„Un ajutor nesperat” pentru Institutul Cantacuzino

Premierul Mihai Tudose a anunțat joi, la începutul ședinței de Guvern, că pentru utilarea Institutului Cantacuzino ar putea fi folosite fonduri europene în valoare de aproximativ 100 de milioane de euro.

Tudose i-a cerut vicepremierului Marcel Ciolacu, care este ministru interimar al Apărării, să continue demersul privind trecerea Institutului Cantacuzino în subordinea MApN, precizând: „Domnul Ciolacu, vă rog frumos în perioada de interimat de la Ministerul Apărării să continuați demersul început cu domnul ministru Bodog pentru Cantacuzino, cu atât mai mult cu cât doamna comisar european ne-a spus că putem găsi și o soluție de finanțare, aproximativ 100 de milioane de euro, din fonduri europene pentru utilarea la nivel de vârf a acestui institut”.

La rândul său, Marcel Ciolacu a spus: „În ședința următoare, (…) o să fie actul normativ. Am vorbit și eu cu domnul ministru al Sănătății și mi-a dat vestea cea bună”.

După o întâlnire avută joi cu comisarul european pentru politică regională, Corina Crețu, premierul Tudose a anunțat că Executivul a primit „un ajutor nesperat” din partea Comisiei Europene pentru Institutul Cantacuzino.

„Rămâne de mutat în zona militară, dar și cu o finanțare de la Uniunea Europeană”, a declarat Tudose, după întâlnirea cu Corina Crețu, care a avut loc la Palatul Victoria înaintea ședinței de Guvern.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.