Testați psihologic pentru un post la penitenciar, toți declaraţi inapţi

Toţi cei şapte candidaţii care au participat la o testare psihologică în cadrul unui concurs de ocupare a unui post în Penitenciarul Arad au fost declaraţi inapţi, ceea ce a trezit suspiciuni de fraudare din partea unor concurenţi, care spun că doar un candidat care avea testul trecut anterior şi pentru care s-a făcut echivalare poate obţine acum postul de consilier juridic.

În 19 aprilie a avut loc testarea psihologică pentru nouă candidaţi înscrişi la concursul pentru ocuparea unui post vacant de ofiţer (consilier juridic) în cadrul Penitenciarului Arad. S-au prezentat şapte candidaţi, unul fiind absent, iar altul lipsind pentru că avea testarea luată cu altă ocazie (fiind valabilă un an) şi s-a făcut echivalarea.

Potrivit rezultatelor afişate pe site-ul Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, toţi cei şapte candidaţi care au participat la testare au fost declaraţi inapţi. În aceste condiţii, doar candidatul care a obţinut echivalarea a rămas în cursa pentru ocuparea postului.

Unul dintre candidaţii declaraţi inapţi a declarat marţi, pentru AGERPRES, că suspectează o fraudare a concursului

„Este o situaţie fără precedent, să fie declaraţi inapţi toţi concurenţii prezenţi. Am fost fete cu experienţă, consilieri juridici, şefi de departamente juridice, avocaţi, grefier, fete bine pregătite, cu intelect, angajate în medii prestigioase, îmi vine extrem de greu să cred că niciuna dintre noi nu ne-am potrivit profilului. La o analiză scurtă a tabelului cu rezultatele, aproape ca îţi vine să crezi că a fost ‘ordin de sus’, să rămână în joc doar persoana misterioasă care avea deja testarea luată şi nici măcar nu s-a mai prezentat la testare în 19 aprilie”, a afirmat o concurentă.

Contactat de AGERPRES, psihologul penitenciarului care i-a testat pe candidaţi, Paul Popa, a declarat că a respectat toate procedurile şi a negat orice intervenţie pentru a favoriza vreo persoană.

„Sigur că nu pot să vă vorbesc despre avize, imaginaţi-vă raţiunile legale din spatele acestei discuţii, de aceea nu pot să vă vorbesc despre avizele în sine. Ce pot să vă spun este că este o procedură care a fost cu totul respectată, chiar există posibilitatea de a o contesta şi cred că cei nemulţumiţi au şi făcut sau vor face asta”, a spus Paul Popa.

El a adăugat că cei care au suspiciuni cu privire la corectitudinea desfăşurării concursului „nu au toate informaţiile pentru a face asemenea afirmaţie”.

Contactaţi de AGERPRES, reprezentanţii Penitenciarului Arad s-au rezumat să spună că „persoane care au fost resprinse la proba psihologică au posibilitatea să facă o contestaţie”.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1

9 Comentarii

 1. Manarie ca sa ramana ala cu testul deja ,,luat”. E piloiu cuiva……[Rumburak]

 2. Nu e, dom’le, nicio manarie. Fetele, pur si simplu, nu erau bune. In penitenciare se angajeaza in general balene. In timo ce aceea care a ramas o fi o bunaciune.

  Psihologul e si el om …

 3. Fraieri!
  Parca nu stiu ca posturile sunt rezervate dinainte.
  Ei sunt de vina. Inadaptati. Spera sa fie pe bune.

 4. absolut toate posturile platite de „stat”, sunt „rezervate” incrangaturilor securistoide… iar cand, din greseala, mai ia vreunul pregatit examenul/testul, acela va fi haituit cu toate lucrarile, in timp ce ai lor freaca duda…mai duceti-va prin institutiile statului sa vedeti ce mizerie este… duceti-va si pe la „antidoping” – 10 securei angajati „la stat” si un amarat intrat pe bune cu biroul plin de lucrari! acum, mai nou, cer „atestat” de limba straina (engleza), adica sa dai degeaba 180 de lei la universitate, sa te incadreze un padhi la o litera (ca nu mai sunt note!), ca apoi sa fii eliminat ca e un securel care are o litera mai litera decat a ta! de ce nu se da, mah, test la engleza, pe langa testele pe legislatie? hm? ca sa NU poti CONTESTA SI SA NU TE POTI JUDECA CU EI, DACA STII CA ESTI NEDERETATIT!!

 5. maxtor : mamutul bugetofag se largeste pe zi ce trece hush-hush… au nevoie de semnaturile parazitilor la „tov”…ca iese oricum cine (le) trebuie.

 6. Testele la Mai si la Sri sunt pe bune?
  Cum ajung avizatii psihologic testati cu brio sa se impuste in cap?
  Psihologii si psihiatrii stiu ca materia lor de baza nu are nimic stiintitic in ea ci doar evaluari subiective ce reprezinta o arma foarte puternica impotriva omului?
  Si folosita cu brio de politie si sri ca sa isi justifice orice.
  Cum ajung unii in functii retrag la altii avizul psihologic si orniss si se razboiesc ca niste caini. Dusmania politica romaneasca sadea.
  La 1900 aia care conduceau tara erau testati psihologic sau orniss si au facut si Romania mare, astia de acum o vor face mica. Cu toata stiinta lor. Si cu toate supravegherile.
  Apriori!:)))

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.