Plîngerea penală a lui Ludovic Orban îl îngroapă politic. Arată ca o delațiune făcută la Negulescu Portocală. Pare un gest de neputință.

Orban, la înaintare

Plîngerea penală a lui Ludovic Orban îl îngroapă politic. Arată ca o delațiune făcută la Negulescu Portocală. Pare un gest de neputință. Ludovic Orban și PNL-ul, în criză de idei și proiecte cu care să contracareze Coaliția PSD-ALDE, recurg la un soi de înjurătură. Nu acuză. O acuzație clară, categorică, bazată pe argumente și probe nu le-ar fi adus nici un prejudiciu. Așa, tam-nisam, despre lucruri pe care le știe doar el sau cei care i le-au livrat arată ca dracu.

 

Nu știu care sunt capetele de acuzare ale președintelui PNL. Dar cînd am scris despre repetatele cereri de demisie lansate de Klaus Iohannis spre Vasilica Dăncilă am mirosit că se pregătește ceva. Că președintele știe, are dovezi sau încearcă o altă strategie de a debarca Guvernul de acum. Oricum, ceva serios, grav, important. Nu-mi imaginam altceva. Adică aceeași tehnică răsuflată și penibilă încercată și în cazul Victor Ponta. Atunci, rolul lui Orban a fost jucat de DNA. De data asta Laura Codruța Kovesi a fost ocolită, deși nu este exclus ca și ea să fi fost consultată. Dosarul lui Victor Ponta și Dan Șova, abia dezumflat, ar fi trebuit să îi liniștească puțin și să-i lase pe gînduri. În loc să aducă o răsturnare a Guvernului, plîngerea penală poate provoca o penibilizare a președintelui PNL, poate avea consecințe nefericite chiar asupra partidului și asupra președintelui Klaus Iohannis. De ce? Pentru că scoate la iveală o grosolană și primitivă luptă politică. Klaus Iohannis, încorsetat în puține decizii care să implice fonduri, contracte și dezvoltări, suferă ca un cîine că nu are nici o influență asupra lucrurilor care se decid în Piața Victoriei. Așa s-a întîmplat și cu Traian Băsescu, lăsat de Călin Popescu-Tăriceanu să șprițuiască la Cotroceni. Furios că el nu se poate amesteca nici în comerțul cu energie, nici în asfaltări, nici în restituiri de terenuri, Traian Băsescu a început campania de debarcare a lui Tăriceanu. Pînă la urmă, după ce Tăriceanu a părăsit Piața Victoriei, Traian Băsescu a preluat controlul asupra celor mai multe dintre vacile grase ale guvernării.

Asta a făcut și Klaus Iohannis cu Victor Ponta. S-a străduit să-l dea jos. Oricît de cinstit și de curat încearcă să pară președintele, repetarea tentativei de debarcare a Vioricăi Dăncilă (deocamdată eu nu-i găsesc nici un merit) ne sugerează că Domnia Sa nu era străină nici de evoluția dosarului penal al lui Victor Ponta. Ba și mai rău! Plîngerea penală a lui Orban readuce în aer întrebarea privitoare la accidentul de la Colectiv. A fost o întîmplare, un accident sau o rețetă greșită de explozibil?

Nu am cum fi un susținător al doamnei Dăncilă. Dar plîngerea penală anunțată de Orban pute a neputință politică, a lucrătură și a disperare. În loc să asistăm la un joc de putere bazat pe argument și proiecte, pe idei și dezbateri, rămînem tot la utilizarea cătușelor. Aceste doare, aceste arestări pe bază de denunțuri și plîngeri nu par a fi decît forma modernă a otrăvirilor și înjunghierilor comandate. Cu toată trupa de ambițioși de la Cotroceni, de la SRI, DNA și cîte instituții mai sînt, băieții nu arată decît faptul că n-au nici o idee deșteaptă care să le faciliteze accesul la ciolanul din Piața Victoriei.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 19

42 de Comentarii

  1. Ludovic KING II care s-a fotografiat cu Angela fara aprobarea parlamentului ar trebui sa se ia de mana cu Ciolhannis si sa ne lase in pace. Este asteptat cu mandolina in Madagascar! A scris cand avea ocazia sa taca! Huuo PNL! Daca luati 5% la alegeri sa fiti fericiti tradatorilor de cetateni liberi! PNL-ul nu a vut nicio pozitie fata de protocolele care au ars ca pe soareci pe romanii liberi si a fost mai tare ca dispozitiile Directiei 5 si acum se dau mari patrioti! Vai de mama noastra cu politicieni gen MANDOLINA! Sa traiasca si infloreasca Viorica-VASILICA!

