„ZIC ZAC”, spectacol de teatru şi dans, la Bursa Elveţiană de Spectacole „Thun”

Spectacolul de teatru şi dans “ZIC ZAC”, o producţie a Universităţii Naţionale de Artă Teatrală şi Cinematografică „I.L. Caragiale” din Bucureşti, va participa, cu sprijinul Institutului Cultural Român, în perioada 11-13 aprilie 2014, la Bursa Elveţiană de Spectacole “Thun”.

Bursa elveţiană de spectacole se desfăşoară în cadrul târgului organizat de KTV, “Asociaţia Artiştilor de Teatru” din Elveţia, cu un prestigiu construit în cei peste 30 de ani de existenţă. KTV a reuşit, de la fondare până astăzi, să reunească peste 700 de artişti şi trupe, 300 de organizaţii teatrale, 40 de agenţii de teatru şi 200 de alţi membri. Selecţionarea la acest prestigios festival înseamnă intrarea într-o competiţie de înalt nivel artistic, precum şi integrarea teatrului-dans din România în circuitul celor mai bune producţii artistice de gen din Europa.

Artiştii români vor beneficia de un spaţiu de joc optim, de o echipă tehnică, un stand de promovare precum şi de includerea spectacolului “ZIC ZAC” în Catalogul de prezentare a tuturor producţiilor participante. Participarea la Bursa din Elveţia îi permite trupei să intre în rândul membrilor KTV, asociaţia elveţiană angajându-se să promoveze spectacolul “ZIC ZAC” timp de doi ani, prin înscrierea lui la diverse festivaluri internaţionale şi organizarea de turnee, în funcţie de interesul manifestat faţă de producţia românească de teatru-dans.

Dans cu Andrea Gavriliu

Spectacolul “ZIC ZAC”, un performance aparte în peisajul teatral românesc, propune o incursiune într-o lume psihedelică plină de umor, muzică, momente dramatice şi dans. După premiera din luna martie 2013, a devenit rapid un adevărat brand în domeniul teatrului-dans din România. Spectacolul a fost distins cu Premiul pentru “Cea mai bună creaţie coregrafică” şi Premiul pentru “Cel mai bun interpret într-un spectacol de coregrafie” (Andrea Gavriliu) la “Gala Absolvenţilor de master” UNATC Bucureşti 2013, precum şi cu Premiul pentru “Cel mai bun spectacol” la Festivalul de Teatru Independent (de orice) „Undercloud”, Bucureşti 2013. “ZIC ZAC” a mai fost invitat să participe, în acest an, la Festivalul de Teatru de la Edinburgh şi Festivalul “ImpulsTanz” din Viena.

Participanţi: Andrea Gavriliu (actor), Ştefan Lupu (actor), Gabriel Costin (actor), Andreea Păun (scenograf), Alexandru Petre (asistent scenograf), Alexandru Bibere (light design), Alexandra Poiană (sunet).

Scenă din Zic Zac

„Despre singurătate şi prietenie, despre îndrăgostire şi dragoste, despre erotism, sexualitate şi despre amorul carnal, despre ceartă şi împăcare. Se joacă inteligent şi amuzant de-a suprarealiştii şi de-a dramaturgia ionesciană, dislocând proverbe şi asociindu-le aiurea, un aiurea foarte bine gândit, cu mare impact la public. (…) Urmează nesfârşite ropote de aplauze. Interminabile chemări la rampă. Publicul ovaţionează în picioare. În chip neaşteptat, sunt printre primii care se ridică, chiar primul care strigă bravo. O fac pentru că aşa simt. O fac pentru că cei trei o merită pe deplin”, scria Mircea Morariu.

„«ZIC ZAC» este întruchiparea entuziastă a plăcerii de a dansa, arătată cu naturaleţe, un chef de joacă şi de jocuri, de comic amestecat cu autoironie, de lucruri importante spuse cu umor, relaxarea de a nu te lua în serios, cu seriozitate”, nota Oana Stoica.

„«ZIC ZAC» e un spectacol cu vorbe aspre şi mişcări suple; e despre noi şi să nu vă fie cu mirare dacă o să vreţi să-l faceţi şi voi acasă. N-o să vă iasă, să nu vă frângeţi gâtul. Cred că cel mai înţelept ar fi să luaţi aminte din poveţele spuse şi să nu vă mai frângeţi inimile”, avertiza Cătălina Miciu, „Zic Zac – The Power of Music”, Ginger Group.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Magdalena Popa Buluc 7431 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.