×
×
Noi
Citite
Recomandate
Ultima oră
Actualizat acum 2 ore
24 Ore
7 Zile
30 Zile
24 Ore
7 Zile
30 Zile
Data
Marţi, 17 octombrie 2017, 01:16
EUR (€)
-0.0035 ↘
4.5854 RON
USD ($)
+0.0087 ↗
3.8887 RON
• • •
Scrisoare deschisă poporului român, transmisă de arhimandritul Iustin Pârvu

POPOR ROMÂN

Îţi scriu pentru că sper ca măcar acum, să îţi aminteşti cine ai fost, cine eşti şi poate aşa vezi încotro te îndrepţi! Eşti singurul popor european care trăieşte încă acolo unde s-a născut.

Nu o spun eu, o spune istoria popoarelor. O fi mult, o fi puţin, nu ştiu - dar ştiu că eşti unic în Europa, această Europă care te loveşte, te jigneşte şi te umileşte.

De ce o laşi să facă asta, când tu eşti singurul popor născut, crescut şi educat în graniţele sale? Eşti primul popor din lume care a folosit scrierea. Nu o spun eu, o spun tăbliţele de la Tărtăria şi o recunosc toţi cei care le-au studiat.

Acum 7000 de ani, când alţii nici nu existau ca popor, pe aceste meleaguri locuitorii scriau, pentru a ne lăsa nouă mândria de a fi prima civilizaţie care se semnează pe acest pământ.

Scrierea sumeriană a apărut 1.000 de ani mai târziu şi totuşi mulţi se fac că nu văd şi nu recunosc adevărul. Cât timp o să te laşi neglijat?

Ai fost singurul popor pe care nici o putere din lume nu l-a cucerit chiar dacă ai fost împărţit, despărţit şi asuprit de mai multe imperii. Nici unul nu a putut să te cucerească cât ai fost unit, nici romanii care au stăpânit doar o parte din vechea Dacie, cealaltă

fiind stăpânită de Dacii liberi, nici turcii care nu au reuşit niciodată să îţi transforme teritoriul în paşalâc. Toate marile înfrângeri s-au bazat pe trădare. NIMENI NU A REUŞIT SĂ TE SUPUNĂ CÂT AI FOST UNIT. De ce te laşi dezbinat? Ai fost scut creştinătăţii, când întreaga Europă tremura de teama islamului.

Sângele tău a salvat Europa iar românul Iancu de Hunedoara a salvat Viena şi întreaga Europa de furia semilunii. Acum, tu popor de salvatori ai creştinismului, eşti tratat ca un paria. Când îţi vei revendica drepturile? Din tine au apărut: Eminescu, Enescu, Brâncuşi, Gogu Constantinescu, Vuia, Vlaicu, Coandă, Petrache Poenaru, Nicolae Teclu, Spiru Haret, Herman Oberth, Conrad Haas. Dar ce păcat, cei mai mulţi şi-au pus minţile sclipitoare în slujba altor ţări pentru că acasă nu i-a ascultat nimeni. De ce ai lăsat să se întâmple asta? Astăzi, popor român pentru tine se rescrie istoria. Cum vrei să se facă asta? Cum vrei să te vadă cei ce îţi vor urma?

Astăzi, ca şi pe vremea fanarioţilor, domnitorul şi divăniţii nu au nici o legătură cu tine. Sunt străini de interesele şi dorinţele tale, tot ce doresc este să stea cât mai mult în funcţie şi să câştige cât mai mult. Tu taci !!!

Astăzi, ca şi pe vremea cuceririi romane, bogăţiile tării, aceleaşi mine de aur, argint sare, mierea acestui pământ, sunt exploatate de alţii cu braţele tale şi se duc pentru a umple vistieriile străinilor de neam. Tu taci !!!

Astăzi, ca şi pe vremea asupririi austro - ungare, drepturile românilor sunt călcate în picioare, iar cei puţini fac legea pentru cei mulţi. Tu taci !!!

Astăzi, ca şi în vremuri de restrişte, românii pleacă din ţară, să muncească, sau să îşi vândă inteligenţa, pentru că ţara lor nu are nevoie de ei. Câţi dintre ei sunt viitorii Brâncuşi, Coandă, Conrad Haas, te-ai gândit la asta ? Conducătorii acestei ţări au nevoie de slujbaşi proşti, lipsiţi de educaţie, lipsiţi de caracter, lipsiţi de voinţă, lipsiţi de coloană vertebrală, ca să îi poată îndoi şi face figurine de plastilină din ei. Tu taci !!!

