Tânără ucisă de sistemul medical românesc

După ce a reclamat piedicile puse de statul român băiețelului său bolnav de cancer, aflat la tratament în Italia, prezentatoarea TV Magda Vasiliu face public un alt caz. Este vorba de cazul unei tinere din Constanța care a murit într-un spital din București, din cauza indiferenței cadrelor medicale, așa cum reiese chiar din apelul mamei victimei.

Andrada, studentă la Facultatea de Farmacie din Constanța, a fost internată la Spitalul Universitar din București, bolnavă de cancer. Părinții fetei susțin că toate eforturile lor disperate de a-și menține fiica în viață s-au lovit de obstacole absurde. Fata nu a primit tratamentul cu chimioterapie de care avea nevoie, părinții au plătit inclusiv sângele pentru transfuzii, iar medicii nu au vrut să îi permită să o transporte în Italia, acolo unde ar fi avut, poate, o șansă la viață. Într-un final, a ajuns într-un spital din Italia, dar a fost prea târziu.
Povestea tragică a Andradei a fost spusă chiar de mama ei, pe pagina de Facebook a Magdei Vasiliu:
„Andrada a fost maltratată la Spitalul Universitar din București, timp de un an…Nu am primit un gram de chimioterapie…Până și sânge am cumparat…La Constanța s-a donat pentru Andrada, 900 de persoane…N-au fost în stare să dea un fax ca să trimită sângele…Soțul meu a plătit salvarea să aducă sângele la București…Ne spuneau că dacă o urcăm în avion face atac cerebral, comoție…Spuneau că noi, părinții, o omorâm. Andrada a plecat cu 4 bacterii în Italia…Avea hemoglobina 4, era în aplazie severă, totală, era toată vânătă…
Într-un final, au găsit o pungă, dar nu era iradiată…Mi-au dat punga și mi-au spus să merg la institut, în Dr. Felix, să iradieze sângele, da’ repede, că închide! Am ieșit și am bătut cu pumnii în geamul unui taximetrist, să mă ducă repede, că altfel copilul meu moare…Acolo, la institut erau 2 doamne și un domn, care mă așteptau cu țigările în gură, extraordinar de plictisiți…Când am ajuns, Andrada avea buzele și unghiile negre, nu vinete! Când îi luau maduva, plecam cu seringa plină de maduvă împachetată cu leucoplast, să nu curgă. Alergam între două stații, de la Universitar la alt institut! Totul era contracost!“

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Sonia Teodorescu 274 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.