    • mai du-te la plimbare mandolino. Se fotografiaza cu cine vrea dar nu pune ambasade.

    • Maestre, din nou CENZURA mi-a blocat comentariul de ieri in care redam istoria TERORISMULUI PALESTINIAN sustinut logistic si financiar de bolsevici dupa crearea URSS, apoi de Hitler si dupa macelul mondial bolsevic din nou de
      bolsevici, in timpul lui Ceausescu Romania aducandu-si o contributie majora. Dupa primul macel bolsevic mondial, sovieticii au actionat pe doua fronturi, au „colonizat” agenti si grupe de soc „sioniste” care au creat sindicate si partide, pe de alta parte inarmand si instruind extremistii palestinieni! Dupa venirea la putere a lui Hitler,
      MUFTIUL IERUSALIMULUI a facut mai multe deplasari in Reich-ul german unde a negociat cu Hitler, Himmler, Ribbentrop
      modalitatile de instruie, inarmare si finantare a „poporului” palestinian!!! Au fost puse pe picioare armate, care
      concomitent cu debarcarea in Africa de nord a corpului expeditionar comandat de generalului, viitor Maresal Rommel
      urmau sa prinda intr-un cleste trupele engleze, nimicindu-le, permitand cu acordul Turciei prietene, accesul spre
      Caucazul bogat in petrol! Printr-o propaganda religioasa si nationalista exacerbata, sefii teroristi nu au reusit
      niciodata sa influenteze mai mult de 10% dintre palestinieni!!! Securistii romani de „dreapta”, ceausisti, continua
      ideologic traditia comunista, fiind in conflictul ambasadei de partea palestiniana, uitand ca in trecut, teroristii
      instruiti in muntii brasoveni au executat atentate in Europa Occidentala! Acum securistii de „dreapta” sunt cu totii
      prooccidentali, mai precis pro-ENGIE, sefa retelei rasputiniste din Colhozul european…

    • Cand omul nu stie ca este bolnav debiteaza asemenea enormitati.Traiasca hotia ,incultura in Romania.

  2. D-le Nistorescu, ieri, in articolul „Criza de neonestitate”, ati afirmat ca „exista captivi fara gratii”. Indraznesc sa afirm ca si Dvs. sunteti uneori captiv. Ca si in cazul de fata, cel putin partial, asa cum inteleg eu. Din punctul Dvs. de vedere este foarte grav ca Dl. Orban s-ar fi facut de ras, insa nu raportati actiunea dumnealui la scara de gravitate a modului de lucru adoptat recent de Guvern in raportul cu Institutia Prezidentiala. Mie unul mi s-a parut un lucru foarte grav cand Dl. Dragnea a afirmat public ca, Guvernul a decis mutarea Ambasadei […]. Ca s-ar fi elaborat un Memorandum, secret, desi ulterior, aceasta afirmatie a fost relativata, inclusiv de D-na Dancila, si redimensionata la nivelul unei initiative guvernamentale. Si toate acestea fara ca Institutia Prezidentiala sa fi fost macar informata, cel putin despre existenta unei intentii de actiune, dupa cum s-a afirmat mai tarziu. Grav, nicidecum din punct de vedere juridic, ci etic. In situatia in care institutiile de la varful conducerii politice a Romaniei se exclud reciproc, consider ca actiunea D-lui Orban, idiferent de caracterul acesteia, aluneca pe un plan secund de importanta pentru cetatenii acestei tari.

    • Andrei părerile emise de Dvs. sunt, față de subiect, ca șinele de cale ferata, paralele! Mai bine citiți decât să scrieți, e mai educativ.

  3. Nu înțeleg disperarea alde psd. Dacă sesizarea nu este adevărată alde psd iese întărit. Dar turbarea lui dragnea arata ca trădarea chiar există. Dacă este adevărat ca au trădat sa suporte consecințele.

    • Bineînțeles că trădarea există, de aceea Dragnea era negru aseară, în loc să fie zeflemist și calm cum obișnuiește alte dăți, când știe că poate și are pe cine să ducă cu droaga. Aseară nu-i mai ardea de așa ceva. Iar articolul scris de Nistorescu cu litere mari, cum n-am mai văzut nicăieri până acum, îmi dă convingerea că disperarea e mare pentru Dragnea și nu numai.

