Herta Muller, suspendată din Uniunea Scriitorilor

herta-muller

Herta Muller, laureată a premiului Nobel pentru literatură, a fost suspendată din Uniunea Scriitorilor din România pentru că nu ar fi plătit niciodată cotizația care trebuie achitată de fiecare membru al USR.

Într-o intervenție telefonică în cadrul emisiunii „Talk B1” de la B1 TV, Dan Lungu, candidat la șefia Uniunii Scriitorilor, a declarat că este vorba despre o cotizație de 150 de lei pe care o plătesc membrii.

”Din câte am înțeles, a fost suspendată pentru că nu și-a plătit cotizația în ultimii. Știu că sună hazlui, dar așa stau lucrurile. Există o comisie de suspendări și excluderi în Uniunea Scriitorilor. Au mai dat afară vreo 20 de scriitori până acum, din alte motive, nu neapărat din pricina cotizației și acum se pare că a fost suspendă Herta Muller pentru neplata cotizației și asta atrage suspendarea unor drepturi pe care le are orice membru al Uniunii Scriitorilor. (…) Cotizația este de 150 de lei”, a declarat Dan Lungu.

Suspendarea unui membru al Uniunii Scriitorilor atrage după sine pierderea unor drepturi, printre care acela de a candida pentru o funcție de conducere în cadrul USR, până în momentul în care cotizația va fi achitată

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 3
Author

4 Comentarii

  1. Care scriiitori români,..???! Cei care scriu lucrări științifice in pușcărie de dragul unor ani de pedeapsă, girați de marii profesori universitari ai unor facultăți de renume din școala românească de tipărit diplome.. mai ales de dottorate ?? Păi de o astfel de gașcă e mai bine să te lipsești.

  2. Femeia asta a denigrat Romania pe unde-a apucat. Nici nu se considera romanca. Nu stiupe ce criterii i s-a acordat premiul Nobel si nici nu ma intereseaza. Nu merita sa faca parte din Uniunea Scriitorilor romani, pe care-i dispretuieste.

  3. Viata intelectuala nu e mai breaza decât aia politica.
    De râsu’ lumii! Existau solutii mai putin murdare. Cheta pentru cotizatie. Sau macar sa treaca alegerile din aceasta Uniune care nu mai tine seama de ce imagine are.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.