4 greşeli în educaţia copiilor pe care părinţii le fac fără să vrea

Educaţia copiilor este foarte importantă pentru părinţi. Ei se străduiesc să fie părinţi buni, să le dea copiilor cele mai bune exemple, să fie modele desăvârşite, însă, nu reuşesc întotdeauna. E drept, nimeni nu este perfect, toată lumea mai greşeşte din când în când. Important este să-ţi dai seama unde ai greşit şi cum să îţi corectezi erorile. Iată câteva din greşelile pe care părinţii le fac fără să vrea în educaţia copiilor.

„Mituirea” nu face bine educaţiei copiilor

„Dacă stai cuminte în magazin, îţi voi lua o bomboană”, „Dacă faci curat în cameră, ne vom uita împreună la un film”, iată numai două exemple în care unii părinţi se vor regăsi. Această mituire poate încuraja copilul să devină egoist şi să facă diverse lucruri nu pentru că aşa este corect, ci pentru că se aşteaptă să primească o recompensă. Iar dacă nu va primi recompensa pe care o crede meritată există riscul să nu se mai comporte civilizat sau să nu mai facă cele cerute, acumulându-se astfel frustrări atât de partea copiilor, cât şi în rândul părinţilor.

Sunt părinţi care, în încercarea de a-i face pe copii mai ascultători, recurg la tehnica număratului până la trei. Deşi aparent metoda dă roade, reversul medaliei este faptul că cei mici se obişnuiesc să amâne rezolvarea problemelor, până în ultimul moment.

Citeşte continuarea aici: http://sfatulparintilor.ro/prescolari/comportament-si-dezvoltare/4-greseli-in-educatia-copiilor-pe-care-parintii-le-fac-fara-sa-vrea/

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.