×
×
Noi
Citite
Recomandate
Ultima oră
Actualizat acum 2 minute
24 Ore
7 Zile
30 Zile
24 Ore
7 Zile
30 Zile
Data
Sâmbătă, 19 august 2017, 08:25
EUR (€)
+0.0067 ↗
4.5883 RON
USD ($)
-0.0038 ↘
3.9066 RON
• • •
Stat mafiot
Ioan Buduca
Ioan Buduca

Când Băsescu recunoaște că, în vremea mandatelor sale, statul nostru a preluat obiceiuri ale mafiei (taxă de protecție, procese penale dirijate de autorități extra-penale etc.), fostul președintele spune o întreagă istorie:

- în 2004, când a câștigat președinția, obiceiurile mafiote fuseseră preluate de către partidul de guvernământ din perioada 200-2004 (PSD-ul lui Adrian Năstase);

- demantelarea acelui tip de mafie politică personală s-a putut face numai printr-un autoritarism de stat (nu de partid), care implica riscul ca o altă persoană, din afara jocului politic, să preia rolul de capo di tutti capi;

- Băsescu a acceptat acest risc, considerându-l mai puțin periculos decât consolidarea politică a mafiotismului, și a avut informații că generalul Coldea preluase prerogativele șefului Cupolei;

- acest cap juca deja, în 2014, împotriva șefului său politic și pregătea terenul pentru un nou președinte „ales“;

- puterea Cupolei s-a văzut atunci, în 2014, când candidatul sută la sută politic (Victor Ponta) a fost înfrânt de un candidat semi-politic (Klaus Iohannis), cu ajutorul unor pârghii ce nu se mai aflau sub puterea partidelor, ci strictamente sub puterea serviciilor secrete;

- una dintre aceste pârghii era indusă în mediile politice de către DNA. Altă pârghie era controlul SRI asupra banilor negri ce urmau să alimenteze campaniile electorale ale partidelor. Pârghia primordială a fost dată totuși politic, atunci când, în 2005, ministrul Justiției a primit (neconstituțional) dreptul de a propune președintelui șefii Parchetelor. Binomul ministru – președinte a mers mai departe, până azi, pe numiri controlate de SRI, iar UE n-a cerut corectarea acestei aberații.

Acum, UE se lovește puternic de precedentul românesc și nu poate imputa Poloniei că intenționează să politizeze numirile esențiale din sistemul judiciar. Liderii UE au găsit motive mult mai ușoare (rizibile chiar) pentru inițierea procedurii de infringement contra Poloniei.

Diferența dintre Polonia de azi și România de ieri este că la Varșovia se urmăresc țeluri naționaliste, pe când în România au fost urmărite numai scopuri globaliste. De unde se vede dublul standard cu care tratează UE aceeași problematică (în acest caz, politizarea Justiției).

Dacă politizarea inițială este doar un mijloc pentru depolitizarea finală, UE n-are nimic împotrivă. UE nu va protesta față de creșterea autoritarismului de stat în dauna drepturilor libertăților, nici față de riscul mafiotismului de stat. Dacă politizarea inițială urmărește, dimpotrivă, slăbirea autoritarismului și întărirea partidelor naționaliste, UE va găsi căi de protest, mergând până la infringement.

