×
×
Noi
Citite
Recomandate
Ultima oră
Actualizat acum 2 ore
24 Ore
7 Zile
30 Zile
24 Ore
7 Zile
30 Zile
Data
Sâmbătă, 19 august 2017, 01:01
EUR (€)
+0.0067 ↗
4.5883 RON
USD ($)
-0.0038 ↘
3.9066 RON
• • •
Contele de Saint Germain:
Traian Băsescu face ce știe el mai bine: blufează și șantajează

Lupta lui se duce strict la nivel de declarații și negocieri. E un bun polemist, spontan, cu replică, știind mereu să preia inițiativa prin mutarea accentelor, prin intimidarea adversarilor, prin sugerarea, dar mai niciodată și demonstrarea cu probe, a ceea ce știe (și chiar mai mult decât atât, dacă e în interesul său).

Nu-mi amintesc, de când a început lupta deschisă cu binomul, să fi produs vreo probă materială asumată deschis (înregistrări, fotografii, stenograme, documente) care să-i susțină acuzele la adresa cuplului Kovesi – Coldea. Doar vorbe, vorbe, vorbe. Și, eventual, dar asta putem numai bănui, câte un pont sau o șopârlă plasată, pe surse, unor ziariști care îi mușcă momelile.

Ghiță, da, de când cu serialul său, a început să scoată la bătaie muniția de război. În cadrul căreia și faimoasa înregistrare cu Traian Băsescu vorbind despre măsluirea procesului lui Dan Voiculescu.

Ghiță se află pe alt aliniament al frontului decât Traian Băsescu, în prima linie. Acolo unde doar petarde declarative gen „guantanamizare”, „sistem ticăloșit”, „să fie arestați pentru înaltă trădare”, nu mai sunt de mare folos, ba, dimpotrivă, atrag atenția cât ești de aproape de țintă și te fixează mai bine în vizorul inamicului.

Nu cred o iotă din povestea cu înregistrarea acelor declarații fără știința și fără voia lui Traian Băsescu. Omul e prea organic legat de astfel de practici securistice ca să nu știe să se ferească de ele atunci când ține cu tot dinadinsul.

Planul lui a fost în logica schematică dar eficientă a pokeristului aventurier, cu nervii tari, logica hărțuielii, care l-a ajutat să câștige atâtea războaie politice: blufează și șantajează.

S-a bazat pe uriașul volum de secrete compromițătoare, despre oamenii importanți din România, pe care l-a acumulat ca președinte. Secrete furnizate, în parte, de servicii, în parte de întâlnirile de taină din biroul său. El își amintește perfect ce-a vorbit, exploziv, și cu Coldea și cu Kovesi. Și știe că și ei își amintesc discuțiile cu adevărat grave purtate în biroul său. Greu de presupus, însă, că Băsescu are înregistrări cu toate aceste discuții. Poate cu unele da, cu unele nu. Important, însă, în această încleștare cu capii binomului, este să le dea de înțeles că le are pe toate. Adică și pe cele de dezvăluirea cărora ei s-ar teme cel mai tare.

Acesta a fost mesajul pe care a vrut morțiș (și a reușit, prin intermediul faimoasei înregistrări a lui Ghiță) să-l transmită celor doi:”temeți-vă de ce-i mai rău! Da, am toate aceste înregistrări cu voi, din 2006 până în 2014. Sunt așii mei din mânecă, cu care vă termin. All in!”

Totodată, Traian Băsescu avea nevoie de un astfel de prilej pentru a demonta și teoria unora cum că binomul i-ar fi furnizat doar ce vroia el să-i furnizeze. „Nu, dragilor – le răspunde fostul președinte – nu am fost atât de fraier încât să mă las la mâna binomului. Mi-am luat propriile măsuri. Asta e treaba mea, de ce am făcut-o! N-am încălcat nicio lege, doar m-am protejat”.

Adică să nu creadă cineva că i-ar fi frică să uzeze de acele înregistrări, dacă va fi forțat de împrejurări.

Și trecem astfel de la bluf la șantaj. „Încercați să mă distrugeți? Vă distrug eu mai întâi!”

Vor zice unii că Parchetul General a deschis o cercetare IN REM și că, odată chemat să depună mărturie acolo, Traian Băsescu va fi obligat să prezinte înregistrările cu care s-a lăudat. Ei bine, va scoate 2-3 înregistrări cvasi-neutre, fără conținut care să producă daune ireparabile, și va spune „astea sunt toate”. Adică nimic.

