OMS ajută ministerul Sănătății să facă legea sistemului sanitar

OMS va acorda asistenţă tehnică României pentru elaborarea unui nou cadru legal din domeniul sanitar. Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a precizat că în prezent, o echipă de specialiști lucrează la noul Cod de legi, în cadrul unui proiect cu finanțare externă.

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a discutat cu reprezentanţii Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii despre un nou cadru legal din domeniul sanitar. „S-a stabilit că reprezentanții OMS vor acorda asistență tehnică pentru elaborarea unui nou cadru legal din domeniul sanitar. În prezent, o echipă de specialiști lucrează la elaborarea noului «Cod de legi ale Sănătății» în cadrul unui proiect pentru care ministerul a accesat finanțare externă”, se arată într-un comunicat al Ministerului Sănătăţii.

De asemenea, s-a mai discutat şi despre situaţia vaccinării împotriva rujeolei. „Am discutat cu reprezentanții OMS despre situația vaccinării împotriva rujeolei. Campania „door to door”, de informare și educare a părinților cu privire la imunizare, precum și de creștere a gradului de acoperire vaccinală în rândul comunităților vulnerabile, inițiată de Ministerul Sănătății în colaborare cu partenerii externi în județul Bacău, a fost un succes, dar nu ne vom opri aici. Mai multe județe din Moldova au replicat deja campania după modelul celei realizate în județul Bacău și intenționăm să mergem și în alte zone din țară, cum ar fi Mehedinți și Caraș Severin, pentru a desfășura campania. Scopul este acela de a identifica modalitatea de replicare la nivel național a acestui tip de campanii, în care cântărește foarte mult și sprijinul autorităților locale”, a declarat ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea.

De asemenea, reprezentanții Biroului Regional OMS Europa vor acorda asistență tehnică pentru elaborarea unor documente de lucru în cadrul evenimentelor din domeniul Sănătății ce se vor desfășura anul viitor în timpul Președinției României la Consiliul Uniunii Europene.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Tudor Andreescu 43 Articole
Author

1 Comentariu

  1. Pentru implicarea OMS în reglementarea sănătății din România o felicit pe doamna ministru Pintea. S-ar putea să devenim norocoși la capitolul acesta cu condiția ca „piloșii de lux” din „calitatea în sănătate” să facă niște pași în spate și să nu se bage cu sintagma „așa e la noi”. Despre ăia care vor maldăre de hârtii în sănătate este vorba. Și cu personal insuficient.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.