Victor Ponta a apelat la ajutorul lui Geoană în SUA

De ce este Mircea Geoană prezent în delegaţia lui Ponta în SUA. Ce spunea în 2011 Ponta despre Mircea Geoană. Cine îi trasează sarcini premierului Victor Ponta.


Rolul lui Mircea Geoană


În delegaţia care îl însoţeşte pe Victor Ponta în SUA se află şi Mircea Geoană. De menţionat că în comunicatele de presă de luni şi de marţi, şi în primele corespondenţe ale agenţiilor de ştiri de la faţa locului, au apărut doar numele miniştrilor Titus Corlăţean, Ioana Petrescu şi Răzvan Nicolescu. Cum s-a aflat că şi Geoană este în delegaţie? A spus-o chiar premierul într-o emisiune a Antenei 3 transmisă de la New York, când a răspuns sarcinilor trasate de moderator* legate de subiectul „Turcescu”. „Eu nu ştiu dacă domnul Turcescu a fost sau n-a fost sau de când a fost, dar ştiu că a fost cel care a moderat dezbaterea între Traian Băsescu şi Mircea Geoană. Mircea Geoană este cu mine aici, la New York, şi evident că amândoi ne gândim acum: domnule, deci cine era acel imparţial, acel jurnalist care trebuia să arate României, este mai bun Băsescu sau Geoană?”.

Se impun două întrebări. 1: de ce iniţial nu a existat informaţia privind participarea lui Mircea Geoană în delegaţie?; 2: care este scopul prezenţei lui Geoană în delegaţie?

Răspunsurile sunt foarte simple. Mircea Geoană este politicianul postdecembrist care are cele mai multe uşi deschise atât la nivel politic, cât şi la nivel economic în SUA. Mircea Geoană are în SUA relaţii foarte bune indiferent de ce administraţie este la putere. De altfel, Geoană nu a exagerat în toamna lui 2011 când a declarat că „mă duc în SUA aşa cum mă duc la Dăbuleni”.

Cum agenda lui Victor Ponta în SUA a fost iniţial una foarte „subţire” – au circulat anterior informaţii în presă despre acest aspect – premierul a apelat acum la ajutorul lui Mircea Geoană. Un ajutor care să-i fie de folos în tentativa de a ajunge la Cotroceni. Mai mult, Geoană are şi misiunea de a-i îmbuna pe unii oficiali americani, care s-au arătat extrem de deranjaţi de emiterea de către Ponta a ordonanţei care dă liber la traseismul politic şi de aluziile la nazism făcute de premier în contrele sale cu Traian Băsescu.


Ce spunea Ponta despre Geoană pe 25 noiembrie 2011


Acum, Mircea Geoană este bun, este un personaj util pentru Victor Ponta. Cu totul altfel îl vedea Ponta acum doi-trei ani. Iată ce scria pe 25 noiembrie 2011, Victor Ponta pe blogul său: „Pe scurt, am sustinut luni declansarea procedurii de suspendare a lui Traian Basescu si marti am votat excluderea lui Mircea Geoana din PSD (ulterior acesta pierzand scaunul de la Senat). Astea sunt crimele. Sau, cum ar spune Dl. Geoana, “am atacat primele doua persoane in stat”! Basescu nu a apucat inca sa se pronunte avand ceva treaba in Qatar. In schimb, s-a pronuntat clar Mircea Geoana – “Regele Dabuleniului” cum il numeau cei de la Realitatea TV intr-o tentativa ciudata fie de a-l mai ajuta putin, fie de a-l scufunda total in ridicol (nu mi-e clar inca).

Adica am atacat simultan “Regele” Geoana si “Regina” Basescu (doi adversari de ochii fraierilor, in realitate exponenti principali ai aceluiasi Sistem securisto-mafiot, diferenta fiind doar de “filiera” sau “loja”). Curata nebunie sau, ma rog, “imaturitate” si “cretinism” in termenii unui diplomat caracterizat corect de CTP ca fiind un “baiat fin”.

Intai de toate trebuie sa precizez concluzia mea asupra evenimentelor – am facut ce trebuia si sunt foarte convins de justetea celor doua decizii. Mircea Geoana s-a aratat tuturor in aceste zile “in halat si in papuci”, asa cum eu si inca cativa il stiam ca este el cu adevarat. Chiar daca maine m-as retrage din functia de lider al PSD, as pleca satisfacut ca am facut un bine extraordinar partidului meu, scapandu-l de un personaj cu un asemenea caracter si un bagaj de infrangeri, frustrari si ura absolut nocive”. Credem că orice comentariu este absolut inutil


Sarcina trasată premierului Ponta


Aşa cum aminteam mai sus, Victor Ponta a arătat că şi Mircea Geoană este prezent în delegaţie, răspunzând unor afirmaţii ale moderatorului Antenei 3, Mihai Gâdea. După cum se poate vedea, afirmaţiile moderatorului sunt de fapt sarcini pe care i le trasează premierului Victor Ponta.

Dacă eşti ofiţer acoperit, dacă eşti locotenent colonel în armată, tu automat urmezi ordine, execuţi ordine. Se ocupă serviciul secret al armatei cu propaganda politică? Se ocupă de lansarea de teme profund negative la adresa unor cetăţeni banali ai acestei ţări, cum ai fi tu, cum aş fi eu, cum ar fi mulţi de la Antena 3, jurnalişti sau acţionari? (…) Sunt lucruri extrem de grave şi sper că domnul Victor Ponta, primul ministru al guvernului României şi preşedinte al PSD, sper că se va referi şi la lucrurile pe care intenţionează să le facă în legătură cu această situaţie. Atunci aş vrea să ştiu ce va întreprinde domnul Victor Ponta, preşedinte de partid uriaş din România şi premier al guvernului în legătură cu această situaţie pe care eu, în calitatea mea de simplu cetăţean al României, o găsesc absolut inacceptabilă şi intolerabilă”.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Lucian Gheorghiu 3052 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.