Broadway şi Chopin la Odeon

Potrivit unui comunicat de presă, Lipatti Music Production şi Teatrul Odeon prezintă concertul „Chopin meets Broadway” susţinut de Peisha McPhee şi Sergiu Tuhuţiu în premieră europeană la Bucureşti, sâmbătă, 26 noiembrie, de la ora 19.00, la Sala Majestic.

Rezultat al întâlnirii între doi artişti cu parcursuri foarte diferite, spectacolul „Chopin meets Broadway” a avut premiera la Hollywood, cu două reprezentaţii pe 30 septembrie şi 1 octombrie anul acesta. Publicul de la Teatrul Odeon are ocazia să descopere aranjamente inedite din repertoriul de musical, Broadway şi Great American Songbook împreună cu repertoriul romantic de pian precum Chopin sau Rachmaninov.

Peisha McPhee este cântăreaţă americană de musical şi Broadway, trainer vocal oficial la American Idol şi Disney Studios. Sergiu Tuhuţiu a fost câştigătorul concursului Debut to Master Soloist Piano Competition 2013 din Sankt Petersburg – Rusia şi s-a afirmat ca unul din reprezentanţii de vârf ai tinerei generaţii de pianişti. Licenţiat al Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti (2006), are două titluri de Master în interpretare pianistică: la Staatliche Hochschule für Musik und Darstellende Kunst din Stuttgart şi la Academia de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca. În iulie 2013 este distins cu Artist Diploma la Royal College of Music din Londra. Tot în 2013 Sergiu susţine debutul său solistic la Filarmonica din Sankt Petersburg cu Concertul nr. 1 pentru pian şi orchestră de Mendelssohn sub bagheta dirijorului Vladimir Fanshil, iar în septembrie este invitat de către Fundaţia Sergiu Celibidache să facă parte din juriul concursului Tribut Valorilor Culturale Româneşti, secţiunea pian. Este câştigătorul premiului al doilea al concursului „Manhattan International Music Competition”New York, în urma căruia a fost invitat să devină membru al „International Manhattan Artists”. Este preşedinte al asociaţiei Lipatti Music Production şi iniţiatorul proiectelor muzicale In Memoriam Dinu Lipatti, Piano Colours şi Leading Young Musicians, arată organizatorii. Biletele pot fi cumpărate la preţurile de 74,20 lei şi 53 lei.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Andrei Radulescu 226 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.