Trupa Nightlosers, la Zelt Musik Festival din Freiburg

Între 9 şi 15 iulie, muzicieni din toate colţurile lumii se reunesc an de an la Freiburg, faimosul oraş verde al Germaniei, pentru a cânta în faţa a 130.000 de vizitatori şi de invitaţi speciali ai Zelt Musik Festival. Campusul Festivalului este o uriaşă suprafaţă în aer liber cu o sumedenie de evenimente şi o atmosferă unică. Festivalul are loc pe colinele de la intrarea în oraşul Freiburg, are aproximativ 150 de evenimente în peste două săptămâni şi reprezintă un maraton cultural cu un program divers, care depăşeşte graniţele dintre generaţii: artişti din întreaga lume, staruri sau newcomers, clasic sau pop, Orient sau Occident, tradiţie şi modernitate – o combinaţie fanatastică de şine artistice.

Institutul Cultural Român din Berlin susţine prezenţa la festival a trupei româneşti Nightlosers, care va susţine o serie de concerte în cadrul festivalului, în 11 iulie în cadrul secţiunii Musik in der Stadt, iar în 12 iulie în cadrul Klassik-Jazz-Matinee „Cross Countries”.

Formaţia românească Nightlosers va avea ocazia de a evolua alături de nume internaţionale extrem de cunoscute, precum Buena Vista Social Club (Cuba), Mariza (Portugalia), Joan Baez (USA), Tom Odell (UK), Juanes (Columbia), Rea Garvey (Irlanda), dar şi de artişti germani, printre care îi menţionăm pe Andreas Bourani, trupa Revolverhead şi Tocotronic.

În anii trecuţi, la festival au participat de asemenea mari nume ale scenei muzicale internaţionale, dintre care enumerăm: Youssou N’Dour, Pet Shop Boys, NAS, Parov Stelar Band, Patti Smith & Band, Bryan Ferry, Simple Minds, Pretenders, Faithless, Seal,Patricia Kaas,Chris de Burgh, Cypress Hill, Chaka Khan, Suzanne Vega, B.B. King, Royal Philharmonic Orchestra, Al Di Meola ş.a.

Nightlosers este o trupă înfiinţată în 1994, cunoscută pentru muzica lor ce combină blues american cu elemente de folclor autentic ardelenesc. Au devenit cunoscuţi publicului român în anii ’90 datorită pieselor Beţivan Ratat (promovată prin concerte live la PRO FM) şi videoclipului piesei Dragostea-i ca şi o râie (Zavaidoc), ce a refuzat luni de zile să coboare de pe primul loc în urma voturilor publicului în cadrul unei emisiuni de muzică de pe TELE 7 ABC. În cei peste 18 ani de existenţă, au concertat atât în ţară, cât şi la mari festivaluri din străinătate, în Ungaria, Belgia, Olanda, Statele Unite ale Americii, Germania, Marea Britanie, Italia, Spania, Franţa, Canada, Albania, Cehia, Slovacia, Polonia, Suedia, Grecia, Israel.

Nightlosers sunt: Laco Jimi, Grunzo Geza, Claudiu Purcarin, Lucian Pop, Hanno Höfer, Peter Attila, Eugen Pandrea, Dan Moldovan.

Festivalul ZMF este unul dintre cele mai vechi festivaluri din Europa. Ambientul său unic de oraş al corturilor, de mix între natură şi cultură, precum şi un program calitativ şi divers au transformat evenimentul într-o instituţie a peisajului internaţional de festivaluri. Festivalul a câştigat prin durabilitate şi calitate sprijinul permanent al oraşului Freiburg, al landului Baden-Württemberg precum şi al unui public fidel.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Magdalena Popa Buluc 7431 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.