Şedinţa despre schimbarea numelui Liceului „Mircea Vulcănescu” a fost amînată

Şedinţa de ieri a Consiliului Local din sectorul 4, în care se propunea abrogarea Hotărîrii din 29 iunie 2017, prin care se decisese schimbarea numelui Liceului „Mircea Vulcănescu”, a fost amînată din lipsă de cvorum! Mai lipseau doar doi consilieri pentru ca şedinţa să se desfăşoare. Elevii şi profesorii Liceului „Mircea Vulcănescu au prezentat consilierilor un Apel semnat de peste 200 de persoane.

În acest document, elevii şi profesorii Liceului „Mircea Vulcănescu” din Bucureşti spun că se opun schimbării denumirii şcolii, considerînd că „această modificare este nedreaptă şi inoportună, cu atît mai mult, cu cît Mircea Vulcănescu este un simbol al valorilor noastre naţionale pe care trebuie să le apărăm”.
Tot ieri, fiica filosofului Mircea Vulcănescu, doamna Măriuca Vulcănescu, a transmis acest mesaj către toţi consilierii de la sectorul 4: „Le transmit un gînd bun tuturor, indiferent din ce partid fac parte. Să voteze cu bărbăție și demnitate, să voteze cu inima și capul și să știe că nu o fac pentru Mircea Vulcănescu, ci pentru poporul român. Dumnezeu să-i binecuvânteze!”.

Doamna Vulcănescu reaminteşte că în această toamnă se împlinesc 65 de ani de cînd Mircea Vulcănescu a murit în închisoarea de la Aiud, corpul său fiind aruncat într-o groapă comună, nefiind descoperit pînă acum! Avea doar 48 de ani.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Ion Spânu 1818 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.