×
×
Noi
Citite
Recomandate
Ultima oră
Actualizat acum un minut
24 Ore
7 Zile
30 Zile
Data
Marţi, 28 martie 2017, 11:10
EUR (€)
-0.0052 ↘
4.5500 RON
USD ($)
-0.0279 ↘
4.1870 RON
• • •
Dans în festival la Cluj Napoca
"Steps", ediţia pe coregrafi internaţionali

Festivalul Internaţional de Dans Contemporan „STEPS” se desfăşoară la Cluj Napoca între 7 şi 10 noiembrie. Ajuns la cea de-a 3-a ediţie, evenimentul include spectacolele a două companii internaţionale, Budapest Dance Theatre (Ungaria) şi Kamea Dance Company (Israel), dar şi spectacole studio prezentate de Depo Dance Studio (Ungaria) şi Jump In Dance Company, o tânără trupă clujeană.

Kamea Dance Company deschide festivalul prezentând în primele două zile ale manifestării pe scena Operei Maghiare două spectacole. Fiecare montare aduce câte o viziune coregrafică distinctă însă „tehnica impecabilă a ansamblului format din 12 dansatori” le uneşte, se arată într-un comunicat.

Acceptarea unui dansator în Kamea Dance Company este o probă de calitate artistică. ”Neverland” este spectacolul prezentat la Cluj Napoca în 7 noiembrie, propus de directorul artistic al Kamea, Tamir Ginz. A doua zi, compania israeliană prezintă „Galili & Ginz”, un show care uneşte două lucrări mai scurte, în coregrafia lui Itzik Galili şi Tamir Ginz. Primul spectacol, „Things I Told Nobody” (Lucruri pe care nu le-am spus nimănui), poartă nota unei ironii romantice care este specifică lucrărilor lui Galili. A doua coregrafie din grupaj, „Red Sky” (Cer roşu), îi dă ocazia lui Ginz să lucreze pe marginea ciocnirilor teritoriale şi identitare. Depo Dance Studio, în colaborare cu Budapest Dance Theatre, prezintă pe 9 noiembrie, în Sala Studio a Universităţii Sapientia, montarea „Balance“, meditaţie legată de echilibru şi fragilitate, de forţele binelui şi răului, de yin şi yang, de dualitatea ce stă la baza existenţei. Compania danseasă pe 10 noiembrie, de la ora 20:00, la Opera Maghiară, „Mur Mur de la Mediterranee/Bolero”, creaţia lui Raza Hammadi. Tunisianul format ca dansator în spaţiul european îşi împarte spectacolul în două reprize. Ritmul şi stilul diferă, dar energia şi explozia de culoare persistă.

Răzvana AncuţescuPublicat Luni, 07 noiembrie 2016
3324
 | 2
 | 0
+Adaugă
Comentarii
2000
Trimite
Recomandate
Partidele de stradă şi legăturile lor politice
Publicat acum 18 ore şi 55 minute
Basarabia, file de poveste
Publicat acum 22 ore şi 42 minute
O săptămână neagră pentru Trump
Publicat acum 19 ore şi 40 minute
Centrul Atenţiei
alarm off
Fotografiile bunicilor
10 articole/ Actualizat Sâmbătă, 18 martie 2017
alarm off
Antiştirile Cotidianul
4 articole/ Actualizat Duminică, 26 martie 2017
alarm off
România din Piaţa Chibrit
67 articole/ Actualizat Miercuri, 22 martie 2017
alarm off
NUMAI DOUĂ ÎNTREBĂRI
105 articole/ Actualizat acum 3 ore şi 37 minute
Dumitru Constantin

Nu cred deloc că edilii Capitalei noastre ştiu că în Bucureşti există o librărie cât o dugheană de ace, brice şi mosoare ce poartă numele marelui scriitor...

Dumitru ConstantinPublicat acum 15 ore şi 47 minute