Parchetul General, pe urmele procurorilor care au instrumentat dosarele lui Bercea Mondial

La o zi după ce fostul procuror Eugen Iacobescu a acuzat la Antena 3, din nou, nereguli în instrumentarea dosarelor lui Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, Parchetul General a anunțat că îi verifică pe procurorii care s-au ocupat de cauze.

„Procurorul General al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție a dispus efectuarea, prin procurori anume-desemnați, a unui control având ca obiect identificarea tuturor cauzelor penale în care sus-numitul a fost cercetat și a cauzelor conexe acestora, precum și verificarea legalității soluțiilor dispuse de procurori”, se arată într-un comunicat transmis miercuri seară de Parchetul General.

Parchetul precizează că verificările au fost dispuse „având în vedere referirile din spațiul public, cu privire la existența unor nereguli în instrumentarea de către parchetele din raza Curții de Apel Craiova a unor dosare penale având ca obiect infracțiuni comise de numitul Sandu Anghel (…)”.

O anchetă în acest caz a cerut și CSM luna aceasta, după ce anterior judecătorul Horaţius Dumbravă a solicitat, în plenul Consiliului Superior al Magistraturii, sesizarea Inspecţiei Judiciare cu privire la faptul că la parchetele din judeţul Olt s-ar fi dat o sută de soluţii de neîncepere a urmăririi penale pe numele lui Bercea Mondial.

„Nu pot să nu mă gândesc de ce s-a ajuns aici. O sută de dosare, aşa spune presa, au fost mătrăşite de către organele judicare din Olt, la condamnatul Bercea. Noi nu facem nimic? Noi trebuie să vedem dacă este aşa. Este admisibil aşa ceva? Trebuie să facem mai departe un pas”, a spus Horaţius Dumbravă.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Ioana Radu 8517 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.