Astăzi, ca şi pe vremea bolşevismului, la mare preţ sunt trădătorii, linguşitorii, vânzătorii de neam şi conştiinţă, traseiştii politici, gata să calce pe cadavre pentru a parveni şi a îşi păstra privilegiile. Tu taci !!!

Astăzi, parlamentul şi guvernul ţării, divăniţii de azi, arendează pământurile şi întreprinderile "nerentabile" la indicaţiile unor străini de neam cărora le cântă osanale, unor arendaşi străini, spunând că asta se numeşte privatizare. Pentru aceste arende, ei primesc peşcheşul, iar ţara rămâne pe butuci. Tu taci !!!

Astăzi, urmele civilizaţiei străbunilor voştri sunt şterse, pentru ca fiii tăi să nu mai ştie niciodată cum au apărut ei pe acest pământ, cine le sunt strămoşii şi care le sunt meritele:

1. Vechile situri arheologice sunt distruse, se construiesc şosele experimentale peste ele, Sarmisegetuza, Grădiştea, Munţii Buzăului,

sunt vândute sub pretextul impulsionării turismului, unor privaţi care, habar nu au că în pământul pe care îl calcă zace istoria ta încă nedescoperită. Tu taci !!!

2. Elemente din tezaurul ţării, sunt trimise "la expoziţie" în afara ţării şi uită să se mai întoarcă, iar cei ce le-au scos, nu dau nici un răspuns, se fac că au uitat de ele. Tu taci !!!

3. Arhivele tării sunt cedate printr-o lege a arhivelor, străină de interesele naţionale, celor ce vor să scoată din mintea românilor ideea şi dovezile de unitate naţională. Tu taci !!!

Slujbaşii ţării, căftăniţii, vând la preţ de piatră seacă şi fier vechi, bunurile realizate de tine, sub oblăduirea şefilor lor, împart banii, apoi sunt "judecaţi" de ochii lumii şi primesc pedepse cu suspendare, adică "mulţumesc, la revedere, te mai chemăm noi când avem nevoie de serviciile tale". Tu taci !!!

Oştirea ţării este batjocorită, decimată, dezarmată, pusă în slujba altora, copiii tăi mor pe pământuri străine, iar Hatmanul Suprem vine în faţa ta şi spune că suntem într-o mare încurcătură, vom fi nevoiţi să împrumutăm avioane străine pentru a ne asigura siguranţa aeriană, de parcă asta s-a întâmplat peste noapte şi nu este urmarea politici sale dezastruoase, de parcă nimic din ceea ce se întâmpla românului azi nu i se datorează lui. Tu taci !!!

Dispar din instituţii ale statului arhive cu invenţii şi inovaţii de interes strategic privind cercetarea nucleară. Cei puşi să le păzească nu păţesc nimic, iar cei ce trebuie să investigheze, spun că nu e nimic deosebit. Tu taci !!!

Şi se fură voturile, iar comisia care trebuia să investigheze pe cei care au fost prinşi cu vot dublu, nu dă nici un răspuns, deşi există dovezi că ai fost furat şi voinţa ta răsturnată. Tu taci !!!

În divan, se fură la 2-3 mâini, unii chiulesc, alţii se fac că lucrează, iar alţii mânuiesc legile după bunul plac, în văzul tuturor şi nu li se întâmplă nimic. Tu taci !!!

Sistemul educaţional se reduce la bani, bani la înscriere, bani la examene, bani la absenţe, bani la promovare, bani la angajare, bani la reexaminare. Copiii tăi nu mai ştiu nici cum îi cheamă dacă nu se uită pe internet sau nu primesc un SMS. Tu taci !!!

Dacă te îmbolnăveşti, nu ai unde să te duci, s-au închis spitalele, s-au scumpit medicamentele, trebuie să mergi dacă eşti operat cu faşele şi anestezicul de acasă, altfel mori neoperat sau deschis şi neînchis. Intri în spital pentru o unghie lovită şi ieşi cu 10 boli pe care nu le aveai la intrare. Tu taci !!!

Un copil de 15 ani, român sportiv, este bătut de colegii de echipă maghiari, pentru că e român, chiar de Ziua Naţională a României. Nu se întâmplă nimic. Ceva mai târziu, Hocheiştii Naţionalei României (de naţionalitate maghiară) la un meci cu selecţionata Ungariei, tac când se intonează Imnul României, dar cântă cu foc imnul Ungariei şi pe cel al Ţinutului Secuiesc, imn care nu avea ce căuta la o manifestare oficială. Toţi tac !!! Tu taci !!!

