Dragnea s-a hotărât: „Vreau să ne unim cu Moldova!”

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, a declarat, marţi, la ședința specială a Parlamentului, adresându-se liderilor moldoveni prezenți, că el „vrea” ca România să se unească cu Republica Moldova.

„Aş vrea să citesc (…) articolul 8 din Actul final de la Helsinki: <<Toate popoarele au mereu dreptul, în deplină libertate, să îşi hotărască când şi dacă doresc statutul politic intern şi extern, fără ingerinţe exterioare şi să îşi urmărească după propria voie dezvoltarea politică, economică, socială şi culturală>>. Pe baza acestui articol s-a reunificat Germania. Dragii mei colegi, domnule preşedinte Candu, domnule vicepremier Iurie Leancă, chiar nu avem atâta curaj să spunem clar ce vrem? Şi ca să nu existe echivoc eu o spun deschis, simplu şi explicit: Eu vreau să ne unim cu Moldova! Vreau să fim împreună în Europa, dar ca o singură naţiune”, a declarat Liviu Dragnea, în cadrul şedinței solemne a Parlamentului, dedicată împlinirii a 100 de ani de la Unirea Basarabiei cu România.

Dragnea a mai spus că va propune Biroului Permanent ca sala de plen a Camerei Deputaţilor să poarte numele primului preşedinte al Parlamentului reunificat al României Mari, Vasile Stroescu.

În ședința solemnă, Parlamentul   a adoptat o declarație în care se afirmă că Legislativul României „consideră ca fiind pe deplin legitimă dorinţa acelor cetăţeni ai Republicii Moldova care susţin unificarea”.

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 2
Author

29 de Comentarii

  1. Un escroc!
    E imediat sfarsitul lui Martie, Anul 2018, Anul Centenarului Marii Uniri iar Dragnea si Guvernul lui NU au facut nici macar un Program de Aniversare a Centenarului Marii Uniri!
    Si mai ales NU au Alocat 1 Leu macar pentru Aniversarea Centenarului in Bugetul pe 2018, abia la ultima Sedinta de Guvern, dna Vasilica a luat taurul de coarne:
    „În contextul Centenarului Marii Uniri, ținând cont de anvergura, numărul mare, complexitatea şi diversitatea proiectelor şi manifestărilor aniversare, precum şi de faptul că acestea sunt gestionate de către institutii diferite ca Regim de finanţare şi de subordonare, Guvernul României a aprobat Miercuri 21 Martie o OU prin care CLARIFICA mecanismul special de Bugetare şi Finanţare, totodată oferind posibilitatea reportării sumelor neutilizate la finalul anului bugetar, până cel târziu în anul 2020.”
    Pana acum NU s-a facut nici macar un Program la nivel national, mai e timp pana in 2020!
    NU i-am auzit vorbind despre Unirea cu Moldova sau despre Centenarul Marii Uniri nici pe Dragnea nici pe Tariceanu decat cu ocazii festiviste si formale, de manipulare, ca vai, ce mai „mandru roman” e Dragnea sau e Tariceanu!
    Rusine, 2 escroci!

    • Da, de acord cu înfierarea! In plus, se impune sa criticam ca are mustață si cand era mai mic a generat dezordine la toboganul central din Al Iksandriya! Pe el, doamna, nu-l slăbiți niciun moment, toți colegii de salon va susține.

    • @Pacientul englez: lasa draga ca avem martori ca tot el a dat foc si Bibliotecii din Alexandria,de nu mai are catunul ala o Biblioteca!Se stie ca el mimeaza ca e in toate mintile,dar doctorii sustin altceva!

    • Unde mai pui, ca s-a amestecat si-n alegerile ricane, de-a iesit Trump presedinte.

  2. Chiar asa? Hotie si demagogie. Cu banii matrasiti de la gura copiilor institutionalizati din Teleorman cum ramane? Cu devalizarea bugetului CJ si al primariei Alexandria cum ramane? Cu impartirea patrimoniului primariei Alexandria pe nume personal cum ramane? Cu trecerea unui brat al Dunarii si a insulei belina parte aavutiei publice, pe persoana fizica, nume personal cum ramane?

