Drept la replică

Site-ul www.cotidianul.ro a găzduit, în data de 23 mai, un articol care constituie un atac la persoană incalificabil, mizerabil chiar, îndreptat împotriva mea cu scopul de a mă discredita. Este vorba de articolul „Amfitrioanele penale ale Elenei Udrea – sifonarea fondurilor europene”, semnat de Marius Mina. Nici titlul, în care numele meu este menţionat în context negativ şi mincinos, şi nici primul paragraf al articolului, în care sunt calomniată, nu au legătură cu restul articolului sau cu activitatea pe care eu am desfăşurat-o la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului.

Chiar dacă nu există o legătură între atacul care mă priveşte şi conţinutul efectiv al articolului, referitor la Programul Operaţional Regional (POR), gestionat de instituţia pe care am condus-o în calitate de ministru, menţionez că este vorba de cel mai performant program operaţional din România din punct de vedere al absorbţiei fondurilor europene. În privinţa persoanelor la care aţi făcut referire în acelaşi articol, remarc faptul că atât dl. Gabriel Friptu, cât şi dna. Dorina Surcel, pe care i-am găsit când am venit la minister în conducerea AM POR şi pe care i-am păstrat în respectivele poziţii, sunt profesionişti recunoscuţi în România şi la Bruxelles pentru rezultatele muncii lor.

Este regretabil faptul că standardele dumneavoastră morale şi profesionale au coborât atât de jos încât apreciaţi că orice minciuni încropite în jurul numelui meu vă reprezintă şi merită publicate. Vă cer să publicaţi replica mea şi îmi rezerv dreptul de a vă acţiona în judecată în situaţia în care nu răspundeţi pozitiv prezentei solicitări.

Elena Udrea,

Preşedinte PDL Bucureşti

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.