Guvernanţii nu fac altceva decât să te jupoaie, îţi bagă mâna în buzunar şi îţi iau banii, pentru că eşti prea bogat în viziunea lor, sau nu meriţi ce ai câştigat, iar ţara nu are bani. Se împrumută lăsându-te dator pe sute de ani, fără să le pese ce vor face şi de unde vor plăti datoriile cei ce le vor urma. Tu taci !!!

Duşmanii tăi, cei ce vor să te vadă dispărut pentru a îţi lua locul, îţi impun ce să mănânci, ce să bei, ce medicamente să iei, fac experimente cu tine, te folosesc drept cobai cu avizul şi ajutorul trădătorilor din fruntea ţării, care le aplică legile într-un Codex Alimentarius care te duce la pieire. Tu taci !!!

Parlamentarii îşi votează legi speciale, se protejează împotriva judecăţii pentru hoţiile şi prostiile pe care le fac, se acoperă cu legi făcute numai pentru ei, şi fură acoperindu-se unul pe altul. Tu taci !!!

Preşedintele ţării îşi exprimă oficial acordul de modificare a Constituţiei ţării, la cererea unor străini, care îşi urmăresc propriile interese, fără a consulta măcar parlamentul, dar să te mai consulte pe tine... Tu taci !!!

Un român plecat de acasă, descoperă peste hotare că ţara lui are de recuperat o sumă mare de bani de la alt stat. Ce fac parlamentarii români? Refuză să investigheze cazul, pentru că nu vor să îi supere pe cei ce îi ţin pe jilţuri, fără să le pese de interesul naţiunii, trădând jurământul făcut la investire. Tu taci !!!

ASTA SE ÎNTÂMPLĂ ASTĂZI, POPOR ROMÂN, ŞI TU TACI !!!

Dacă ar fi ca tot ceea ce se întâmplă să se răsfrângă numai asupra ta, românul de azi, nu ţi-aş scrie un cuvânt. Te-aş lăsa să lâncezeşti, să dormi până se aşterne praful peste tine şi mătura istoriei te va scoate afară din mintea celor ce vor urma, ca pe o întâmplare neplăcută. Dar tu popor român de azi, eşti legat de cel de ieri şi de cel de mâine şi odată cu tine piere nu numai trecutul, dar şi viitorul acestui neam.

Cât o să mai taci ?

Trezeşte-te, popor român, trezeşte-te român adormit şi nu lăsa să se şteargă dintr-o trăsătură de condei, tot ce ti-au lăsat părinţii, nu îţi lăsa copiii pe drumuri, sclavi ai celor ce nici nu existau pe când tu ştiai să scrii.

