Tusk: UE, gata să înceapă ”de astăzi” procedura de ieșire a Marii Britanii

Uniunea Europeană este gata să înceapă de astăzi procedura de ieșire a Marii Britanii din blocul comunitar, a transmis marți președintele Consiliului European, Donald Tusk, la summitul european la Bruxelles, potrivit AFP.

”Europa este gata să înceapă procedura de ieșire a regatului din UE chiar de astăzi, fără entuziasm, după cum vă puteți imagina. Acesta nu este scenariul la care visăm”, a declarat Tusk în fața jurnaliștilor.

Donald Tusk va propune la summitul european de două zile care începe marți la Bruxelles ca liderii din UE să aibă în septembrie un summit informal în format de 27 de membri, pentru a discuta despre ieșirea Marii Britanii din UE.

Premierul David Cameron a anunțat luni că Guvernul britanic nu va declanșa în acest moment Articolul 50 privind ieșirea din Uniunea Europeană, lăsând acest lucru pe seama viitorului prim-ministru.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.