Sute de oameni la întâlnirile cu John Perkins

John Perkins, activist, fost economist de vârf şi autor de top la New York Times, devenit celebru pentru best seller-ul „Confesiunile unui asasin economic”, care se află în România pentru 10 zile într-un turneu de conferinţe, prelegeri şi workshop-uri a vorbit deja în faţa a sute de persoane la Iaşi, Suceava şi Cluj.

Sute de oameni la întâlnirile din Suceava şi Iaşi

În data de 9 octombrie 2014, John Perkins, câştigător al Premiului pentru Pace „John Lennon/Yokoa” a vorbit la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi în faţa a 350 de studenţi. Prelegerea „Geopolitică. Apel la acţiune”, a pornit de la ideea că, pentru prima dată în istorie, fiecare ființă umană se confruntă cu aceleași crize, fie că ne referim la schimbările climatice, diminuarea resurselor sau la criza economică. „A venit timpul să dezvoltăm un model care sa ne scoată din zona economiilor bazate pe războaie sau exploatare şi să ne îndrepte către unele care vor fi capabile să susţină o lume pe care generațiile viitoare vor dori s-o moștenească”, spune John Perkins.

Ideea de final prezentată de John Perkins: pasiunea personală în beneficiul comunităţii ne va ajuta să facem tranziţia spre un nou nivel de conştiinţă şi un nou model ecnomomic.

A doua zi, John Perkins s-a întâlnit cu studenţii din Suceava, la Universitatea „Ştefan cel Mare”. Discuţiile din nordul Moldovei s-au referit la „factorii care duc la crearea unei Economii Nesustenabile (A Death Economy) si despre ce putem face fiecare dintre noi ca să susţinem transformarea crizei mondiale într-o nouă economie”.

Perkins le-a spus studenţilor că „fiecare criză majoră are la bază dorinţa corporaţiilor de a-şi maximiza profiturile, indiferent de costurile sociale ori de mediu. Prin recunoașterea faptului că piața este până la urmă o cabină democratică de vot, noi, oamenii, avem puterea de a cere şi impune noi obiective, care să contribuie la insituirea unei lumi sustenabile, paşnice şi echitabile”.

Înainte de întâlnirea cu studenţii de la Cluj, John Perkins a vizitat mănăstirile din Bucovina.

Conferinţa de la Bucureşti va fi transmisă live de Cotidianul TV

Organizaţia Pachamama Romania, care a organizat vizita în ţară a lui John Perkins, îşi ţine la curent cititorii despre acest eveniment prin intermediul paginii de Facebook şi a propriului website.

În data de 16 octombrie, între orele 13.30 şi 15.30, va avea loc la Bucureşti, în Aula Magna a Academiei de Studii Economice. Conferinţa “Asasinul economic şi profeţii: schimbarea noastră şi a lumii întregi” va fi transmisă în direct de Cotidianul TV.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.