„Steps”, ediţia pe coregrafi internaţionali

Festivalul Internaţional de Dans Contemporan „STEPS” se desfăşoară la Cluj Napoca între 7 şi 10 noiembrie. Ajuns la cea de-a 3-a ediţie, evenimentul include spectacolele a două companii internaţionale, Budapest Dance Theatre (Ungaria) şi Kamea Dance Company (Israel), dar şi spectacole studio prezentate de Depo Dance Studio (Ungaria) şi Jump In Dance Company, o tânără trupă clujeană.

Kamea Dance Company deschide festivalul prezentând în primele două zile ale manifestării pe scena Operei Maghiare două spectacole. Fiecare montare aduce câte o viziune coregrafică distinctă însă „tehnica impecabilă a ansamblului format din 12 dansatori” le uneşte, se arată într-un comunicat.

Acceptarea unui dansator în Kamea Dance Company este o probă de calitate artistică. ”Neverland” este spectacolul prezentat la Cluj Napoca în 7 noiembrie, propus de directorul artistic al Kamea, Tamir Ginz. A doua zi, compania israeliană prezintă „Galili & Ginz”, un show care uneşte două lucrări mai scurte, în coregrafia lui Itzik Galili şi Tamir Ginz. Primul spectacol, „Things I Told Nobody” (Lucruri pe care nu le-am spus nimănui), poartă nota unei ironii romantice care este specifică lucrărilor lui Galili. A doua coregrafie din grupaj, „Red Sky” (Cer roşu), îi dă ocazia lui Ginz să lucreze pe marginea ciocnirilor teritoriale şi identitare. Depo Dance Studio, în colaborare cu Budapest Dance Theatre, prezintă pe 9 noiembrie, în Sala Studio a Universităţii Sapientia, montarea „Balance“, meditaţie legată de echilibru şi fragilitate, de forţele binelui şi răului, de yin şi yang, de dualitatea ce stă la baza existenţei. Compania danseasă pe 10 noiembrie, de la ora 20:00, la Opera Maghiară, „Mur Mur de la Mediterranee/Bolero”, creaţia lui Raza Hammadi. Tunisianul format ca dansator în spaţiul european îşi împarte spectacolul în două reprize. Ritmul şi stilul diferă, dar energia şi explozia de culoare persistă.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Razvana Ancutescu 205 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.