Ultima competiție din an. Cel mai important lucru pentru David Popoviciu

David Popovici se pregătește pentru Campionatele Europene în bazin scurt de la Otopeni și vorbește, în felul său, despre obiectivele pe care le consideră cu adevărat importante. David a evocat un episod din copilărie și dorește să îi facă pe copii să simtă ce a simțit el atunci.

”Cel mai important lucru este să facem spectacol, astfel încât să sperăm că mulți copii îl vor vedea și vor fi inspirați”, spune David.

„Îmi amintesc că am fost la un concurs când aveam 12 ani și i-am cunoscut pe Danas Rapsys și Katinka Hosszu; au venit la un Campionat Internațional al României și văzându-i acolo mi-a sporit motivația.Dacă acești copii mă pot vedea la fel, atunci este cel mai bun lucru pe care îl pot face pentru ei”, a  mai spus David Popovici, într-un interviu pentru Federația Europeană de Înot, citat de eurosport.ro.

În urmă cu doi ani, David a câștigat, la Kazan, cursa de 200 m liber, astfel că el este în acest moment  singurul român care a obținut medalia de aur european în bazin scurt. Între  5 și 10 decembrie, David Popovici  va participa la Campionatele Europene de înot în bazin scurt 2023, la probele de 100 și 200 metri liber.

S-a pregătit, dar nu așteaptă rezultate excepționale

„Pentru Melbourne nu ne-am antrenat cu adevărat, ne-am dus să vedem ce se va întâmpla, dar pentru această competiție ne-am antrenat mai mult și am depus mult efort, ceea ce mă face entuziasmat. Nu am fost niciodată la o competiție în bazin scurt cu aspirații mari, dar cred că la aceasta voi fi acolo sus.
Mă simt bine, Campionatul European scurt va fi interesant, sunt sigur că grupul de organizare va fi grozav și vom face tot posibilul să fim gazde bune și să oferim spectacol!”, a mai spus sportivul.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

2 Comentarii

  1. Super surprizaaaa! Doar poza fara titlu! Perfect pentru un campion! Fara titlu, fara nimic, poza arata exact ce trebuie! Mulțumesc pentru surpriza!

  2. Baiatul asta deosebit de dotat, de talentat si de ambitios va avea multe de spus in anii viitori.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.