×
×
Noi
Citite
Recomandate
Ultima oră
Actualizat acum 3 minute
24 Ore
7 Zile
30 Zile
24 Ore
7 Zile
30 Zile
Data
Joi, 24 august 2017, 08:03
EUR (€)
+0.0006 ↗
4.5873 RON
USD ($)
-0.0055 ↘
3.8951 RON
• • •
Vă chem în Agora!
Ioan Vieru
Ioan Vieru

Mari orașe au ajuns ruine postmoderne, satele se scufundă într-un trecut greu de găsit și în Muzeul de Istorie. Nu mai credeți în istoricii plătiți după numărul celor convinși de ceea ce spun. Lăsați plasmele și priviți-vă în ochi unii pe alții, după cum vă spun tot mai mult cei de lângă voi. Iubiți-vă! Omagiați istoria sacrificiului pentru țară. Puneți mâna pe cărțile adevărate! România e unică, așa cum Ungaria e unică, Cehia sau Germania sunt unice! Iubiți diferența, nu ignorați ceea e vă apropie! Eliberați-vă de frică, de prejudecăți, de toată pe care o numesc neisprăviții democrație.


Ieșiți! România a ajuns o pradă. Fiecare cetățean este în acest moment un număr, nimic altceva. Români, țara se poate schimba numai prin noi! Visul european nu este, deocamdată, și unul pentru români, pentru că țara noastră este condusă de către cei care nu au legătură cu realitatea românescă și cu nimic. Realitatea românească, de aici și acum, realitatea vie. Europa înseamnă specificul fiecărei țări care o compune. Nu putem fi europeni fără a fi în egală măsură români, profund atașați marilor valori naționale. Românii au fost împinși să rateze totul. Cei care au condus țara sunt vinovați!


Ieșiți! Lumea se schimbă, nu în direcția naționalismului, extremismului, ci în respectul valorilor milenare. Bagajul spiritual al României este imens, egal marilor civilizații. Am ajuns într-un context în care conflictul se vrea rețetă. Mor universități, publicații, talente, inițiative, cuvinte, principii, cronologii esențiale, memoria generațiilor, respectul public. Am ajuns în iadul cotidian sub autoritatea conducerii oficiale care nu dă semne de viață. România, țara și maica noastră, a ajuns obiectul tranzacțiilor și umilirii istorice. Românii fug pe unde apucă în lume. Nu mai vrem execuții pe muzica lui Mozart, și a nimănui, așa cum s-a întâmplat cu marii eroi transilvani.


Ieșiți! Pricipalul obiectiv al căderii comunismului, alegerile, au ajuns subiect al polițiilor improvizate, de tot felul. Astăzi, instituțiile de forță se cred nu doar deasupra moralei și interesului general, ci și deasupra României. Un întreg popor se află sub bocancul unor grupuri, pentru propriul interes gregar, vor să distrugă absolut totul. Țara este captivă infracționalității transfrontraliere, așa cum lipsa unității naționale o genera cândva. Distrugerea unității statale a României nu este propagandă, ci un plan tot mai activat. 100 de ani de unitate, de la marea unificare, cer o abordare pe măsură a structurii și armoniei naționale. Statul tuturor cetățenilor români trebuie să își regăsească dimensiunea modernă și deplin funcțională.


Ieșiți! România este în pericol. Toți suntem transilvăneni, moldoveni, munteni. Toți. Unul pentru toți. Suntem instigați unul împotriva celuilalt pe tot felul de canale. Fără spiritul transilvan nu am fi români. Fără înălțimea seninului moldav de la Cantemir și Iașul marilor zidiri, nu am fi români. Fără Muntenia decantării limbii române, am fi orbi. Idealul românesc, văzut de Vasile Pârvan, Mihai Eminescu, Nicolae Iorga sau Grigore Vieru, este unica undă care ne poate menține corect în parcursul istoric. Ridică-te, române, pentru cultura și demnitatea României!


Ieșiți! Convențiile mizerabile pun stăpânire pe țară. România este ultima în Europa, printr-un clasament corect statistic, însă bine lucrat de instituțiile de profil ale dezastrului. România putea fi, acum, la nivelul mediu al Europei, însă au unii grijă să fie ultima, ajutând-o cu mânecile suflecate, din interiorul instituțiilor noastre naționale. Românii au fost obligați să nu aibă reacții. Cine sunt cei care blochează accesul țării în circuitul valorilor mondiale și europene? Funcționari, tot felul de purtători de genți, yesmani, dublați de clasa parveniților autohtononi. O țară care i-a dat pe Eminescu, Enescu, Cioran, Ionescu, Brâncuși, Eminescu, pe contemporanii noștri Paul Goma, Mircea Dinescu, Dorin Tudoran, Ileana Mălăcioiu poate ridica standardele corecte ale moralității și conviețuirii. Să-i propunem la Premiul Nobel pe


Ieșiți! Toată morala reformatoare, de după 1989, a intrat pe mâna sistemului pentru a legitima un regim inchizitorial, antialternativă. Eroi ai societății, intelectuali ai spiritului democratic au ajuns dușmani ai umanității în formularea inchizitorială a unor clienți propagandiști de duzină. Toată forța creatoare a României se află sub cizma unui ocupant cu nimic diferit de cel nazist. Realitățile românești nu pot fi schimbate la Bruxelles. Acesta „nu crede în lacrimi“, este centrul nostru contabil. Cultura și strada pot schimba România.