Publicat Miercuri, 10 aprilie 2013
140953
 | 945
 | 127
+Adaugă
Comentarii
2000
Trimite
Salontanul
0
Sa va ia dracu' de hoti! Cautati articolul original pe blogul "In cuiul catarii. Acolo este complet si nu trunchiat.
Publicat Duminică, 26 aprilie 2015
+Răspunde
Vio
-2
Omule, esti nebun complet! N-am citit ceva mai penibil in viata mea!
Publicat Vineri, 18 iulie 2014
+Răspunde
Florenta @ Vio
+5
Pe ce lume traiesti, Vio? Esti romanca din romani sau.... nu-ti place istoria tarii noastre? Cati strabuni au platit cu viata lor tanara ca sa nu ne ia dusmanii cu totul. Nu ai bunici sa-ti povesteasca cum au luptat pe front si de ce?
Publicat Miercuri, 04 februarie 2015
+Răspunde
constantin
+5
nu este important fratii mei,cine a scris mai intai si cine la preluat,atata timp cat este un adevar care doare,ca sa stie tot romanul ce face si cum greseste,ca doarme,asa cum spune si Imnul Tarii! e bine sa fie preluat de cate redactii vor,important sa l de a sa citeasca toata lumea! of,mai fratilor!
Publicat Sâmbătă, 17 mai 2014
+Răspunde
VANGA...
+11
Trist, ingrozitor de trist, este faptul ca ceea ce este scris, e purul ADEVAR. Felicitari autorului.
Publicat Vineri, 31 ianuarie 2014
+Răspunde
Alex
-13
Sper ca stiti ca intregul mesaj a fost scris de Marin Neacsu pe blogul sau si preluat apoi de site-ul gandeste *editat* fiind de fapt un experiment al modului in care un articol fara mare po *editat* ritate initiala, poate fi atribuit unor figuri cu autoritate (parintele Iustin) dobandind astfel o po *editat* ritate extraordinara, doar in virtutea acestui simplu fapt. Experimentul (dezvaluit de catre cei de la gandeste *editat* pe site-ul lor in februarie 2012) vrea sa puna problema faptului ca pentru mase pare sa conteze mai mult mesagerul decat mesajul, de unde rezulta numeroase mani *editat* ri mass media. Asa a ajuns acest articol raspandit pe internet si preluat la nesfarsit de presa romaneasca de doi bani care nu face nici cele mai mici eforturi de a-si verifica sursele...
Publicat Joi, 29 august 2013
+Răspunde
virgil 45 ani
-14
Ma bucur sa vad ca s-a mai nascut un tabloid in emisfera celor citeva zeci din Romania! Va luati stirile de pe google cam dupa ora 9 -10 dimineata., depind ecind va culcati noaptea nu? Ia uitati-va si autorul scrisorii deschise de mai sus. Un tabloid ia stirea de la altul cu alte cuvinte asa aflam si ce rahat de presa avem: adevarul ro gindul ro . cotidianul ro si lista continua! Scrisoare deschisă poporului român – Mesajul tăbliţelor de la Tărtăria de marin neacsu linkul nu intra deci cautati pe google! Rusinica!
Publicat Luni, 26 august 2013
+Răspunde
virgil 45 ani
-11
Ma bucur sa vad ca s-a mai nascut un tabloid in emisfera celor citeva zeci din Romania! Va luati stirile de pe google cam dupa ora 9 -10 dimineata., depind ecind va culcati noaptea nu? Ia uitati-va si autorul scrisorii deschise de mai sus. Un tabloid ia stirea de la altul cu alte cuvinte asa aflam si ce rahat de presa avem: adevarul *editat* gindul *editat* . cotidianul *editat* so lista continua! *editat* *editat* .ziuaveche *editat* a-65831.html
Publicat Luni, 26 august 2013
+Răspunde
Oare ?
-344
Cine i anal lfabetu asta ???
Publicat Miercuri, 10 iulie 2013
+Răspunde
doar adevarul
+8
Da-va dracu popor las numai gura e de voi...Va dau toate scursurile pamantului m u ie[politicieni romani si straini]..V-au luat perciunatii[ si cozilele lor de topor din politica] tot ce avea colonia actuala Romanistan v-au facut fetele si nevestele tarfele UE ale patronilor si sefilor din administratie iar pe voi sclavi obligati sa dati mita pentru orice ca sa supravietuiti genocidului organizat si v-au numit rromi ca sa va amestece si sa va confunde alte popoare cu t iganii..Si tot ii trageti cu ''cand vom iesii noi in stradIn. loc sa luptati ca Romanistanul sa redevina tara voi pupati in fund orice venetic care va arunca cu scarba cativa euro ca investitii si pleaca cu tot ce aveati inainte [gaze ,petrol,aur ,argint ,cupru ,industrie,paduri lacuri etc] Scarba si sila asta mai meritati. Va dau si eu o flegma .
Publicat Miercuri, 10 iulie 2013
+Răspunde
veta
+16
Ca e un fals sau nu, ca parintele nu era la curent cu toate mizeriile care se intampla neamului astuia, prea putin conteaza. Realitatea este ca tot ce e scris acolo e adevarat. Fiecare lucru scris despre distrugerea Romaniei, voita si constienta, e adevarat. Dar cred si ca atunci cand Romania n-o mai fi , prea putin mai conteaza, fiindca distrugatorii habar nu au ca distrugerea vine la pachet pentru toata lumea si ei nu vor huzuri intr-un paradis mirific, daca este posibila exprimarea, ci se vor praji cu copii lor, cu averile lor pline de sange si suferinta altuia, in distrugerea finala.
Publicat Miercuri, 10 iulie 2013
+Răspunde
ioan26 @ veta
+1
Ai punctat bine Veta!
Publicat Duminică, 13 noiembrie 2016
+Răspunde
Recomandate
Demisie din USR: Adio, dar rămân cu tine
Publicat acum 9 ore şi 58 minute
Un fost electrician, la șefia ANRE
Publicat acum 8 ore şi 36 minute
Datoriile la stat, secretizate
Publicat acum 15 ore şi 24 minute
Centrul Atenţiei
alarm off
Dosar Cotidianul
7 articole/ Actualizat Duminică, 08 octombrie 2017
alarm off
Cotidianul cititorilor
20 articole/ Actualizat Sâmbătă, 23 septembrie 2017
Ilie Şerbănescu

Realist privind lucrurile, actuala formulă de guvernare din România este probabil cea mai profitabilă pentru stăpânul străin al țării.

Ilie ŞerbănescuPublicat acum 5 ore şi 25 minute