Sfaturi pentru un dormitor Feng Shui

Feng Shui este o artă ce urmărește obținerea fericirii și prosperității prin aranjarea conștientă a spațiului în care trăim. Una dintre cele mai importante camere din casă este dormitorul. Prin respectarea principiilor Feng Shui putem atrage energiile pozitive în jurul nostru și ne putem bucura de mai multă energie, vitalitate și relaxare.

Specialiștii ne învață mai întâi că în cazul în care avem o oglindă în dormitor, trebuie să o acoperim atunci când dormim. Și asta, deoarece oglinda este considerată un vampir energetic. Indiferent că este vorba despre cea de pe perete, de pe ușa dulapului sau de pe noptieră, oglinzile au un efect negativ asupra armoniei din cuplu și cauzează insomnii.

Patul, elementul principal

Poziția patului trebuie aleasă cu grijă, deoarece influențează toate aspectele legate de sănătate, bani și relații. Nu trebuie poziționat lângă fereastră, pe peretele cu ușa și nu trebuie să stăm cu picioarele îndreptate spre ușă. Este ideal să îl amplasăm în colțul diagonal, opus ușii, iar tăblia patului trebuie să fie solidă și înaltă, dintr-o singură bucată și, de preferat, din lemn. Deasupra patului nu trebuie să se afle tablouri, etajere sau dulapuri, deoarece acestea blochează energia.

În dormitor nu trebuie să existe surse de apă – acvarii, fântâni sau chiar obiecte decorative care să imite sunetul apei. Ele influențează negativ calitatea somnului, provoacă stres, insomnii și pot afecta relația de cuplu, spun specialiștii. Nu decora dormitorul cu imagini care arată marea, râuri, cascade sau lacuri.

Importanța culorilor

Conform principiilor Feng Shui, trebuie să alegem cu grijă culorile pereților, ale mobilierului, parchetului și obiectelor de decor. S-a demonstrat că alegerea culorilor are efecte pozitive sau negative asupra sistemului nervos central. Pentru dormitor, e bine să alegem o paletă de culori pastelate, care să creeze o atmosferă relaxantă, liniștitoare și primitoare. Sunt indicate: alb, bej, crem, pământiu, galben pal, verde, albastru deschis, auriu. Specialiștii ne recomandă să evităm culorile prea puternice și închise, care obosesc ochiul.
Dormitorul nu este camera recomandată pentru a avea televizorul, computerul, laptopul sau alte aparate electronice. Ele au emisii electromagnetice care afectează sănătatea sistemului nervos central.

De asemenea, în dormitor nu trebuie puse imagini cu zeități sau sfinți, pentru că sunt considerate sacre și nu trebuie să se afle în același loc în care au loc relații intime. Aceeași regulă se aplică și fotografiilor cu familia.

Rolul curățeniei

Principiile Feng Shui ne învață și că tot corpul se află în stare de regenerare atunci când dormi, de aceea, este important ca somnul să fie cât mai liniștitor și odihnitor. Lumina naturală afectează calitatea somnului și întrerupe procesul regenerator al organismului. Astfel că e bine să tragem perdelele înainte de culcare, iar dacă locuim la mansardă, patul nu trebuie poziționat sub fereastră.

Dormitorul trebuie să fie permanent curat și ordonat. E recomandat să evităm aglomerarea multor piese de mobilier sau obiecte decorative, deoarece împiedică mersul înainte în viață, și să ținem ușile dulapurilor mereu închise, sertarele și etajerele aerisite. Spațiul de sub pat nu ar trebui folosit pentru depozitarea lucrurilor. Este de preferat să decorăm dormitorul cu tablouri vesele, creative, care să ne creeze o stare de bine și pe care să le așezăm pe peretele opus patului.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Andreea Corneanu 31 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.