Senator către Iohannis: Dacă ești teleghidat, mai ești „integru”?

Senatorul Cristian Bodea, propus săptămâna trecută pentru excludere din PNL, îl atacă dur marți pe pagina sa de Facebook pe președintele Klaus Iohannis după ce șeful statului a subliniat în declarația de la Palatul Cotroceni că este nevoie de integritate în clasa politică.

„Bădica Iohan s-a trezit aseară, să ne certe iară! Că ”integritatea” nu se poate învăța, da` administrația și politica, da! Acu`, nu știu cum e cu integritatea lui, dar sigur e că el nu poate învăța politica, oricât l-ar instrui Mihalache…
De când s-a cocoțat în Deal, ne tot îndeamnă, de pe prompter, să ”schimbăm” clasa politică. Dar, fără să ne spună clar după ce reguli. Așa că mă tot întreb, cum se traduce asta în Parlament? Cei vechi trebuie schimbați cu unii noi, da? Atunci, de la câte mandate ești ”ne-integru” sau ”perimat”? Și de la câte a stabilit el că trebuie să fii ”reformat” și ”expulzat” din politică?
La mine pare simplu, abia îl termin pe primul, măcar la un mandat sper că e milos Kaiserul. Dar, ca să mă uit numai în casa mea, ce te faci cu Vasile Blaga și Teodor Atanasiu, care au mandate fără număr? La fel Eugen Nicolaescu, Cornel Popa, Puiu Hașotti, Mario Oprea, Marius Nicoară, Dumitru Oprea, Traian Igaș, Mihai Voicu? Să se considere deja pensionați? Partidul să îi vrea rași, Her Președinte?
Și cei la al doilea mandat, gen Alina Gorghiu și Raluca Turcan? Unde se încadrează? S-au ”învechit” deja? Mai sunt ”integre” au ba?
Serios! E cineva în Dealul ăla capabil să îi scrie Transformatorului un discurs din care să înțelegem unde a setat ”cel ce a fost 14 ani primar la Sibiu” limita de ”integritate” si ”invechire” în Parlament și în Politică?”, a scris Bodea, adăugând: „
Dacă ești teleghidat, mai ești ”integru”?…”

Ce a declarat Iohannis

Președintele Klaus Iohannis a „insistat” luni pe criteriul integrității la nivelul clasei politice, într-o analiză a alegerilor locale.

„De câţiva ani buni, românii cer o nouă clasă politică: ei vor să fie reprezentaţi şi conduşi de politicieni integri și dedicaţi interesului public. Rolul fundamental în reformarea și înnoirea clasei politice îl au alegătorii. Nu trebuie să ne imaginăm că altcineva decât alegătorul poate să schimbe clasa politică românească. Votul este instrumentul cel mai puternic prin care se poate schimba clasa politică. Votul este instrumentul prin care partidele pot fi obligate să devină mai bune, mai performante, să aibă politici mai bune, să aibă criterii de integritate pe care le respectă. Eu pot să invit partidele să se reformeze, pot să vorbesc pentru reformarea clasei politice, dar singur nu. Singur nu pot să fac acest lucru. Dumneavoastră, alegătorii, trebuie să schimbați prin vot felul în care acționează partidele politice. Şi insist pe criteriul integrităţii. Este extrem de important. Dacă ne referim la alegerile care tocmai au trecut, alegerile locale. Administrație se poate învăța, politica se poate învăţa, integritatea însă nu. Un politician ori este integru, ori nu este integru, iar pentru o comunitate este foarte important să aleagă un om integru, indiferent dacă vorbim de alegeri locale sau alegeri parlamentare. Acest principiu a integrității a fost abordat diferit de către partide. Unele partide au luat treaba foarte în serios, au stabilit criterii de integritate şi le-au respectat. Alţii au mimat. Alegătorul trebuie să decidă cine are dreptate şi eu cred că românii în continuare își doresc o clasă politică reformată, înnoită, integră şi competentă”, a spus Iohannis la Cotroceni.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Ioana Radu 8516 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.