Ioan BuducaPublicat Vineri, 11 august 2017
2645
 | 19
 | 14
+Adaugă
Comentarii
2000
Trimite
antymafia
+8
nu statul e mafiot, ci cei numiti pe baza de carnet, amantlac, nepotism, prostitutie, oncompetenta, spaga si coruptie=mafioti ce slujesc hotia, minciuna, ticalosia, gastile infractionale de sus in jos si invers!!!!
Publicat Sâmbătă, 12 august 2017
+Răspunde
Norr
-5
"Basmele Romanilor "de Buduca Ispirescu!
Publicat Sâmbătă, 12 august 2017
+Răspunde
c.g.
+10
ROMANIA este o colonie de 28 de ani, jefuita salbatic in dispret pentru mediu de bogatiile solului si subsolului in contrast izbitor cu apartenenta noastra la: N.A.T.O., U.E., Parteneriat Strategic cu SUA; suntem azi un NIMENI ECONOMIC care atragem un NIMENI POLITIC putem in orice moment sa fim faramati ca stat national unitar; conducatorii tarii dupa dec.'89 sunt niste gargaragii, marionete ale : rusilor, '' colegilor americani '', '' poporului ales '', mercantililor Europei: francezii, englezii, germanii, iar cei citati se amestca copios in treburile interne ale ROMANIEI dupa lovitura de stat din dec.'89 ! Suntem o tara pe farasul istoriei la cheremul dusmanilor nostrii, nu putini, din exterior si din interior ( vezii cetatenii romani de etnie maghiara !) ! P.S.- STATUL MAFIOT ESTE O CONSECINTA A AMESTECULUI IN TREBURILE NOASTRE INTERNE A DUSMANILOR TARII ... DUPA DEC.'89 !
Publicat Sâmbătă, 12 august 2017
+Răspunde
Dragos
+5
Foarte adevarat.... E dovada clara ca suntem dezbinati si din interior si din exterior... Divide et impera... Polonia nu a existat ca stat national modern cca 170 de ani... Totusi ideea unitatii nationale a ramas neclintita.... Ma intreb daca ai nostrii ca brazii ar fi facut la fel.... De aceea azi Polonia are o voce distincta, pe cand noi, vai de capul nostru... Ne incaleca cine vrea si cine nu!
Publicat Sâmbătă, 12 august 2017
+Răspunde
Amy
+8
Pentru Nicu Cohen _ Ai dreptate!! Bancnotele= hartie printata, aurul, valoare reala, substantiala. Guvernatorul Isarescu TREBUIE convocat la raport in fata romanilor (cine sa il convoace?) sa explice cu ce drept a instrainat tezaurul poporului roman si ce trebuie facut sa readuca tezaurul acasa, daca romanii mai au casa si nu sunt chiriasi in propria tara. Sclavi pe pamantul lor. Despre iezuiti ei fac si desfac. Dacia (Romania) a fost si este vanata de vandali pt praduirea aurului. Au construit o buna parte din Roma si si-au platit toate datoriile cu aurul din Apuseni.
Publicat Sâmbătă, 12 august 2017
+Răspunde
!!!??? @ Amy
+1
Chiar asa...pe Isarescu nu-l zgaltaie nimeni ?????
Publicat Sâmbătă, 12 august 2017
+Răspunde
Janukovici
+1
Au! Pai...Polonejii ne-au pus saa ne furam? Globalizmu' ala, e c 'asa, sub plapuma. Hotia noastra, este unica, si specifica. E Imposibil s-o confunzi. Are propriulm ADN!. Stilul nostru. Oricine poate-l vedea cu ochiul liber.... E Unic. TRade Mark.
Publicat Sâmbătă, 12 august 2017
+Răspunde
nicu cohen
+11
Dupa asasinarea lui Nicolae Ceausescu un grup de agenti masoni iezuiti slugi ale Vaticanului (de acolo s-au tras sforile sclavizarii si nenorocirilor noastre ) au initiat o politica de subminare a statului suveran Romania si au inceput implementarea unei politici corporatiste de sclavizare a poporului dacilor fals numiti români / romani care denumeste un statut social de sclavi nu o etnicitate ...Abolirea Statului Corporatist ROMANIA si reinstituirea suveranitatii nationale si individuale a fiecarui dac (român ) este imperios necesara .
Publicat Sâmbătă, 12 august 2017
+Răspunde
vox
+7
mostenirea basescu
Publicat Vineri, 11 august 2017
+Răspunde
Amy
+16
O da, tu Lacrima Cristi, Floare de Colt Neprihanaita, Roza din Eden, Crin Sfios de Budoir asezat pe poeme de Baudleaire! Toti ati pus umarul la distrugerea RO, ar trebui sa platiti C A S H ce ati praduit!
Publicat Vineri, 11 august 2017
+Răspunde
Nicu Cohen @ Amy
+11
Cashul e bancnota falsa nebazata pe nimic . ...banknote FIAT fara valoare reala ...Aurul Natiunii , Tezaurul Poporului strins de Ceausescu a fost dus de Isarescu la Londra in vaulturile unchiului Rothschild . Guvernele dupa "89 au tradat natiunea !
Publicat Sâmbătă, 12 august 2017
+Răspunde
Miron Cazma si Felix Pisi
-8
Dar pe vremea lui Ion Iliescu cand minerii au omorat sute de persoane in piata universitatii impreuna cu sekuristii, ce fel de stat era ? nu tot mafiot? sau cand sefii pesede, pedesere, fesene au luat hotelurile si restaurantele s i fabricile pe cate 2 dolari in anii 1990, ce fel de stat era? demoncratic sau mafiot?
Publicat Vineri, 11 august 2017
+Răspunde
Zak @ Miron Cazma si Felix Pisi
+4
Nu se pune. Iliescu e de-al lor.
Publicat Vineri, 11 august 2017
+Răspunde
Tiaso @ Miron Cazma si Felix Pisi
+14
Minerii au omorat atunci,cel mult, cate o tabachera sau doua de vodka de caciula.Iar securisti de atunci sunt tot astia de acum ai lui kiovesi,lazar si iohannis pe care ii pupi tu acum si care fac abuzuri cum a facut specia lor si atunci si intotdeauna.
Publicat Sâmbătă, 12 august 2017
+Răspunde
Recomandate
Filiera ucraineană a lui Hillary Clinton
Publicat acum 16 ore şi 44 minute
Frenezie nejustificată
Publicat acum 21 ore şi 19 minute
Centrul Atenţiei
alarm off
Cotidianul cititorilor
17 articole/ Actualizat Sâmbătă, 12 august 2017
alarm off
Fotografiile bunicilor
30 articole/ Actualizat Sâmbătă, 05 august 2017
alarm off
Antiştirile Cotidianul
6 articole/ Actualizat Duminică, 09 iulie 2017
alarm off
NUMAI DOUĂ ÎNTREBĂRI
142 articole/ Actualizat Joi, 17 august 2017
Ioan Vieru

Poliția rutieră se află de mulți ani în derivă printr-un management tot mai defectuos. Scandalurile din ultimii ani arată nu numai lipsa de profesionalism a poliției, ci funcționarea acestei instituții plătită de la bugetul public printr-o mentalitate a fostei miliții comuniste.

Ioan VieruPublicat Joi, 17 august 2017