Rovana Plumb a numit un pedelist Guvernator al Deltei Dunării

Nu de puţine ori, actualul ministru al Mediului, pesedista Rovana Plumb, a fost acuzat – şi în presă, dar şi de propriii colegi de partid – că face blat cu PDL-ul. O ultimă acţiune întreprinsă de ministrul Mediului pare să confirme acuzele adresate acestuia, de colaboraţionism cu partidul prezidenţial.

Plumb l-a numit în urmă cu zece zile pe Edward Bratfanof în funcţia de Guvernator al Administraţiei Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării (ARBDD).

În judeţul Tulcea este de notorietate că Bratfanof este prieten al multor lideri democrat-liberali tulceni. Noul Guvernator al Deltei Dunării a fost văzut deseori în compania primarului pedelist al Tulcei, Constantin Hogea, şi a fostului preşedinte PDL al Consiliului Judeţean Tulcea, Victor Tarhon.

Absolvent al Facultăţii de Silvicultură şi patron al unei firme de consultanţă specializat în management, Bratfanof face şi negoţ haine second-hand, într-un magazin din Piaţa Veche din Tulcea. Proaspătul Guvernator al Administraţiei Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării ocupă o funcţie de conducere şi în cadrul firmei de construcţii Deltacons din Tulcea, firmă care aparţine controversatului om de afaceri Alexandru Stroie, şi el cunoscut ca fiind un apropiat al PDL. Compania Deltacons a participat la mai multe lucrări plătite din banii acordaţi cu largheţe de Elena Udrea, pe vremea în care aceasta conducea Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului. De asemenea, firma Deltacons a fost implicată şi în scandalul epavei navei Rostock.

În PDL este cunoscut faptul că Edward Bratfanof a urmărit acestă funcţie încă din martie 2012, atunci când PDL dorea schimbarea lui Grigore Baboianu, şi el fost Guvernator al ARBDD. Recenta numirea a lui Bratfanof la şefia ARBDD, în 26 septembrie, a provocat numeroase nemulţumiri în rândul membrilor USL Tulcea dar şi la nivelul conducerii centrale a USL, acuzele la adresa Rovanei Plumb crescând în intensitate. Fostul europarlamentar PSD a refuzat în mai multe rânduri să explice – public sau în partid, de ce a păstrat în funcţii la ministerul pe care îl conduce numeroşi demnitari puşi pe funcţii de fosta guvernare a PDL. Inclusiv printre consilierii ministrului Plumb se află câţiva democrat-liberali.

Reamintim că actualul Guvernator al ARBDD a fost numit în funcţie de către ministrul Mediului şi al Pădurilor, Rovana Plumb, după ce fostul Guvernator, Viorica Bâscă, a fost acuzat de favorizarea unui general SRI pentru construirea, în mod ilegal, a unui bar pe plaja protejată din Sulina.

La numirea sa în funcţie, Bratfanof declara abulic că „este prematur să vorbesc despre o activitate pe care o voi începe săptămâna viitoare”.

‘>

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.