1985: Singur împotriva Serviciilor Secrete Est-Germane- SF politic

De la Partidul Cosmonauților Blegoși mi s-a tras povestea asta, în 1985 m-am trezit că Serviciile Secrete Est-Germane vor să mă facă harcea-parcea și altceva nu.

Viorel Dumitraș, socrul lui Eduard Hellvig, află de la Viorel Hrebenciuc, la o agapă din aia, de-a lor, simandicoasă, cu șampanie și caviar, politicianistică, la Palatul Cotroceni, că Gabriela Vrânceanu Firea a fost școlită de mine și că de aia e așa de caftangioaică de l-a făcut arșice pe Klaus Iohannis în campania electorală.

E purul adevăr. Viorel Hrebenciuc mai știe el câte ceva, mai bănuiește că e mare șmecher dar tot nu știe el tot că n-are cum, a fost și el, acolo, doar un activist de partid la județeana de partid, săltat în rang după 1989 în timp ce eu, ah eu, eu sunt cel mai tare Profesionist A.S.A. din toate timpurile! Așa, că să vezi ce poveste. Și Hellvig se duce la Iohannis și Iohannis când află face o criză de nervi. Și zice, vreau să-l facem arșice pe scriitorul ăsta de Science Fiction.

Ce știm despre el? Vrea să înființeze Partidul Cosmonauților Blegoși și să-l pună președinte pe Dumitru Prunariu și să-l aducă la Cotroceni. Aha. Atunci să acționăm! Și Eduard Hellvig vorbește cu Otto Schmidt din Berlinul de Est. Otto Schmidt, cine este el?! Otto Schmidt s-a învârtit prin PNL, om de afaceri est-german sub acoperire, pe vremea când Eduard Hellvig era consilierul lui Mugur Isărescu. Otto Schmidt avea legături cu ofițeri din Serviciile Secrete Est-Germane.

Ăia au navigat prin Timp și în 1985 au încercat să mă facă harcea-parcea dar eu treceam Puntea Temporală încoace și-n colo cum aveam chef dar Serviciile Secrete Est-Germane n-aveau habar de câtă mobilitate siderală am eu în calitatea mea de cel mai tare Profesionist A.S.A. din toate timpurile. În anul 1985 Securitatea era ocupată până peste cap să-i vâneze pe derbedeii care spuneau bancuri cu Ceașcă așa că n-a avut timp să se interpună între mine și Serviciile Secrete Est-Germane.

Pe vremea aceea lucram sub acoperire la Combinatul Siderurgic de la Turda, mai jos de Sibiu. Sau invers, că oricum Spațiul e o ficțiune ca și ficțiunea asta. Serviciile Secrete Est-Germane aveau oameni în toată România, frați, nepoți, cumnați, cumetri de-ai soldaților din Wehrmacht, rămași aici de pe vremea războiului. Unul dintre ei, inginer în combinatul siderurgic, Hans, pare-mi-se, a propus secretarului de partid, un tâmpit sadea, să mă trimită în minele de uraniu ca să se termine cu tribulațiile mele temporale și politicianistice.

Cum Securitatea dormea în papuci, Serviciile Secrete Est-Germane au jubilat crezând că au reușit să mă anihileze. Ce prostie! A venit chiar atunci un om important din Comitetul Central al PCR la combinatul siderurgic și s-a interesat de soarta mea de s-au speriat cu toții, secretarul de partid acela tâmpit, activiștii de partid de la județeana de partid, turnătorii de la Securitate și, în final, Securitatea însăși, căci cum eram eu așa de important pe lumea asta.

După ani și ani, colonelul Mendeleev, de la Serviciile Secrete Ruse, a încercat să afle cine era omul acela important de la Comitetul Central al PCR care a venit la combinatul siderurgic de la Turda mai jos de Sibiu să se intereseze de soarta mea dar a constat cu stupoare că nu a existat un astfel de personaj niciodată. Ei, vezi, zici tu că sunt scriitor SF și când colo eu sunt cel mai tare Profesionist A.S.A. din toate timpurile, ha, ha, ha! Câinoșenia politicii? Păi da, da, sigur că da. Fără de milă. Pe viață și pe moarte. Fie comuniști. Fie socialiști. Fie liberali sau conservatori. Sau liber schimbiști. Useriști. Regaliști. Bolșevici sau menșevici. Fabieni sau venusieni. Tot un drac. Că e dictatură sau falsă democrație, pentru proști și prostani, câinoșenia politicii nu cunoaște margini. Așa că, fiind singur printre dușmani, trebuie să te descurci.

