Remus Borza merge în Parlament

PSD va avea patru deputați și doi senatori din județul Brașov, după ce a câștigat pentru prima dată după 1990 alegerile parlamentare în acest județ, printre cei care au primit un mandat de deputat în urma redistribuirii fiind și Remus Borza (ALDE), a precizat, pentru Agerpres, Claudiu Petra, purtătorul de cuvânt al BEJ Brașov.

Cei trei deputați PSD Brașov care au câștigat mandatul direct sunt Mihai Valentin Popa, Viorel Chiriac și Roxana Mînzatu, iar în urma redistribuirii li se adaugă și Mihai Mohaci. Social-democratul Marius Alexandru Dunca a câștigat direct un mandat de senator, iar la redistribuire PSD a mai primit un mandat de senator pentru Ovidiu-Florin Orțan.

PNL Brașov are doi deputați cu mandat câștigat direct — Mara Mareș și Gabriel Andronache, în urma redistribuirii primind și un mandat de senator, care revine lui Daniel Cătălin Zamfir.

La redistribuire au mai primit mandate de deputați UDMR-Ambrus Izabella Agnes, USR-Tudor Vlad Benga, ALDE-Remus Borza, iar un mandat de senator a revenit și USR — Allen Coliban, a mai precizat sursa citată.

PSD a câștigat alegerile la Brașov, pentru prima dată după 1990, potrivit rezultatelor finale comunicate, luni, de Biroul Electoral Județean Brașov.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.