De ce? Pentru că scopul lui nu este să se facă dreptate, să iasă adevărul la lumină, ci să-și salveze pielea. Știe că nu-și poate permite să detoneze vreo nucleară. L-ar distruge și pe el și pe cei apropiați.

Și mai e ceva: protejarea informațiilor strict secrete. Genul de dezvăluiri cu șefii instituțiilor de forță complotând împotriva unor politicieni de vârf ține, vrem nu vrem, de siguranța națională.

Va risca Traian Băsescu să fie acuzat de trădare? De devoalarea unor secrete vitale pentru țară, rostite în biroul său? Să fim serioși! În ceea ce-l privește, e prea viclean și lipsit de scrupule ca să se sacrifice pentru o cauză nobilă. Nu vă așteptați, deci, să vedem de la el faimoasele înregistrări „nucleare”.

Nu va face mai mult decât ne-a obișnuit în zece ani de mandat: vorbe, vorbe, vorbe! Sau, mai pe profilul personajului: gargară, gargară, gargară!

Asta știe, asta face: blufează și șantajează!

http://www.conteledesaintgermain.ro/traian-basescu-face-ce-stie-el-mai-bine-blufeaza-si-santajeaza/11-01-2017

Publicat Miercuri, 11 ianuarie 2017
6023
 | 33
 | 27
+Adaugă
Comentarii
2000
Trimite
Grig. 1,2...
0
Ce se mai aude cu terenurile de la Nana? Nimic si uite asa se masluiesc faradelegile facute de acest snapan al natiei.
Publicat Duminică, 15 ianuarie 2017
+Răspunde
Valahu ala batranu
0
I-am scris lui Ioan Buduca care are o rubrica aici: "Mai mos Ioan Buduca....daca se va intampla asta, cu bascularea catre rusi(Doamne fereste !) v-i se datoreaza numai voua, basistilor, "listei lui Soros", vandutilor. Lumea este scarbita de voi si la un moment dat s-ar putea sa nu se mai opuna. Incetati Oculta, cu smecheriile, cu minciunile, cu amenintarile: "Apărătorii lui Ghiță, de acum înainte, vor fi monitorizați: care naivi, care antenizați, care de-a dreptul pontificați " Adica in traducere: "bai postacilor vedeti cum va beti ceaiul ca va ascultam si va facem dosare". Sa te bata Dumnezeu diavole cu Basescu tau cu tot !"
Publicat Vineri, 13 ianuarie 2017
+Răspunde
grisa
-6
"Istetule " care ai publicat articolul de mai sus , de ce daca esti intr-atat de " viteaz" nu semnezi ? Pentru ca tot ceea ce scrii ii facatura si, asemeni unora ca tine z'zzvonistica" e principalul tau mijloc de a apare pe pagina ziarelor ce=l iubesc pe matroz precum sarea-n ochi. Mai loaza poti scrie sute de pagini dar fara argumente totu-i o insailare de minciuni jurnalistice. Ghita ne prezinta la TV niste foi de pe care, nici cu lupa nu distingi ce scrie pe ele. Crapati de ciuda ca nu l-ati putut dovedi in atatia ani pe matroz. Stati prost cu inteligenta si cu forta argumentatiei. Traiasca Basescu inspre ciuda lingailor de tot felul !
Publicat Vineri, 13 ianuarie 2017
+Răspunde
Amuzat @ grisa
+5
Ii reprezinti bine pe fanii lui Basescu: agramat, agresiv, mitocan. Cum e sacul e si petecul.
Publicat Vineri, 13 ianuarie 2017
+Răspunde
c.g.
+5
Gargaragiul, marioneta Traian Basescu, cei care din afara tarii il protejeaza, sunt pe smen cu Ghita, deoarece Kovesi si Coldea au luat la purecat anturajul si familia matrozului Traian Basescu ! Cat de curati sunt cei doi de la DNA si serviciul secret in democratia asta originala in capitalism slinos de cumetrie, greu, foarte greu, de apreciat, trebuie ca HOTII SI BANDITII ECONOMICI SA FIE LA PUSCARIE IAR AVERILE LOR SUSPECTE DE A FI ILEGALE TREBUIE, IN JUDECATI DREPTE DE CATRE JUSTITIE, SA FIE CONFISCATE INDIFERENT CE FUNCTII AU SAU AU AVUT CEI CERCETATI, INDIFERENT UNDE DUCE LANTUL DE LA GATUL CELOR JUDECATI ! Sa fim sanatosi ca belele curg garla !
