Simona Halep, învinsă de o jucătoare clasată pe locul 121 în lume

Cea de a treia surpriză uriaşă la US Open a avut-o în postura de eroină negativă pe Simona Halep. Românca a avut o evoluţie catastrofală în faţa unei jucătoare care de 16 ani nu a mai câştigat nimic.

Halep a jucat catastrofal

Surpriză uriaşă la US Open generată de eliminarea favoritei nr.2 de către o jucătoare venită din calificări şi care la ora actuală se află pe locul 121 în clasamentul WTA. Simona Halep, locul 2 în clasamentul WTA, a făcut unul din cele mai slabe jocuri din carieră. Mai mult, din multiplele transmisii efectuate de canalele Eurosport 1 şi 2 nu am mai văzut o jucătoare (învinsă) care să joace aşa de slab. Rever zero, forehand mediocru, primul serviciu foarte slab, mişcare în teren zero. Cam aşa poate fi caracterizat jocul Simonei. În termeni fotbalistici, se poate spune că Halep a evoluat ca „naţionala lui Piţurcă”.


Simona Halep a pierdut în două seturi în faţa unei jucătoare care a câştigat în cariera ei doar două turnee WTA (dar de categorie inferioară – Open-ul Croaţiei) în 1997 şi 1998, când a trecut de româno-americanca Corina Morariu). La US Open, cea mai bună performanţă datează de acum 16 ani, când a ajuns până în turul III. Acum a realizat performanţa carierei, calificându-se în optimile de finală.


Nimeni nu s-ar fi gândit că Simona Halep poate pierde acest meci. În primul set deşi a jucat modest, pe fondul multiplelor greşeli făcute de adversară, Halep a avut 5-2, serviciul şi două mingi de set pe care nu le-a fructificat. De aici a început dezastrul. Lucic-Baroni s-a trezit „din pumni”, a început să nu mai facă multe greşeli şi având în faţă o Halep haotică şi cvasi-inexistentă, a întors rezultatul la 6-5. Românca a avut o scurtă revenire, a egalat la 6 iar tie break-ul a fost echilibrat, dar a fost adjudecat de Baroni.

Setul 2 nu a avut istoric. Deşi nu a strălucit de loc, Baroni a câştigat fără probleme, pentru că Halep nu a fost pe teren decât în primul game.

Casetă tehnică: Halep – Baroni 0-2 (6/7, 2/6)

Set 1: Halep – Baroni: 6-7 (6/8 în Tie Break)

S.B: 1-0*, S.H: 1-1*, S.B: 1-2, S.H: 2-2, S.B: 3-2*, S.H: 4-2, S.B: 5-2*, S.H: 5-3*

S.B: 5-4, S.H: 5-5*, S.B: 5-6, S.H: 6-6, T.B. 6-7 (6/8)

Set 2: Halep – Baroni: 2-6

S.H: 1-0, S.B: 1-1, S.H: 1-2*, S.B: 1-3, S.H: 2-3, S.B: 2-4, S.H: 2-5*, S.B: 2-6

Halep – Baroni

Aşi: 4 – 3

Duble greşeli serviciu: 7 – 6

Primul serviciu: 58% – 58%

Al doilea serviciu: 40% – 53%

Greşeli neforţate: 23 – 36

Puncte câştigătoare: 17 – 31

Total puncte cştigate: 70 – 88

Alte rezultate din turul III feminin

Jelena Jankovic (cap de serie 9) – Johanna Larsson (96 WTA): 2-0 (6/1, 6/0)

Peng Shuai (50 WTA) – Roberta Vinci (cap de serie 28): 2-0 (6/4, 6/3)

Sara Errani (cap de serie 13) – Venus Williams (cap de serie 19): 2-1 (6/0, 0/6, 7/6)

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Lucian Gheorghiu 3052 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.