    • L-a auzit careva pe Dragnea vorbind despre Unirea cu Moldova pana azi, cand subit si dintr-o data a devenit mare unionist?1!
      Eu NU l-am auzit.
      Si nici NU cred ca va mai pronunta cuvantul UNIRE pana la urmatoarea paranghelie pe subiect!!!
      Asa cum NU vorbeste niciodata despre Centenarul Marii Uniri….nici el si nici Tariceanu!

  3. Vai d le dragnea ce mare patriot sunteti !Cuvintele dvs m au miscat pina la lacrimi ,mai ales ca tocmai curatam ceapa !Ce frumos este cand repeti cuvintele d lui basescu ,ca tot romanul sa prospere!Da te intreb > vei face si ptr cei din Moldova ceea ce ai facut pentru noi? Veti jecmani si pe fratii nostri ca pe noi ?Veti da apoi strainilor tot ce au cei de peste Prut?Veti pune si pe basarabeni la plata celor peste o suta de miliarde, datorie a statului roman ,care se afla undeva prin buzunarele voastre ?
    Veti sustine si acolo lgbt si nu veti da curs cererii a milioane de oameni?
    Te/ai gandit stimabile ca in secuda 1 dupa unire secuii si maghiarii din romanica vor face referendum ptr alipirea la Ungaria sau vor bulversa tara ?
    Dar nimic nu conteaza cand ai un ideal asa maret ,aparut subit si dintr/o data !Important este ca esti un politician,la inaltime, mai mare ca ponta !

  4. Victor Ponta, dupa vorbele goale din Parlamentul Romaniei, azi la sedinta solemna:
    „Salut vorbele frumoase şi declaraţiile care s-au făcut astăzi, dar mă gândesc că, dacă cei de peste Prut ar fi primit 1 leu pentru fiecare vorbă frumoasă din ultimii 28 de ani, astăzi ar fi fost cea mai bogată ţară din Europa. Din acest motiv vreau să fac, cu acest prilej, un apel ca proiecte importante pe care le-am desfăşurat împreună cu dl prim-ministru Leancă, cu dl preşedinte Candu, mă refer la grădiniţe, la microbuze, la Sala cu orgă de la Chişinău, la Teatrul de la Cahul, gazoductul, să fie continuate, pentru că tot ceea ce ne dorim noi fără voinţă politică de ambele părţi nu se va realiza vreodată”, a declarat Victor Ponta, în şedinţa solemnă a Legislativului de la Bucureşti, dedicată împlinirii a 100 de ani de la Unirea Basarabiei cu România.

    El a precizat că în 2014, având sprijinul şi prietenia României, alegerile în Republica Moldova au fost câştigate de forţe proeuropene, proromâneşti.

    „În noiembrie anul acesta vor fi din nou alegeri. Dacă vor primi de la Bucureşti doar vorbe frumoase, s-ar putea ca cetăţenii Republicii Moldova să decidă la alegeri să nu vină spre România, ci să meargă spre Rusia”, a afirmat Ponta.

  5. Dragnea s-a hotărât: „Vreau să ne unim cu Moldova!Cu-cu, cu-cu,cu-cu,e ora 10”

  6. „Bonjour,popor!Am gasit, adica mi s-a trasat,o noua tema de discutie.E adevarat ca nu am stiinta ce inseamna Romania, dar parca mai conteaza in acest nou ev mediu timpuriu.”

  7. Felicitari autorului acestui articol pentru umor! A gasit un titlu extraordinar.

  8. ca sa-ti maresti aria de hotie ?…..cum sa se uneasca romania cu moldova ?? poate cu republica teleorman …mai citeste ba analfabetule istorie ….nu va e rusine nenorocitilor ,v-ati facut de ras in lume cu ineptiile care le-ati spus din cacatul ala de parlament…

  9. Un Hopa Mitica si Dragnea asta! Pacatul lui e ca pica cam stramb in picioare. Probabil ca-i pune cineva Unirea pe masa, gata planuita, ca ei, PSD-ul, nu sunt in stare de gandiri. Poate cu exceptia doamnei prim-ministru Dancila, care pare foarte concentrata cand citeste „gamaglobina”.

  10. Ce-I mai netalentatilor?nu va mai lasa stapanirea rosie sa lasati si comentariile acide la adresa tiliormaneanului?hai sictir!

