Televizorul 3D este istorie

Nu te poți numi împătimit al gadgeturilor dacă nu ai aflat despre realitatea virtuală sau inteligența artificială, însă mai interesant este faptul că televizoarele 3D erau tehnologia momentului acum câțiva ani. Cu toate acestea, nu au atras cumpărători, iar confirmarea acestui lucru vine din partea producătorilor care nu au mai scos recent niciun model cu suport pentru conținut 3D.

Ultimii doi „veterani“ care mai produceau TV-uri de acest gen au fost LG și Sony, dar ambele companii au anunțat că în 2017 nu vor mai fi lansate noi modele. De asemenea, Samsung, Sharp și Vizio au renunțat la producția acestora. Tehnologia 3D a început să fie populară în 2010, după lansarea filmului „Avatar“, primul blockbuster disponibil în format 3D. La scurt timp au apărut și canale de televiziune ce transmiteau exclusiv în acest format, precum DirecTV și ESPN. Șapte ani mai târziu, această piață a „murit“, iar canalele TV au dispărut. Samsung a renunțat la suportul 3D pentru televizoare în anul 2016. Conținut pentru această tehnologie se găsește încă pe piață. Un exemplu este „Star Wars: The Force Awakens“, în format 3D Blu-ray. Motivul pentru care această tehnologie nu a prins la public a fost, probabil, necesitatea purtării ochelarilor speciali în fața televizorului.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.