Vă chem în Agora!

Mari orașe au ajuns ruine postmoderne, satele se scufundă într-un trecut greu de găsit și în Muzeul de Istorie. Nu mai credeți în istoricii plătiți după numărul celor convinși de ceea ce spun. Lăsați plasmele și priviți-vă în ochi unii pe alții, după cum vă spun tot mai mult cei de lângă voi. Iubiți-vă! Omagiați istoria sacrificiului pentru țară. Puneți mâna pe cărțile adevărate! România e unică, așa cum Ungaria e unică, Cehia sau Germania sunt unice! Iubiți diferența, nu ignorați ceea e vă apropie! Eliberați-vă de frică, de prejudecăți, de toată pe care o numesc neisprăviții democrație.

Ieșiți! România a ajuns o pradă. Fiecare cetățean este în acest moment un număr, nimic altceva. Români, țara se poate schimba numai prin noi! Visul european nu este, deocamdată, și unul pentru români, pentru că țara noastră este condusă de către cei care nu au legătură cu realitatea românescă și cu nimic. Realitatea românească, de aici și acum, realitatea vie. Europa înseamnă specificul fiecărei țări care o compune. Nu putem fi europeni fără a fi în egală măsură români, profund atașați marilor valori naționale. Românii au fost împinși să rateze totul. Cei care au condus țara sunt vinovați!

Ieșiți! Lumea se schimbă, nu în direcția naționalismului, extremismului, ci în respectul valorilor milenare. Bagajul spiritual al României este imens, egal marilor civilizații. Am ajuns într-un context în care conflictul se vrea rețetă. Mor universități, publicații, talente, inițiative, cuvinte, principii, cronologii esențiale, memoria generațiilor, respectul public. Am ajuns în iadul cotidian sub autoritatea conducerii oficiale care nu dă semne de viață. România, țara și maica noastră, a ajuns obiectul tranzacțiilor și umilirii istorice. Românii fug pe unde apucă în lume. Nu mai vrem execuții pe muzica lui Mozart, și a nimănui, așa cum s-a întâmplat cu marii eroi transilvani.

Ieșiți! Pricipalul obiectiv al căderii comunismului, alegerile, au ajuns subiect al polițiilor improvizate, de tot felul. Astăzi, instituțiile de forță se cred nu doar deasupra moralei și interesului general, ci și deasupra României. Un întreg popor se află sub bocancul unor grupuri, pentru propriul interes gregar, vor să distrugă absolut totul. Țara este captivă infracționalității transfrontraliere, așa cum lipsa unității naționale o genera cândva. Distrugerea unității statale a României nu este propagandă, ci un plan tot mai activat. 100 de ani de unitate, de la marea unificare, cer o abordare pe măsură a structurii și armoniei naționale. Statul tuturor cetățenilor români trebuie să își regăsească dimensiunea modernă și deplin funcțională.

Ieșiți! România este în pericol. Toți suntem transilvăneni, moldoveni, munteni. Toți. Unul pentru toți. Suntem instigați unul împotriva celuilalt pe tot felul de canale. Fără spiritul transilvan nu am fi români. Fără înălțimea seninului moldav de la Cantemir și Iașul marilor zidiri, nu am fi români. Fără Muntenia decantării limbii române, am fi orbi. Idealul românesc, văzut de Vasile Pârvan, Mihai Eminescu, Nicolae Iorga sau Grigore Vieru, este unica undă care ne poate menține corect în parcursul istoric. Ridică-te, române, pentru cultura și demnitatea României!

Ieșiți! Convențiile mizerabile pun stăpânire pe țară. România este ultima în Europa, printr-un clasament corect statistic, însă bine lucrat de instituțiile de profil ale dezastrului. România putea fi, acum, la nivelul mediu al Europei, însă au unii grijă să fie ultima, ajutând-o cu mânecile suflecate, din interiorul instituțiilor noastre naționale. Românii au fost obligați să nu aibă reacții. Cine sunt cei care blochează accesul țării în circuitul valorilor mondiale și europene? Funcționari, tot felul de purtători de genți, yesmani, dublați de clasa parveniților autohtononi. O țară care i-a dat pe Eminescu, Enescu, Cioran, Ionescu, Brâncuși, Eminescu, pe contemporanii noștri Paul Goma, Mircea Dinescu, Dorin Tudoran, Ileana Mălăcioiu poate ridica standardele corecte ale moralității și conviețuirii. Să-i propunem la Premiul Nobel pe

Ieșiți! Toată morala reformatoare, de după 1989, a intrat pe mâna sistemului pentru a legitima un regim inchizitorial, antialternativă. Eroi ai societății, intelectuali ai spiritului democratic au ajuns dușmani ai umanității în formularea inchizitorială a unor clienți propagandiști de duzină. Toată forța creatoare a României se află sub cizma unui ocupant cu nimic diferit de cel nazist. Realitățile românești nu pot fi schimbate la Bruxelles. Acesta „nu crede în lacrimi“, este centrul nostru contabil. Cultura și strada pot schimba România.

Ieșiți! Și veți fi liberi!

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Ioan Vieru 1329 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.