„Tusea” lui Vanghelie i-a convins

Curtea de Apel București a decis că Marian Vanghelie poate să părăsească teritoriul României, după ce fostul primar al Sectorului 5 a cerut permisiunea să meargă la tratament în străinătate pe motiv că suferă de „tuse” ca urmare a unui „reflux alimentar”.

De asemenea, instanța a respins cererea procurorilor de arestare a fostului primar, acesta fiind judecat în continuare, sub control judiciar, în dosarul în care este acuzat de corupție.

Decizia este definitivă.

Luna trecută, poliția a sesizat instanța cu privire la faptul că, în data de 8 septembrie, Marian Vanghelie ar fi încălcat termenii controlului judiciar. Vanghelie a fost reclamat că nu s-a prezentat la Poliția Snagov pentru verificarea controlului judiciar.

Fostul primar a susținut că nu s-a prezentat la Poliție deoarece a fost bolnav. „Mi-a fost rău. Trei zile nu m-am ridicat din pat. După aceea, m-am dus, am dat o declarație. Se poate întâmpla oricui. (…) Am avut febră, polițistul m-a găsit în halat. Ați văzut DNA să nu ceară pușcărie? (…) Eu nu am avut voie să mă duc nici la Constanța pentru studii. (…) Eu nu am nicio problemă, unde să plec? Vreau să fac politică, nu mă scoate DNA din politică”, spunea atunci Vanghelie. Fostul primar a fost trimis în judecată de DNA pentru săvârșirea a nouă infracțiuni de luare de mită și abuz în serviciu și șapte infracțiuni de spălare de bani.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.