S-au încheiat Jocurile Olimpice de la Rio

Simona Pop, componentă a echipei de spadă și medaliată cu aur la Rio, a purtat drapelul României la ceremonia de închidere, care a avut loc în noaptea de duminică spre luni.

La cea de-a 31-a ediţie a Jocurilor Olimpice de vara au participat peste 11.000 de sportivi din 205 ţări, plus o delegaţie a sportivilor refugiaţi şi una a sportivilor care au evoluat sub drapelul olimpic. La finalul ceremoniei, drapelul olimpic a fost transmis oraşului Tokyo, care va fi gazdă JO în 2020, potrivit AFP.

Delegaţia ţării noastre la Rio a fost formată din 96 de sportivi, 7 rezerve, care au participat la 15 sporturi.

Pe 5 august, la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Rio de Janeiro portdrapelul României fusese gimnasta Cătălina Ponor.

România a terminat Olimpiada de la Rio cu cinci medalii: una de aur, una de argint și trei de bronz. Aurul fiind al echipei feminine de spadă, argintul al tenismenilor Florin Mergea şi Horia Tecău la proba de dublu masculin.
Bronzul a fost luat de Gabriel Sincraian la haltere (cat. 85 kg), Albert Saritov la lupte (cat. 97 kg) şi cel câştigat de canotoarele de la 8+1.

Ţara noastră a terminat pe locul 47 în clasamentul pe naţiuni, cu 20 de locuri mai jos decât în urmă cu 4 ani, la Londra, potrivit ProSport.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Stelian Cornea 1092 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.