Trei americani deţinuţi în Coreea de Nord, apel către Washington

Trei americani deţinuţi în Coreea de Nord au lansat luni un apel în care îi solicită Washingtonului să trimită un emisar pentru a negocia cu autorităţile de la Phenian eliberarea lor, potrivit site-ului Mediafax.

Atent supravegheaţi de reprezentanţi ai Guvernului nord-coreean, Kenneth Bae, Jeffrey Fowle şi Matthew Miller, vizibil tensionaţi, au relatat, într-un interviu pentru CNN, condiţiile de detenţie din Coreea de Nord, un fapt foarte neobişnuit în această ţară comunistă. Cei trei prizonieri au fost intervievaţi într-un hotel din capitala nord-coreeană.

Bae a fost arestat în noiembrie 2012 şi acuzat că este un activist creştin care încearcă să înlăture de la putere Guvernul nord-coreean. El a fost condamnat la 15 ani de lagăr de muncă.

În iulie, Coreea de Nord a anunţat că Miller şi Fowle ar fi judecaţi pentru acţiuni legate de „activităţi ostile contra ţării”.

Trimisul special american în Coreea de Nord pentru probleme legate de drepturile omului, Robert King, a încercat în două rânduri să se deplaseze în această ţară comunistă pentru a încerca să contribuie la eliberarea lui Bae, dar Phenianul i-a anulat în ultimul moment tentativele de deplasare.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.