Tudor Chirilă, „moment nasol”. „Teatrul nu e cinematogaf!”

Tudor Chirilă se arată revoltat de lipsa de respect pe care publicul o arată în sala de spectacol. Telefoanele care încă sună i-au provocat o reacție categorică actorului Tudor Chirilă.

Dacă ar fi fost scena lui,  spune Chirilă, probabil ar fi oprit spectacolul.

Tudor Chirilă atrage atenția asupra faptului  că au trecut  totuși 28 de ani  de când au apărut telefoanelor mobile în România, altfel spus, circumstanțe nu prea exista pentru ca spectacolul să fie teranjat de un apel.

”Teatrul e un loc în care publicul se conectează cu actorii și invers. Conexiunea asta este fragilă”, mai arată Chirilă.

Mai pe scurt, „teatrul nu e cinematogaf”

 • „Telefoanele mobile au apărut la noi prin 96. De atunci au trecut 28 de ani și ele încă mai sună în sala de spectacol. Cum s-a întâmplat aseară la Căsătoria la Teatrul de Comedie.
 • Probabil că dacă era scena mea aș fi oprit spectacolul. Măcar pentru a-l face să înțeleagă pe proprietar cât de nasol e pentru un actor să-i fie întreruptă concentrarea.

 

 • Aș mai adăuga că vedem fețele luminate de ecrane, că vedem, fără să ne dorim asta, telefoanele îndreptate spre noi filmåndu-ne și aș zice că e urât, urât rău.
 • Teatrul nu e cinematogaf. Teatrul e un loc în care publicul se conectează cu actorii și invers. Conexiunea asta este fragilă, firavă, ușor de frânt. Dă-l dracu’ de telelefon, băi nene, nu e nevoie să spui lumii că ai fost la teatru. Sau nu, poți s-o spui, nu mai tre’ s-o și arăți”, a scris Tudor Chirilă.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 4

26 de Comentarii

 1. Ce poți cere unor golani!…ei vin la teatru doar ca să aibă unde sta să-și folosească mobilul…generație ..

 2. Lipsa de respect, dar mai ales de cultura si civilizatie.
  Dar la ce sa ne asteptam cand analfabetismul functional este de 50% din populatie.

 3. Firește ca telefonul deranjează intr-o sala de teatru, dar ce respect poate primi unul care indemna la utilizarea lor în Piață Victoriei ca pe un semn al noii lumini neomarxiste. Ce ai cultivat, aceea recolteze. Lipsa de respect a-i sustinut, lipsa de respect primești. Cei care au urlat de pe trepti, acum urla de pe scena. Prostia se plătește si-n aceasta viata. Prostia, manipularea, minciuna, dezinformarea și tradarea. Asa ca oprește spectacolul degradării la care esti ” Maestru și Margareata” și intoarce-te în camera de la subsol alături de ea ca să iti recitesti manuscrisul. Nu uita sa treci pe la spitalul de la marginea Moscovei, frecventat de către toți neputincioșii neomarxisti pe care i-au susținut din toată inima și din tot cugetul tău, alături de Oana, Manolea, Rebengiuc și întreb corul piti GOILOR de pe treptele Nationalului.

 4. Aici sunt de acord cu Chirila . Teatrul este un templu al artei.si merita respectat. Chiar si daca-s actorii de slaba factura !

 5. Cu privire la subiect, Tudor Chirila are dreptate.
  Din pacate are pretentii mult prea mari din partea unei faune de ghiolbani.
  Ca el este un tip antipatic, asta este alta poveste……[Rumburak]

 6. In primul rand Tudor Chirilă are un comportament de golan de când există.
  Și în sala vin ucenicii tăi aia care te-au urmat cand făceai „acte de cultura”îndemnând la dezordine și haos.
  Tu îl aștepți pe Soros ,dar moșneagul e ocupat să găsească alți „artiști”
  că lumea-i mare și mama proștilor mereu gravida!
  Acuma ai ce ți-ai dorit și ești tot nemulțumit.

 7. Cam asta e nivelul nu de civilizație ci de cultură în primul rând. Cred că e totuși momentul acești indivizi sa fie sancționați de public iar eu o voi face pentru că prea des sa întâmplă.

 8. Tre’ sa ai si actori pe care sa-i respecti. Sunt convins ca daca nea Tomita ar fi fost si azi pe scena, in sala nu sufla nici musca. Sau Ovidiu Iuliu Moldovan. S.a.m.d. Sunt cei pe care nimeni nu-i va putea clinti din templul Thaliei. Sa nu confundam actorii cu bufonii!