Ieșiți! Și veți fi liberi!

Ioan VieruPublicat Miercuri, 29 martie 2017
2158
 | 50
 | 19
+Adaugă
Comentarii
2000
Trimite
un veteran
+2
Felicitări, domnule Vieru !
Publicat Joi, 30 martie 2017
+Răspunde
Taciturn
+7
Este un apel la trezirea neamului, un neam care si-a expulzat 5 Milioane de concetateni, care si-a vândut (pe nimic) toate bogatiile subsolului si cca 40% din suprafata agricola,care asista cum streinii ne taie padurile si ne lasa muntii cheli, care într-o veselie generala fara macar un singur protest de masa a acceptat inchiderea a peste 1300 intreprinderi productive,determinâad pierderea Independenței economice a țării, condamnând astfel generațiile viitoare la sacrificii fara posibilitatea de redresare. Astazi țările nu se mai cuceresc cu armate ( ar fi prea scump ), se cuceresc ECONOMIC luându-le toate resursele naturale ,pretinzând ca le acorda ajutor. Pe angajatii locali îi platesc nu la nivelul din tara lor ci la nivelul saraciei, platesc impozite mai mici ca la ei, iar profiturile le duc in tara lor, contribuind la prosperitatea neamului lor. Dau doar un ex. de ce au fost capabili guvernantii cand au privatizat platformele de extractie a titeiului din Marea Neagra.Au primit mai nimic , iar cumparatorul a realizat un profit de 800 MILIARDE $. NU ESTE GRESALA ! Opt sute miliarde ! EXISTA VRE-UN VINOVAT ? Fanariotii erau răi ca pretindeau "zeciuiala ", adica a zecea pate. Comp. streine sunt bune ca ne iau TOT!
Publicat Joi, 30 martie 2017
+Răspunde
Bartolomeu @ Taciturn
+1
Fii domnule serios! Din betie e greu sa te trezesti, o iei mereu de la capat.
Publicat Joi, 30 martie 2017
+Răspunde
Stanica
-4
Cat costa biletul?
Publicat Joi, 30 martie 2017
+Răspunde
Puiu Peshte
-9
alo?pompierii?saru-mana doamna,e unul cazut in apa.....
Publicat Joi, 30 martie 2017
+Răspunde
Stanica @ Puiu Peshte
+4
"Si ce zice?" Pai zice ca help!
Publicat Joi, 30 martie 2017
+Răspunde
Romania disperata
+12
Ieșim. Dar unde? Și ce să facem? Dacă ieșim doar de dragul de a ieși, nu facem nimic ! Cum se poate lămuri o întreagă generație că nu e sănătos să stai toata ziua cu nasul într-un ecran ? Sau că nu e suficient să se uite la ce au "comunicat" de aiurea "prietenii" de pe facebook ? O întreagă generație ! Iar revenim la punctul 8 de la TimiSoara, iar trebuie să întrebăm: "Băi, ce ai făcut tu în ultimii cinci ani ?" Parcă ieri a fost clipa aia când am văzut făra să înțeleg scenele fragmentate de la Târgoviște, apoi parcă imediat Piața Universității și mulțumirile tovărășești aruncate concret, din meandrele intereselor particulare... Parcă ieri mi/au apărut alți bani în buzunar, tot cu aceeași iscălitură (a unuia care vinde vin din Măr)... și făra vreun folos pentru mine. Apoi am rămas orfan și nu mai am cu cine să mă sfătuiesc. Mâine ne mor și vecinii și vom urma noi, cei care înțelegem. Apoi vine rândul ăstora din generația cu nasurile în ecran. Iar ei nu pricep nimic. Ei "știu" totul de pe Google. Ce s-o mai lungesc... CHIAR TREBUIE SĂ FACEM CEVA, DAR CE ???
Publicat Miercuri, 29 martie 2017
+Răspunde
Filosofia istoriei @ Romania disperata
0
Macar pentru scoala si meritocratie.Poate se deschide cel de-al treilea ochi. Alminteri submediocritate batoasa, vorbe veninoase la portita si intalniri de taina in fundu' curtii, acesta e nivelul de la care vrem sa zburam pe Marte ca in apa un bolovan de gat.Intram iar in perioada de vegetare, sa aratam ca supravietuim.
Publicat Joi, 30 martie 2017
+Răspunde
acs
-17
Iesiti! e oferta de tigai la supermarketul din colt
Publicat Miercuri, 29 martie 2017
+Răspunde
Emile
+8