      Domnule Nistorescu, chiar dacă ați scris în halul ăsta de mare, literele tot nu se vor vedea până la publicul spălat pe creier de Antena 3, RTV etc…

    • @ violet: tu nu esti spalat pe creier, pentru-ca nu poti spala ceva ce nu ai.

  4. Aha ,atunci care este deosebirea intre base-udrea-videanu-berceanu-igas-blaga si tari-chitoiu-vosganian ? Nu cumva culoarea vacilor mulse ? Cu voie sau fara voie mare adevar a-ti amintit in articol .Sa nu uitam nicicind gasca celor 3 trandafiri vorba cintecului .

  5. OK, asta e ordinul de la Berlin. Asteptam licuriciul cel mare si fratii!

    • Felicitari ! In doua propozitii ai sintetizat perfect tot adevarul balamucului asta .

  6. Si nu uitati de incendiul de la Bamboo, tot sincron cu proteste si incercari de debarcare a guvernului. Incendiu unde doar profesionalismul angajatilor a evitat o catastrofa chiar mai mare decat Colectiv.

  7. „……accidentul de la Colectiv. A fost o întîmplare, un accident sau o rețetă greșită de explozibil?” Din păcate, pentru cei care au murit şi familiile lor, dar şi pentru cei răniţi, acum, după atâta timp pare din ce în ce mai certă varianta provocării voite a acestei tragedii ! Este dovada că unii „n-au nici mamă, n-au nici tată” atunci când vine vorba de ajungerea la ciolan ! O asemenea acţiune criminală făcută probabil, la presiuni externe, din lipsa altor mijloace democratice de a prelua Guvernul şi deci puterea absolută, îndeplinindu-şi sarcina trasată , cu orice preţ ! De data asta a unor vieţi omeneşti !
    P.S.
    Sinistru e că cei afectaţi conntinuă să protesteze pe steaguri false şi acum, după atâta vreme !

    • Radule situatie la indigo a celei cu turnurile gemene dar la scara mai mica . Aceeasi reactie a vulgului .

  8. Aduceti-va aminte de OUG 500 , IN URMA CAREIA peste 550 DE PRIMARI PNL au trecut ( un santaj urias ) la PSD ! Dupa citeva luni , ordonanta a fost declarata neconstitutionala de catre CCR ! dar la ce a mai folosit …trecusera alegerile locale , iar primarii PNL MUNCISERA si cistigasera pt. psd ! Acest lucru a avut efecte majore apoi , la alegerile parlamentare di toamna ! La acest tip de abuzuri , opozitia fragila si injurata de tota presa aproape , trebuie sa gasesca mijloace neconventionale , legale , asa cum incearca si USR , asa cum este si plingerea lui Ludovic Orban !

  9. Corectaţi ” Aceste doare”, în loc de „dosare” ……

  10. Se pare că prin „evoluţiile ” lui Sică, ale Turcancei, dar şi ale marelui alb de la Cotroceni, toate criticile, dar mai degrabă ofensele, unele de-a dreptul misogine, aduse premierului Viorica Dăncilă intră într-un con de umbră ! Femeia asta e răzbunată oarecum de ceea ce fac ăştia dându-se în spectacol pe bani grei, dar nu câştigaţi, ci pierduţi, şi nu de ei, ci de România, odată cu prestigiul făcut ţăndări, în urma acestui festival de bălăcărire naţională !

    • Cum poti sa sustii pe cineva atit de incompetent , aflat intr-o functie atit de importanta ? Eu inteleg iubirea pentru haitele numite partide si componenta lor , dar totul are o limita .

  11. Auzi, „dezbateri bazate pe argumente, pe proiecte, pe idei”, ar fi normal, dar acum cu cine?… cu niste hotzi, cu niste impostori sau cu „analfabeti institutionali” care ne face de rusine la toate intalnirile, vizitele sau aparitziile la Tv?! Oare nimeni nu vrea sa vada cat adevar este in „plangerea lui Orban, ori trebuie sa aruncam numai cu „zoaie si noroi” pentru ca vrea sa „deranjeze” adevaratul „stat paralel” a bolsevicilor-kgb-secu care jefuie si distrug tara?! Sper sa nu cenzurati postarea!

    • Nas’ty, apropos de „analfabeti institutionali”, tu esti unul dintre ei pentru ca nu esti in stare sa faci acordul intre subiect si predicat. Citez din „opera ta literara” postata mai sus:
      „analfabetii institutionali care ne face de rusine”…
      Bravo asta da proba de cultura. Abia astept sa mai postezi astfel de minunatii ca sa ma distrez copios pe seama ciobului de oala sparta care esti.

