Ponta: Mai rău este când sunt acuzaţi de ceva şi nu îi întreabă nimeni

Întrebat de un reporter TV cum comentează, în calitate de preşedinte PSD, faptul că membri marcanţi ai acestui partid au din nou dosare penale, Ponta nu s-a arătat îngrijorat.

„Asta numai la dumneavoastră mai e un breaking news. Oamenii care sunt bănuiţi de ceva trebuie să fie întrebaţi. Mai rău este când sunt acuzaţi de ceva şi nu îi întreabă nimeni decât presa, nu îi întreabă procurorii, dar se întâmplă şi asta, suntem în campanie electorală, e normal”, a comentat premierul.

Anterior, Victor Ponta a declarat că nu cunoaşte amănunte despre dosarul în care sunt implicaţi Viorel Hrebenciuc şi Dan Şova, el arătând că, dacă trebuia să fie arestaţi toţi cei care vorbesc despre şefia PSD, atunci şi el ar fi trebuit arestat în 2010, când a fost ales în fruntea partidului.

Dan Șova a fost pus luni sub acuzare de procurorii DNA. Senatorul PSD este acuzat de săvârșirea infracțiunii de trafic de influență, în dosarul în care este urmărit penal și deputatul social-democrat Viorel Hrebenciuc.

Potrivit DNA, pentru a evita executarea unei eventuale pedepse aplicate unui membru reprezentativ al partidului (care fusese condamnat nedefinitiv în primă instanță pentru luare de mită la pedeapsa închisorii) și pentru a evita ca o eventuală condamnare a lui să fie pusă în executare, Hrebenciuc i-a cerut colegului său de partid să îl asigure că va fi adoptată o lege de amnistie și grațiere, solicitare pe care colegul său de partid a acceptat-o.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.