"Cânta un matelot la proră / Şi marea nu-l înţelegea. I. Minulescu" Degeaba îndemnați fiindca nu este pe cine. Modul de promovare și nevoia de supraviețuire din anii optzeci au pervertit ireversibil caracterele, iar nivelul mizer al învățămăntului și cacofonia din media ultimilor ani, combinate cu incultura au facut ca noile generații să nu aibe sentimente patriotice și caracter, doar disponibilități nebănuite de a fi manipulați. Cei care am crescut (Te slăvim Românie pământ părintesc... ), am învățat, am muncit, am crezut și mai credem cu drag în țara noastră și ne-am simțit îzbăviți în decembrie 1989 trăim un sentiment de descumpănire asociat cu concluzia: ”Una salus victis, nullam sperare salutem (Singura salvare a învinşilor este de a nu mai spere nimic)”
Publicat Miercuri, 29 martie 2017
+Răspunde
Crocodilul
-6
Sa fim serioasi, nu a exista libertate niciodata. Nici pe vremea cind omul traia in pesteri.
Publicat Miercuri, 29 martie 2017
+Răspunde
Aelia
+10
Domnule Vieru! Pentru acest articol aveti toata stima mea. Deseori am vrut sa va spun ca articolele dvs. din acest ziar sunt filozofii usoare ce nu ajuta la nimic dar m-am abtinut din respect. Astazi ati dat solutia corecta cu mult curaj si este unica solutie. Romania trebuie maturata de lichelele autohtone, de agentii si slugile unor puteri straine. Romania prin politicienii ce-i are a fost distrusa si continua distrugerea ei. Ne chemati in Agora? Venim dar trebuie sa fiti exemplu, sa iesiti la Bucuresti, sa sensibilizati cu asemenea articole populatia dar si cu manifeste si eu va promit sa fiu exemplu la Paris. Nimic si niciodata nu s-a castigat in fata plasmei, maraind pe la colturi sau pe forumuri. Trebuie actiune directa si in forta contra institutiilor statului si in special a justitiei si a serviciilor secrete care sunt cele mai marsave institutii ale statului roman. Nu poate functiona o justitie cu elefanti ce au salarii uriase, majoritatea femei fara pic de judecata si morala, imbuibate si idioate, absolventi de universitati de mucava si doctorate aduse pe tava si platite cu bani ca la un bar nenorocit.
Publicat Miercuri, 29 martie 2017
+Răspunde
cata @ Aelia
+3
Iesiți: privighetoarea cântă, și liliacul e-nflorit!Pupici!
Publicat Joi, 30 martie 2017
+Răspunde
lili
-7
"O țară care i-a dat pe....Paul Goma, Mircea Dinescu, Dorin Tudoran, Ileana Mălăcioiu poate ridica Standardele corecte ale Moralității și Conviețuirii." E o gluma?! Care credeti ca ar fi reactia la Romania TV sau la Antena 3 sau la PSD sau a dlui Dragnea sau a dlui Tariceanu sau a dlui Grindeanu daca sus-numitii ar vorbi despre OU nr 13, de exemplu?! Glumiti! Uitati-va ce reactie au avut cei de mai sus la Gabriel Liiceanu sau la Andrei Plesu! Glumiti!! Despre ce "moralitate si convietuire" vorbim?! Cu cine, cu hotii care fura Romania de 27 de ani?
Publicat Miercuri, 29 martie 2017
+Răspunde
Recomandate
Tânără ucisă de sistemul medical românesc
Publicat acum 15 ore şi 45 minute
Ai greșit ca magistrat? Răspunzi material
Publicat acum 19 ore şi 12 minute
PSD se ia de gît cu Binomul
Publicat acum 12 ore şi 15 minute
Centrul Atenţiei
alarm off
Cotidianul cititorilor
17 articole/ Actualizat Sâmbătă, 12 august 2017
alarm off
Fotografiile bunicilor
30 articole/ Actualizat Sâmbătă, 05 august 2017
alarm off
Antiştirile Cotidianul
6 articole/ Actualizat Duminică, 09 iulie 2017
alarm off
NUMAI DOUĂ ÎNTREBĂRI
142 articole/ Actualizat Joi, 17 august 2017
Ioan Buduca

Nu vreau să spun nimic prea direct, dar cer să fie conștientizat faptul că ar fi necesară o anchetă parlamentară pentru reconstituirea istoricului acestui draft și a culiselor politice care au condus la transformarea lui în lege.

Ioan BuducaPublicat Marţi, 22 august 2017