  12. Razboiul intre Arabii din Europa /tante ANGELA/ si crestini incluzand si Evrei este in plina desfasurarte
    Marea problema este ca Rusia,USA + China au facut diviziunile de influienta Mondiala. Toata galceava este
    o piesa de teatru hilara in care diletantismul mondial I-l va juca poate inca ceva ani.
    TO BE or NOT TO BE !

    • Corect, s-a vazut din ultimele miscari, vezi vizita lui Bibi la Moscova.
      Numai cine sa priceapa ca jocurile au fost facute? Din noroc sau siretenie, Dragnea s-a situat de data asta de partea castigatoare.

  13. Cand, ca politician, nu mai ai nimic bun cu care sa vii in fata oamenilor pentru ati combate adversarii si recurgi la minciuna si ajungi, pana la urma, sa apelezi la plangeri penale mincinoase impotriva adversarilor, inseamna ca esti un politician terminat si nu mai ai ce cauta in politica.
    Un politician adevarat isi inlatura adversarii prin vot, adica in mod democratic, si nu prin masinatiuni stalinisto-naziste de tip mafiot.
    Asa ca, cu un presedinte de partid ca Organ,, Partidul Nazistilor si Lichelelor din Romania (PNL) se indreapta, VERTIGINOS, spre 5%.

  14. Cu indivizi de teapa lui L.Orban si I.Danca , extrem de greu de digerat , chiar antipatici la culme , este greu tare pt. PNL sa mai aiba cat de cat apreciere si simpatie din partea romanilor . Cu rautatea si prostia , la maxim , sunt tot mai putini de acord . Cred ca max. 5% !

  15. Cu indivizi de teapa lui L.Orban si I.Danca , extrem de greu de digerat , chiar antipatici la culme , este greu tare pt. PNL sa mai aiba cat de cat apreciere si simpatie din partea romanilor . Cu rautatea si prostia , la maxim , sunt tot mai putini de acord . Cred ca max. 5% , cu mare indulgenta !

    • Dar ce, Alina, Turcana, Busoi, Brandl si multi altii din PNL, majoritatea de fapt, sunt mai breji? Nu vedeti cum se dau in stamba si se fac de ras pe la televiziuni? Cat de sterili intelectual sunt si cat de incompetenti! Din cauza lor, cei care ar putea face ceva pentru aceasta tara sunt marginalizati, dati la o parte, vezi cazul D-lui Zamfir.

  16. Uite , in poza asta nu-mi mai place de Ludovic , ca n-are parul vopsit proaspat ! Si mai si suge (asa pare !) o bomboana , pe care cred ca i-a dat-o dl.Pres. pt. eroism ! Sau tembelism , nu-s prea sigura , scuze !

  17. Colacul de salvare pentru PNL,eate o poza a liderilor (in grup) cu BUSOI ,ALINA,ORBAN,TURCANU etc si pusa peste tot in tara ,in
    fiecare comuna,oras sa fie cunoscuti (asa cum erau inainte comunistii ANA, LUCA si cu DEJ au bagat spaima in burgheji)

    Cineva zicea pe la TV ,ca SICA mandolina face joc pentru PSD,iar cei de la nebuni aplauda.

  18. Ca roman, ma simt extrem de jenat ca tara mea e reprezentata de niste analfabeti, care prin decizii de interes personal, ce ascund intentii grave pentru popor, ne pot tara in situatii sau razboaie nedorite. Interpretez gestul lui Orban ca o buna solutie de urgenta pentru a scapa de neavenitii foarte periculosi din fruntea unui partid, guvern sau parlament. Orice solutie este mai buna decat asteptarea, ca ei sa-si faca in continuare de cap sau decat nicio solutie. A la guerre, comme a la guerre!(La razboi, ca la razboi, vorba evreului belgian de origine franceza din Luxemburg).

  19. Cum poti sa sustii pe cineva atit de incompetent , aflat intr-o functie atit de importanta ? Eu inteleg iubirea pentru haitele numite partide si componenta lor , dar totul are o limita .

  20. Consider ca denuntul penal al lui Ludovic Orban , este util si necesar ! este necesar pt. ca actiunile decidentilor politici ( in speta , dancila si dragea ) , sa fie analizate de institutiile specializate ale romaniei ( in speta , DIICOT )SI sub aspectul respectarii legilor si Constitutiei ! Pt. ca exista oameni , care inteleg ca odata ce un partid a cistigat majoritatea , sau a facut o majoritate cu chiu cu vai , tara a devenit prada lui , iar sistemul de drept si puterea judecatoreasca nu conteaza !

