Unioniste Acţiunea 2012.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.