Dacă nu, pățești ce-a pățit Gore de la Arsenal când i-a trecut aiurea prin cap să se înscrie la PNL, eu fiind de fapt autorul acestei acțiuni nesăbuite a lui căci aveam nevoie de un om acolo, în PNL. Că mai aveam o duzină, asta ține de inteligența spionajului înalt. Gore de la Arsenal? S-a înscris fraierul la PNL și a luat-o pe coajă. Fraierul, ce fraier, mare fraier, a crezut că peneliștii au un partid model, cu organizații, cu alegeri democrate, bla, bla, bla. Păi nu e așa oameni buni.

PNL ca și PSD și USR și altele ca ele, PMP, PNG, AUR, UNPR, APR, FC, AC, PNȚCD, PSM, PRM, sunt, toate, formate din gășcuțe. Chestia aia cu alegerile democratice e o gulgută meserie. Care are clanul mai puternic, acela câștigă alegerile în interiorul așa-zisului partid. Partidele astea nu au o viață politică și de organizație reale, nu, nici pe departe. Sunt niște adunături, vine fiecare cu vecinii din cartier, îi înscrie, ăia votează la plezneală, și așa mai departe, care aduce mai mulți oameni de-ai lui în partid, acela conduce partidul.

Făcătură politicianistă, am trăit-o la propriu, ne adunăm niște golani la UNPR, președintele îmi zice, de astăzi ești vicepreședinte cu imaginea partidului. Păi te joci?! Eu, tâmpit cum sunt, adică fac pe tâmpitul, întreb ca fraierul, adică fac pe fraierul, mai fraier decât Gore de la Arsenal, păi n-ar trebui să facem o ședință de partid să voteze lumea faza asta, ăia, ofițeri acoperiți, spioni, generali și căprari de UNPR se tăvălesc de râs, ești naiv, sunt, cum să nu fiu, adică fac pe naivul. Asta e povestea tristă cu așa-zisele partide din România.

Așa că-l opresc pe Gore de la Arsenal, chiar pe Calea Victoriei, să-l oblojesc eu cumva, din experiență, că mi-e milă de el cum de l-am mai manipulat fără de milă. Gore de la Arsenal se uită la mine chiorâș, lasă că știu eu de ce te-ai dus tu tocmai la UNPR, ai pus ochii pe ei, căutai tu pe-acolo vreun extraterestru care acționa sub acoperire, nu mă păcălești tu pe mine. Mergem amândoi pe Calea Victoriei, umăr la umăr, trece Isărescu secondat de Viorica Dăncilă, trece și Traian Băsescu urmărit din umbră de Cozmin Gușă. Trece și Viorel Hrebenciuc însoțit de Gigi Becali, Becali zice, bine Viorel, le dau eu un sediu băieților de la AUR, le pun la îndemână și structurile PNG-ului, să știi, de hatârul tău o fac.

Frații Păunescu umblă și ei la pușculiță pentru AUR, Iliescu apare de nu știu unde strigându-l pe Miron Cozma să se grăbească, să nu mai tândălească pentru că, vezi bine, imperialismul amenință România ceas de ceas. Gore de la Arsenal cască gura la scenele astea secrete și se ia cu mâinile de cap, de unde să știe el că rușii sunt al dracului de buni și că pot construi un lider aparent anti-sovietic pentru ca să tragă preșul de sub picioarele americanilor, perversă-i politica mondială.

Adică vrei să spui că sunt curat tâmpit de m-am băgat la PNL, zice Gore de la Arsenal râzând cu poftă, adicătelea m-am băgat singur printre dușmani. Cam așa ceva, zic eu, gata, gata să pun mâna pe un extraterestru care fura de prin bancomate. Lasă-l în plata Domnului, zice Gore de la Arsenal, dă-l în mă-sa de extraterestru, ce fură de la tine?

Bine, zic, lasă că-l prind eu mai târziu, i-am luat amprenta genetică pe telefonul mobil. Și ne lăsăm la vale pe Calea Victoriei prostindu-ne și râzându-ne. Râzând vreau să zic, despre fraierii care mai cred încă în politica mondială care și aia e plină de ștouri și de gulgute care mai de care mai de râsul curcilor.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 2