  21. Scris cu litere foarte mari tot acest comentariu este mic în gândire!
    Cum este posibil să treci cu vedere că acest guvern şi această doamnă prim ministru ne fac să neuităm cu ruşine când ne uităm în oglindă şi vedem că suntem proşti. Acum 100 de ani aveam nişte giganţi, acum Dragnea şi acoliţii lui ne-au transformat într-o naţie de pigmei.

  22. Facand acasta plangere putin spus ciudata, imi arata un domn urban, cu o minte putin spus deplasata. Si eu il numesc lamaie, adica sora portocalei.

  23. Ceva „dificultăți” la recepționarea și publicarea comentariilor ?

  24. Considerați că materialul de la link-ul menționat anterior este un material ce este indicat a fi de prelucrat și în ședințele de lucru ale partidului ?

  25. L-am luat si eu de multe ori peste picior pe Ludovic Orban, Dar acum nu mai pot sa o fac: A adus in lumina reflectoarelor un subiect pana astazi tabu: inalta tradare! Pana acum subiectul era bagat sub pres, pentru ca mai dulce era spaga venita de la dusmani, decat interesele tarii. De acum va fi mai greu. In urma acestei plangeri, tradatorii si spagarii, vor transpira cu sange de teama sa nu fie detectati. Tradarea de tara a ajuns sport national in randul ciumei rosii, care si-a inceput noua viata politica in capitalism tot sub semnul tradarii, desigur pe bani, nu pe convingeri ideologica. Dar de acum s-a cam ispravit. A venit Orban si a stricat ploile tuturar tradatorilor si spagarilor. Sunt in lumina reflectoarelor! Degeaba zbiara PSD ca din gura de sarpe, stingeti ba lumina, ca ne vede tot cartierul, pentru ca lumina va fi pe ei pana se va da o decizie.

    • Ciuma nu este roshie, este NEAGRA, la fel precum culoarea parului vopsit la sica, petrica si klausica.
      Daca ne aliem doar cu germanica, fiti convinsi ca acesti populari, ne vor da pe mana rushilor cu cea mai mare bucurie, ca doar NU vor renunta la resursele de gaze ale Rusiei pentru nishte opincari. Ba poate chiar ar ajuta la dezbinarea provinciilor romaneshti pentru ca doar ei rushii, au fost de acord sa ne restituie Ardealul dupa razboi, nu marii aliati de azi!!! A uitat sica ca Brasovul se numea orasul Stalin? Sau poate ca sufera, asa cum klausica sufera cand se intoneaza imnul national, tinandu-se de inima.

    • @meleaca
      Bati campii ca orice diversionist PSD-ist. Te Indepartezi mult de subiect. Nu este Klausica cel care conduce Romania la nivel central de 28 de ani( ca sa fim corecti, de 21 din 28) si la nivel local de 28 de ani. Toate efectele distructive se datoreaza strict PSD, nu lui Klaus, care la Sibiu unde a condus el, a obtinut rezultate remarcabile. Potrivit Constitutiei PSD-iste, Presedintele nu are nici o putere in conducerea executiva si legislativa a Romaniei. Tot raul vine exclusiv de la PSD, care detine absolut toate parghiile puterii. PSD controleaza pana si justitia, pentru ca deja a modificat legile.

  26. Cata vreme ai o constitutie imperfecta, scrisa de comunisti prin metoda copy/paste si traducere prin omisiune, care permite sa se prezinte 3 oameni la vot, din care sa obtina conducerea tarii partidul celor 2 corupti din 3, nu e bine. Iar apoi, daca cei doi se lauda ca reprezinta majoritatea poporului, care conduc in numele lui, iar nu e bine. Dar cel mai trist este ca nu exista un simplu test de inteligenta la admiterea intr-un partid politic. De un test de moralitate nu mai vorbesc…Eu as introduce votul obligatoriu, cuplat cu amenda pentru neprezentare. Dar as permite sa voteze doar absolventii unei scoli, macar generale. Poporul a dovedit ca nu se pricepe sa voteze. Deci intelepciunea populara e o himera, pe care nu ne putem baza, ca sa ne mearga bine!

  27. …măi ludovicule ; ce „deștept” ereai dacă o „puneai” pe …note !…că ăștia e „urechiști” – nu e „notiști”!( ca tine !)… în rest – cântă și ei ce poate …

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.