6 pasi simpli pentru a trece cu bine de (re)inceperea scolii

Problemele aparute la inceperea anului scolar iau prin surpridere adesea parintii. Desi se intampla anual, la 12 septembrie copiii tot nu sunt pregatiti. Ei se dezvolta foarte rapid si va fi plictisitor si putin probabil ca inceputul noului an scolar sa fie la fel cu cel de acum un an. In functie de cum a decurs anul anterior si de amintirile cu care au ramas, unii copii pot fi nerabdatori sa mearga iar la scoala, altii nu la fel de mult.

Nu mai stii cum te simteai cand se termina vacanta? Imagineaza-ti ca pentru tine este ca si cum ti-ai schimba jobul. Poti sa fi nerabdator sa vezi ce te asteapta, dar si teama de schimbare iti poate taia din elan. Un mediu nou si noi colegi (de scoala sau de serviciu) pot face acomodarea mai grea.

1. Aduna-te! Relatia ta cu copilul are un mare impact. Asa ca este important sa nu te apuce emotiile si grijile in privinta inceperii scolii. Ii vei transmite si lui aceasta stare. Gandeste-te si apuca-te de pregatiri din timp, odihneste-te si petrece timp cu copilul. Pregateste-l psihic de un nou an in care trebuie sa fie motivat si concentrat la scoala.

2. Desi copilul poate stii deja scoala, este placut sa o (re)vada inaintea inceperii. Toti copiii sunt nerabdatori si agitati in legatura cu noii profesori, colegi, orarul, etc. Daca faceti o plimbare prin curtea scolii, eventual insotiti si de alti colegi de-ai lui, micutul tau isi va aminti de momentele placute de acolo si isi va dori sa isi revada colegii si sa inceapa iar scoala.

Continuarea aici: http://www.sfatulparintilor.ro/bucura-te-de-copilul-tau/emotional-sufletul-copilului-tau/articol/1419/6-pasi-simpli-pentru-a-trece-cu-bine-de-reinceperea-scolii

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.