Scandalul demiterii abuzive a conducerii Spitalului Hunedoara a luat amploare

La Hunedoara continuă scandalul după demiterea abuzivă de către primarul PDL al localităţii a directorului spitalului municipal. Consilierii locali au reuşit să blocheze parţial actele primarului. Consilierii PDL, PPDD şi o parte a celor din PSD se opun voinţei hunedorenilor, care au protestat viguros la deciziile primarului.

Miting la Hunedoara şi şedinţă la consiliul local de urgenţă

Scandalul demiterii abuzive a directorului spitalului municipal Hunedoara, Barna Bende, a luat amploare. Reamintim, în urmă cu trei zile, din ordinul primarului municipiului, Viorel Arion (PDL), trei consilieri locali (doi din PDL şi unul din PPDD) care făceau parte în CA al spitalului au decis într-o şedinţă extraordinară a acestui organism „executarea sumară” a directorului spitalului şi a întreg comitetului director. A doua zi s-au înregistrat ample proteste şi o mică grevă chiar în spital, iar în oraş spiritele au fost extrem de agitate. „S-ar putea să avem un caz Arafat local aici la Hunedoara, iar ceea ce a păţit Boc de această dată va păţi Arion”, a declarat pentru cotidianul.ro un cetăţean care ne-a oferit informaţii despre starea de spirit din Hunedoara.

Vineri au avut loc trei evenimente legate de acest scandal: un miting de protest în faţa spitalului, o şedinţă a consiliului local „convocată de îndată” de PNL şi o nouă şedinţă extraordinară a CA al spitalului.

Blitz contraofensivă a PNL

Pentru repunerea în normal a lucrurilor, consilierii locali ai PNL au pornit o contraofensivă rapidă. În şedinţa extraordinară a Consiliului Local Hunedoara s-a decis înclocuirea din CA al spitalului a consilierului PDL, Silvia Ghenea, una dintre „gurile de foc” ale primarului Viorel Arion. În locul Silviei Ghenea a fost numit în CA al spitalului consilierul local Paul Rusu. Două ore mai târziu s-a convocat o şedinţă extraordinară a CA al spitalului Hunedoara, unde s-a votat anularea deciziei de demitere a directorului general şi a comitetului director, adică a fost anulat documentul care îi dădea dreptul primarului să decidă demiterea.

Totuşi, joi seara, primarul municipiului, fără a aştepta vreo contestaţie din partea celor demişi, a emis decizie de demitere a comitetului director a spitalului. În acest moment, cel puţin până luni, există un vid de conducere a Spitalului municipal Hunedoara, neexistând nici măcar o conducere interimară. O situaţie cu adevărat explozivă. Surse din consiliul local ne-au precizat că există o contestaţie făcută la prefectură împotriva deciziei primarului Viorel Arion, şi că în situaţia în care nu se va rezolva nimic pe cale administrativă, instanţa va decide.

PSD Hunedoara joacă la două capete

În tot acest scandal nu trebuie ignorat factorul politic. În Consiliul Local Hunedoara PDL şi viceprimarul PSD-ist au încercat să blocheze şedinţa extraordinară a consiliului local de vineri. Au lipsit consilierii PDL, cei din PPDD şi doi consilieri de la PSD. S-a realizat totuşi cvorumul de şedinţă cu participarea consilierilor locali de la PNL, PC, UNPR, UDMR şi a doi consilieri PSD. Deci, după cum se vede, PSD joacă într-un fel la două capete. Un participant la şedinţa CL ne-a declarat sub protecţia anonimatului că de fapt deputatul PSD Laurenţiu Nistor, liderul filialei judeţene a PSD, ar fi cel care a intenţionat să blocheze participarea la şedinţă a consilierilor social-democraţi. Rămâne de văzut ce atitudine va avea conducerea centrală a USL faţă de gestul lui Nistor. De asemenea, rămâne de văzut cum se vor derula evenimente în acest scandal începând de săptămâna viitoare.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Theo Marcovici 128 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.