5 Comentarii

  1. In decembrie 1984 ma aflam la masa in cantina unei Unitati Militare. Eram soldat. In timp de mancam soldatul A.M., coleg compania a 2-a, imi spune ca a furat o baioneta. Mi-am dat seama imediat ca este o provocare si ii spun individului, razand, ca eu am furat un PSL (pusca semiautomata cu luneta).
    In Ianuarie 1985 sunt chemat la Divizie, vis-a-vis de U.M., impreuna cu A.M. Primul „anchetat” a fost A.M. Dupa o ora am fost introdus intr-o camera, unde la o masa statea Trosca si un alt saf USLA, incnjurati de vreo 10 insi. Trosca m-a intrebat de ce am furat PSL-ul, I-am spus ca nu am furat nimic si i-am povestit cum s-a ajns la aceasta gluma securistica. Trosca m-a intrebat, ce vrei sa faci cu PSL-ul? I-am raspuns ca nu am ce sa fac cu ceva ce nu detin. S-a enervat, mi-a spus ca fac pe smecherul, s-a ridicat de la masa si mi-a altoit cateva palme. I-am spus ca „O sa mori de prost ce esti!”. Au mai urmat si alte violente, o perchezitie din care s-au alaes cu un pistol cu apa. Eu am stat 20 de zile la arest. A.M. a avut permisie 10 zile.
    Prin 1986 sunt cautat telefonic, de vreo 20 de ori, de capitanul de secutitate Miron Silviu. Ma tot chema sa stea de vorba cu mine. Intr-n final, securistul se infurie, si imi spune ca daca nu merg sa vorbesc cu el vine si ma aresteaza. Am raspuns „invitatiei”, iar in urma intrevederii, ce a avut la baza povestea din armata cu PSL-ul, am ajuns „colaborator convins” al Securitatii.
    In Octombrie 1986 sunt convocat de securistul Miron Silviu ca sa fac o praduiala, iar in urma „convingerilor” ii spun lui Miron ca este un securist ordinar iar eu nu scriu tampeniile ce le debiteaza el. M-a amenintat ca ma baga la puscarie, dar mi-am vazut de drum.

  2. In 23 Decembrie 1986 sunt arestat de lt. Alexandru, Sectia 4 Militie, pentru un pretins furt, iar apoi, in 24 Decembrie 1986 condamnat in baza Decretului 153 la 3 luni de inchisoare. In 27 ianuarie 1987 sunt eliberat din „Rahova veche” ca urmare a unui Decret dat de Ceausescu.
    Prin Mai 1987, securistul Miron solicita sa ne vedem si imi spune ca nu o sa intru la facultate daca nu colaborez cu el. Nu m-a convins. De atunci nu l-am mai vazut!
    Erata:
    In Octombrie 1989 sunt oprit in fata la Capsa de Trosca. M-a inrebat: „De ce mi-ai spus ca o sa mor”? Am zambit si i-am spus ” Am spus ca o sa mori de prost ce esti, este putin diferit fata de ce ai retinut tu”. Si m-a eintrebat, bine de ce mi-ai spus asta. I-am spus ca nu stiu sa-i explic exact, Zeii cateodata ma inspira, si eu ma las influentat si imi dau drumul la gura. Mi-a spus ca nu o sa sfarsesc bine.
    In 23 Decembrie 1989 am aflat ca a fost impuscat langa Marele Stat Major al Armatei. M-am dus si i-am aprins o lumanare.

  3. @Bogdan Giuseppe. Epic. Jos päläria! Linia de mirä de pe un pistol cu apä confundat cu un PSL si sfarsitul demn de legendä a unor timpuri ce sunt incä aici aproape…

  4. Aseara, domnule Bufnila, am stat la taifas cu Khalil Gibran. Despre multe lucruri, stari de fapte si despre omul de azi care e cel mai stupid animal din acest univers valurit. M-a batut pe umar si mi-a zis:,,am invatat tacerea vorbaretului,toleranta intolerantului si bunatatea raului. Nu voi fi nerecunoscator fata de acesti invatatori.”,,Si cu politica mondiala despre care scrie in mod fantastic Ovidiu Bufnila, cum ramane?” intreb eu naiv. ,,Pai tu nu stii ce-a zis scriitorul ala kabil care mai e si medic, Mazouz Hacène?” ma intreaba retoric Gibran. ,,Nu!” raspund sec.
    ,, Minciuna e purtata de iepure si adevarul de broasca testoasa”.
    Asa ca radeti ,domnule Bufnila , de serviciile de securitate est si vest germane si de alte nationalitati care cred ca fraierele in politica aia mondiala …de rasul curcilor!

  5. Felicitari Domnule Bogdan Giuseppe! M-as bucura ca toti romanii sa aiba verticalitatea Dumneavoastra!
    Domnule Victor Socolovici! Animalele nu sunt proaste! „decat” oamenii. vedeti Dumneavoastra tot regnul entitatilor din aceasta simulatie este cadorisit de zinginer cu INSTINCT. Animalele traiesc din INSTINCT. De aceea nu pot fi proaste. Ele doar indeplinesc caile cu care au fost lasate aici, de pilda oile urmeaza turma etc. asta nu inseamna ca sunt proaste. inseamna ca asa le-a inzestrat Ingineru’. din pacate oamenii SUNT DE MULTE ORI PROSTI SI/SAU PROSTITI, intrucat se indeparteaza mult prea mult de „pamant”/INSTINCT. noi avem capacitatea de a ne depasi conditia ceea ce refuzam sa facem de cele mai multe ori. va rog sa nu jigniti regnul animal comparandu-l cu regnul celei ma „evoluate” fiinte din simulatie. Traim cea mai adanca involutie a speciei noastre. dark age incepe…

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.