 9. Idolul unei generatii de oligofreni care-i dau dreptate pe fond intotdeauna. E un idiot util, totusi… are dreptate azi.. ))

 10. marius , batrinul : Mosule , zi bogdaproste ca respiri acelasi aer cu REBENCIUC, OANA PELLEA , MARIUS MANOLE . Si nu intelegi ce spune CHIRILA !

 11. Mulți spectatori merg la teatru numai pentru a se poza şi afişa pe instagram, facebook şi onlyfans ce „culți” sunt ei. De aici şi nevoia de telefon.

 12. CA SA FII RESPECTAT, TREBUIE SA RESPECTI ..!IN AFARA DE ” TRASUL PE NARA”, TU, MAI CARNAT, CUM ITI RESPECTI PREZUMPTIVII SPECTATORI ..?

 13. Spectatorii de la teatrul unde Chirilă joacă și se plânge o fi formată din aceiași care protestau pe prin 2018 și se băteau cu jandarmeria și aruncau cu c*at? Ei erau telefoanele mobile ca lămpașe de mineri veniți să ocupe sediul guvernului, în loc de guvern i-au ocupat teatrul lui Chirilă

 14. Probabil ca publicul care vine la spectacolele lui Chirila, este publicul care venea si cand facea circ in strada. Cine stie ce panarama de piesa se juca, ptr ca in rol de Hamlet sau Tache, Ianche si Kadir nu-l prea vad, iar rezultatul este previzibil.
  Respectul se castiga si pe scena.
  Eu stiu cum asistam la piesele cu actorii din generatia de aur: desi toata sala stia cateodata replicile pe de rost, asteptam fara sa rasuflam ca sa le auzim din gura actorilor.
  La George Calboreanu, cand incepea cu: ,,Caci Moldova nu-i a voastra…” si incepeau ,,tunetele” si ,,fulgerele”, simteai cum ti se ridica parul pe spinare si pierdeai cu totul notiunea timpului si locului unde te aflai.
  O tempora, o mores!……[Rumburak]

 15. traiasca si infloreasca tovarasul Chirila,care le zice pe limba noastra !

 16. @@ BATRANU
  Hai, Rebengiuc mai treaca mearga da’ pe Manole si pe Oana Pellea ce-i recomanda? Ah, ei e da driapta, n-asa?

 17. Bai railor, Tudorica are perfecta dreptate , adevarul este de partea lui : „teatrul nu este cinematograf!”, sau mai pe romaneste „iarna nu-i ca vara!”.Superba si adanca gandire! Hi,hi,hi!

 18. Da’ la cinematograf e dovadă de bun-simț să-ți sune telefonul, dacă e să ne luăm după mintea acestui golan infatuat.
  Aşa cum spunea un ante-comentator: respectul se câştigă. Şi nu urlând împotriva intereselor României în piață fiindcă e „cool” să fii „pe mainstream” sau pe social media.

 19. Didos@
  Câțuvencu este proiectul meu, nu al altcuiva, să fie clar.

 20. (dupa cum comenteaza cei de dinainte)
  teatrul e un TEMPLU:
  -e o constructie masonica,
  păgâni sustinuti cu BANI PUBLICI!

 21. De ce Cotidianul face publicitate …Chirila? La cantat sau la jucat nu se pricepe! Copiaza niste fite de pe la ati ratati prin usa sau ue…si cam atat. Care-i treaba cu Chirila? Sau face parte din strategia de deturnare a atentiei? Se pare ca nu mai avem tara; copiii ne vor muri in Ucraina; fmi cere impozite mari ca sa dispara micii proprietari si micile afaceri. Ue, fmi si alte lighioane ne vor sclavi si pe noi pentru ca in haznaua europeeana nu mai exista oameni liberi sau proprietari de case sau de apartamente. Chiar daca Romania s-a erodat in ultimii treizeci de ani inca este libera pentru ca 90% din populatie este proprietara pe locuinta. Impozitele absurde si pretul la energie foarte mare este atacul globalistilor executat de tradatori prosti de genul Ciolacu …..

 22. Just, don „cib” ; aista nu’i actor, este doar … o „sandrama” !

 23. CRIVAT! Multumesc. pentru ca m-ai bagat in seama , dar nu inteleg nimic despre ce este vorba! In rest sa fi sanatos!

 24. Da e greu cazi pe sentiment mai suna si o melodie manea Salam sau ai sms cu domnul Vader s-o cam terminat actu.. Cel mai bine sa vina sufleoru si sa roage ca sa se inchida telefonu ca sa nu riscati beletu…

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.