  11. Alta sarcina trasata de la Moscova ! Nu am nimic cu basarabenii dar Romania va primi lovitura de gratie daca va face aceasta izmeneala : unirea cu R. Moldova ! La situatia in care ne aflam asta ne mai lipseste : inca o bucata de saracie ! Plus cateva sute de mii sau milioane de de rusofili care se vor trezi brusc in UE ! Plus niste rusofili in Parlamentul si Guvernul Romaniei ! N-a fost deajuns ca sute de mii de rusnaci au primit pasaport romanesc si automat au devenit cetateni UE ! Ce-ar mai rade tavarisci Putin ! P.S. : La manifestatia de la Chisinau , cred ca 70 % au fost rusofilii lui Putin ! Pai ce-i de colea sa bagi instant cateva milioane de rusnaci in UE ?

    • Absolut corect! Dar explica mai detaliat, cum de-abia ar astepta ciobanul de la Moscova sa spuna: vedeti ma, boborul din Moldova a vrut sa treaca la Romanica, bravo lor, da’ poate mai ziceti de mine c-am luat Crimeea si poate, in curand, estul Ucrainei! Au vrut ei, ma, ce era sa fac!

  12. Dar Iohannis ce-a zis ? Nu va intereseaza ? Nici macar n-a binevoit sa vina.

  13. Vreau să ne unim cu Moldova, că prea eram dezbinaţi, mi-a zis şi Iri…

  14. Dragnea, daca vrea unirea cu Moldova, trebuie sa ia Guvernul la rost. Unirea cu Moldova inseamna investitii publice, scoaterea din saracie a judetelor Vaslui, Iasi, Neamt sau mai stiu eu care sunt departe de un trai decent. Nu le stiu chiar pe toate, ca n-am acces la baza de date a Lilicai. A, daca vrea unirea cu Basarabia, asta e cu totul altceva. Dar daca Dragnea n-a invatat pana acum istoria, e mai greu de-aici incolo.

  15. …săracul Lăpușneanu…și-a „găsit” …țandăra în Teleorman ! …dacă voi nu „mai ” vreți…eu parcă aș vrea !…

  16. Dragnea draga, foarte bine, numai ca 1. cultura R. Moldova difera de cultura României. Acolo numai un procent mic vorbeste româneste, în conditiile-n care parte din Moldova i-a fost cedata, la 1812, si fara zarva din partea Tarilor Române de-atuncea, de catre Imperiul Otoman, Rusiei. Cultura si civilizatia din R. Moldova difera mult, tara s-a dezvoltat diferit, de la 1812, de tarile românesti. Uita-te la arhitectura monumantala, în orase, diferita. Un stil superb, cvasi-brâncovenesc, diferit de stilul constructiilor de-acuma din România. Plus ca nu cred ca, la datoriile de-acuma ale României, R. Moldova, care n-are datorii, ar suporta sa reconstruisca tot ce s-a distrus, de la 1990 si pâna acuma, la Vest de Prut. În fine. 2. daca vrei ca România sa se uneasca R. Moldova în baza Documentului final de la Helsinki, în vigoare, atuncea România si toate tarile europene vor trebui sa recunoasca si reunificarea Crimeii cu Rusia, conforma legilor internationale (nu si-ale SUA fara-de-lege, conforma, însa, legilor internationale). @Dan : esti si ironic, si bine faci, si-ai si dreptate. Fiecare cu bârba din ochi. Sa investeasca-ntâi în satele din România, si dupa aia sa-i apuce logoreea.

    • Eu cu băieții mei vrem sa ne unim cat mai repede si cat mai des cu moldovencele. N-aveți ceva îndrumări de oferit, ca prea le știți en detai la meserie. Saru’ mana si bogdaproste.

  17. He he ! Eu cred ca mai degraba moş Livache, inima zburdalnica, vrea sa se „uneasca” cu citeva moldovence de la Chisinau ! La fel ca Basila, cu cramele !

  18. Mi-e scârbă de majoritatea comentariilor. In loc sa ne bucurăm că ieri a fost o zi istorica, pe care personal nu credeam că o să o trăiesc, voi aruncați cu noroi…dragi conaționali. Ați uitat că sunteți români. Acum sunteți doar niste feisbuchusti, mallisti, propagandisti disperați, consumatori de vacante in bali… triști.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.