×
×
Noi
Citite
Recomandate
Ultima oră
Actualizat acum 5 ore
24 Ore
7 Zile
30 Zile
24 Ore
7 Zile
30 Zile
Data
Vineri, 22 septembrie 2017, 03:47
EUR (€)
-0.0002 ↘
4.5987 RON
USD ($)
+0.0318 ↗
3.8593 RON
• • •
Smartphone cu încărcare rapidă

Poate cea mai mare problemă a utilizatorilor de smartphone este faptul că, după o perioadă de la achiziționare, îi scade autonomia bateriei. Compania israeliană StoreDot a încercat să rezolve această problemă și a anunțat că va începe producția modelului FlashBattery, anunță go4it.ro.

Acest acumulator pentru electronice se încarcă în doar 5 minute și va fi disponibil începând cu 2018. Tehnologia a fost dezvoltată în cadrul Universității din Tel Aviv. FlashBattery este bazată pe cristale naturale minuscule, capabile să înmagazineze electricitate sau să emită lumină.

Numite NanoDots, cristalele au un diametru de doar doi nanometri și conțin lanțuri scurte de aminoacizi numite peptide. Acestea pot fi folosite pentru a acoperi spațiile dintr-un electrod folosit într-o baterie clasică.

În fapt, la un capăt al electrodului, cristalele acționează precum un condensator și ajută la înmagazinarea energiei. La celălalt capăt, acestea trec energia în litiul bateriei la viteze mult mai mari decât în cadrul bateriilor standard.

„Tehnologia este deja testată de doi producători de baterii din Asia. Primii acumulatori de acest fel vor intra în producția de serie de la începutul anului viitor. Vom încărca un smartphone în cinci minute“, a declarat pentru BBC News Doron Myserdorf, directorul StoreDot.

Cum era de așteptat, există și analiști specializați pe tehnologie, ca Ben Wood, de la CCS Insight, care are o părere diferită. Wood nu crede că acest tip de baterie va ajunge atât de repede pe piață. Compania StoreDot și-a prezentat tehnologia la târgul de electronice CUBE din Berlin.

Cu toate acestea, potrivit BBC News, demonstrația s-a terminat înainte ca bateria să se încarce complet. În februarie, un alt sistem similar își anunța prezența Mobile World Congress. Sistemul Meizu are capacitatea de a încărca o baterie de telefon de la 8 la 100%, în doar 20 de minute. Compania chinezează nu a oferit detalii despre când va fi disponibil acest gadget, dar, conform unor surse, acesta va putea fi achiziționat cel mai probabil în 2018.

Alina ChiriţăPublicat Joi, 18 mai 2017
1108
 | 1
 | 1
+Adaugă
Comentarii
2000
Trimite
Urmatoarea tehnologie
0
Urmatoarea tehnologie va fi cea nucleara. va incarca bateria intr-o nanosecunda.
Publicat Joi, 18 mai 2017
+Răspunde
Recomandate
Câte mandate de ascultare au fost emise în 12 ani
Publicat acum 11 ore şi 14 minute
Ce a aflat Tudose dimineață
Publicat acum 13 ore şi 18 minute
Clauză
Publicat acum 20 ore şi 33 minute
UNJR şi AMR cer  CSM-ului să intervină
Publicat acum 15 ore şi 24 minute
Centrul Atenţiei
alarm off
Dosar Cotidianul
5 articole/ Actualizat Sâmbătă, 09 septembrie 2017
alarm off
Mostra de la Veneţia
7 articole/ Actualizat Duminică, 10 septembrie 2017
alarm off
Cotidianul cititorilor
20 articole/ Actualizat Miercuri, 20 septembrie 2017
Ioan Buduca

Singurele forțe reale care se opun reformei Toader sunt cele care compun Sistemul: factorul intern (procurorii) și factorul extern (ambasadorii).

Ioan BuducaPublicat acum 8 ore şi 4 minute