Publicat Vineri, 13 ianuarie 2017
+Răspunde
Bucy Nasecsu
+4
A ajuns si paiata asta subiect de can-can pentru Cotidianul, ca anemica lu' al far' de gat de la apaca, pentru Libertatea.
Publicat Joi, 12 ianuarie 2017
+Răspunde
Sa ne spuna
+13
pocitania asta (sarlatan politic) de ce a fost retras de la post in 2005 ambasadorul Prunariu, primul (si singurul) cosmonaut roman ?
Publicat Joi, 12 ianuarie 2017
+Răspunde
Gmbplay
+9
Cel mai bine ar fi sa nu mai amintiți nimic despre personaj.
Publicat Joi, 12 ianuarie 2017
+Răspunde
ha,ha,ha
+17
Maestre, ai perfecta dreptate, dar, vezi, gargara asta este foarte frecventabila, este foarte apreciata la Cotroceni, de catre individul de acolo! Gargaragiul a fost, desi penal, invitat in tribuna prezidentiala si la "cheful" privat de la Cotroceni, gargaragiului i se inchid toate dosarele, este albit, mai ceva ca Nufarul! Asa ca .........
Publicat Joi, 12 ianuarie 2017
+Răspunde
DEZROBIREA ROMANIEI
+24
Daca cineva m-ar intreba care este valoarea lui don Bashica as raspunde ca valoreaza mai putin decit o bashina de cal mort! El se afla cu mult in spatele familiei Bercea. Fiind capitan de gondola nu pe merite deosebite ci pe "CODOSHEALA" - el si-a perfectionat pe vas - arta de manipulare si santaj impotriva echipajului. Avea probabil "turnatorii lui", "gorilele lui" si mai ales mult timp sa isi duca la bun sfirsit planurile lui malefice. Intrat in politica a dat peste o masa amorfa de ageamii , usor de prostit si manipulat. Tot ceea ce a agonisit a facut prin intermediari umili si cu caracter jegos , dupa modelul mafiot - si a strins probe impotriva celor pe care nu i-a putut manipula. Un caz tipic de "canalie perfecta" si de paranoia! Nu intreaba nici un ziarist de actiunile sale cind era capitan de gondola?
Publicat Joi, 12 ianuarie 2017
+Răspunde
Antienglezu
+10
a fost o discutie inregistrata de comun acord intre Basescu si Ciutacu de la RTV,in cadrul serialului pregatit de Ghita !Sa faci pe misteriosu ca aceasta pupaza beata de Basescu :"interviu din ultimele luni,nu am dat aprobarea sa fie difuzat,bla bla bla" ,explicatii date de Basescu sunt de om prost sau care ne ia de prosti!Se pare ca Basescu a primit si o invitatie de la Black Cube,sa fie prezent la o conferinta la Londra cu Alexandru Adamescu ,dar ar fi refuzat,atunci chiar ar fi fost numai bun de puscarie ..Chiar in contextul cu binomul asta amarat,interesul poporului roman e sa ii vada pe basescu si Ghita in puscarie !
Publicat Joi, 12 ianuarie 2017
+Răspunde
Recomandate
Filiera ucraineană a lui Hillary Clinton
Publicat acum 9 ore şi 20 minute
Hagi: Din păcate...
Publicat acum 17 ore şi 10 minute
Centrul Atenţiei
alarm off
Cotidianul cititorilor
17 articole/ Actualizat Sâmbătă, 12 august 2017
alarm off
Fotografiile bunicilor
30 articole/ Actualizat Sâmbătă, 05 august 2017
alarm off
Antiştirile Cotidianul
6 articole/ Actualizat Duminică, 09 iulie 2017
alarm off
NUMAI DOUĂ ÎNTREBĂRI
142 articole/ Actualizat Joi, 17 august 2017
Ioan Vieru

Poliția rutieră se află de mulți ani în derivă printr-un management tot mai defectuos. Scandalurile din ultimii ani arată nu numai lipsa de profesionalism a poliției, ci funcționarea acestei instituții plătită de la bugetul public printr-o mentalitate a fostei miliții comuniste.

Ioan VieruPublicat Joi, 17 august 2017