Ultimele premiere ale stagiunii teatrale

“Luminiţa, de la capătul tunelului”

Teatrul Naţional “I.L. Caragiale” din Bucureşti vă invită astăzi, la ora 20.00, la Sala Atelier, la premiera spectacolului Luminiţa, de la capătul tunelului, de Radu F. Alexandru, în regia lui Mircea Cornişteanu.

Luminiţa, de la capătul tunelului este o comedie amară despre cinismul politic şi moftangiii vremurilor noastre, despre iubirea dată în schimbul carnetului de partid, despre infidelităţi validate de sondaje şi despre mentalităţi corupte.

Alexandra Poiană, Monica Davidescu şi Constantin Cotimanis în Luminiţa, de la capătul tunelului

Într-o lume în care contează mai mult cu ce ţi-ai mobilat casa decât cu ce ţi-ai mobilat mintea, versatul politician Virgil Neacşu îşi înţelege bine rolul în carnavalul manipulărilor. De-asta îi tolerează amabil pe amanţii soţiei lui, până când nevasta unuia dintre ei îi ameninţă poziţia de forţă. Și atunci începe un joc periculos, punctat de zâmbete amare, la finalul căruia presupusa pradă devine vânător, iar sistemul se regenerează cu „oamenii noi”.

Spectacolul surprinde aceste resorturi interioare care pervertesc relaţii, comportamente, percepţii, într-o propunere scenică plină de ritm, energie, luciditate comică, făcându-ne atenţi la realitatea noastră de fiecare zi.

Dragoş Stemate şi Alexandra Poianăîn Luminiţa, de la capătul tunelului

Iar propunerea scenografului Puiu Antemir, de a invita publicul în casa familiei Neacşu, prin inspirata plasare a gradenelor în spaţiul de joc, decupează clar ideea că nu mai suntem doar spectatori, ci avem un rol important în tot ceea ce se întâmplă, fie că alegem să privim sau să acţionăm.

Regie: Mircea Cornişteanu

Scenografie: Puiu Antemir

În distribuţie: Monica Davidescu/ Iuliana Moise, Constantin Cotimanis, Alexandra Poiană, Dragoş Stemate.

“Artificii”

Poveşti de dragoste care se intersectează în Artificii

Teatrul de Comedie vă invită sâmbătă, 18 iunie, la ora 19.00, la Sala Nouă, la premiera oficială a spectacolului Artificii de Irina Dobriţă, unul dintre cele trei proiecte câştigătoare la concursul Comedia tine la TINEri, ediţia a VI-a, 2015.

Artificii propune o călătorie în timp, prin momentele cheie în care istoria comună a doi oameni se desface în două poveşti paralele. Cum timpul dragostei nu e liniar, nici cele două poveşti nu se lasă în pace una pe cealaltă.

Un roadtrip de Revelion

Un roadtrip de Revelion, între un publicitar şi o ONG-istă care fug din oraş ca să poată juca ultima carte a relaţiei: sinceritatea. Spectacolul fixează geografia, chimia şi temperatura unei relaţii între doi oameni – nici eroi, nici marginali – care trăiesc şi se luptă în Bucureştiul reclamelor şi al protestelor ecologiste.

Un restart cu artificii în toate sensurile. O tragi-comedie la care râzi pentru că după o vreme se poate râde despre orice.

O relaţie care joacă pe cartea sincerităţii

Regia: Elena Morar

Décor: Flavia Varga. Costume: Adriana Dinulescu

Video design: Dilmana Yordanova. Sound design: Octavian Vasile

Cu: Cristina Drăghici, Silviu Debu, Alexandru Iordache, Călina Epuran, Cosmina Soare, Doina Teodoru.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Magdalena Popa Buluc 7431 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.