×
×
Noi
Citite
Recomandate
Ultima oră
Actualizat acum 4 minute
24 Ore
7 Zile
30 Zile
Data
Luni, 29 mai 2017, 20:11
EUR (€)
+0.0064 ↗
4.5637 RON
USD ($)
+0.0181 ↗
4.0822 RON
• • •
Smartphone cu încărcare rapidă

Poate cea mai mare problemă a utilizatorilor de smartphone este faptul că, după o perioadă de la achiziționare, îi scade autonomia bateriei. Compania israeliană StoreDot a încercat să rezolve această problemă și a anunțat că va începe producția modelului FlashBattery, anunță go4it.ro.

Acest acumulator pentru electronice se încarcă în doar 5 minute și va fi disponibil începând cu 2018. Tehnologia a fost dezvoltată în cadrul Universității din Tel Aviv. FlashBattery este bazată pe cristale naturale minuscule, capabile să înmagazineze electricitate sau să emită lumină.

Numite NanoDots, cristalele au un diametru de doar doi nanometri și conțin lanțuri scurte de aminoacizi numite peptide. Acestea pot fi folosite pentru a acoperi spațiile dintr-un electrod folosit într-o baterie clasică.

În fapt, la un capăt al electrodului, cristalele acționează precum un condensator și ajută la înmagazinarea energiei. La celălalt capăt, acestea trec energia în litiul bateriei la viteze mult mai mari decât în cadrul bateriilor standard.

„Tehnologia este deja testată de doi producători de baterii din Asia. Primii acumulatori de acest fel vor intra în producția de serie de la începutul anului viitor. Vom încărca un smartphone în cinci minute“, a declarat pentru BBC News Doron Myserdorf, directorul StoreDot.

Cum era de așteptat, există și analiști specializați pe tehnologie, ca Ben Wood, de la CCS Insight, care are o părere diferită. Wood nu crede că acest tip de baterie va ajunge atât de repede pe piață. Compania StoreDot și-a prezentat tehnologia la târgul de electronice CUBE din Berlin.

Cu toate acestea, potrivit BBC News, demonstrația s-a terminat înainte ca bateria să se încarce complet. În februarie, un alt sistem similar își anunța prezența Mobile World Congress. Sistemul Meizu are capacitatea de a încărca o baterie de telefon de la 8 la 100%, în doar 20 de minute. Compania chinezează nu a oferit detalii despre când va fi disponibil acest gadget, dar, conform unor surse, acesta va putea fi achiziționat cel mai probabil în 2018.

Alina ChiriţăPublicat Joi, 18 mai 2017
1000
 | 1
 | 1
+Adaugă
Comentarii
2000
Trimite
Urmatoarea tehnologie
0
Urmatoarea tehnologie va fi cea nucleara. va incarca bateria intr-o nanosecunda.
Publicat Joi, 18 mai 2017
+Răspunde
Centrul Atenţiei
alarm off
Subiectele zilei
8 articole/ Actualizat Miercuri, 10 mai 2017
alarm off
Cronica din Berceni
8 articole/ Actualizat Duminică, 21 mai 2017
alarm off
Fotografiile bunicilor
20 articole/ Actualizat Duminică, 28 mai 2017
alarm off
NUMAI DOUĂ ÎNTREBĂRI
121 articole/ Actualizat Joi, 25 mai 2017
Sorin Avram

„Am înţeles critica, sunt de acord cu ea.“ Aceasta a fost reacţia lui Cosmin Prelipceanu la finalul lecţiei de jurnalism pe care Cristian Tudor Popescu i-a predat-o la o oră de maximă audienţă.

Sorin AvramPublicat acum 4 minute