Dosar de moarte suspectă în cazul Ilie Balaci

UPDATE Un dosar de moarte suspectă a fost deschis în cazul morții fostului mare fotbalist Ilie Balaci. ”Când medicul de familie nu emite certificat constatator al decesului, se întocmește acest dosar, se dispune efectuarea unei autopsii, care va stabili cauzele decesului”, spun polițiștii doljeni.

Purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj, Cosmin Grădinaru, a declarat Mediafax că este necesară respectarea unor norme procedurale, care includ și efectuarea unei necropsii.

„Da, dosarul de moarte suspectă a fost deschis încă de la momentul sesizării. Este procedura obișnuită, în sensul că atunci când medicul de familie nu emite certificat constatator al decesului, se întocmește acest dosar, se dispune efectuarea unei autopsii, care va stabili cauzele decesului. E o procedură normală, nu că ar exista vreo suspiciune, dar așa cum am zis sunt necesare și rezultatele unei necropsii”, a spus Cosmin Grădinaru.

Anchetă la ambulanță

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a anunțat anterior că a trimis corpul de control la Craiova, pentru a verifica modul în care a acționat ambulanța în cazul lui Ilie Balaci. Pintea a mai spus că familia a fost cea care a semnalat anumite suspiciuni și că în cel mult 2 zile ancheta e gata.

„Ilie Balaci este eroul nostru național și familia a ridicat niște suspiciuni legate de modul în care a acționat ambulanța. În aceste condiții, este de datoria noastră să verificăm exact ce s-a întâmplat acolo. Astfel, o echipă a Ministerului Sănătății, împreună cu reprezentanți ai Departamentul pentru Situații de Urgență se deplasează astăzi (luni, n.r) la Craiova pentru a putea verifica aceste lucruri. În maxim două zile (se va încheia ancheta, n.r.)”, a declarat ministrul Sănătății.

Purtătorul de cuvânt al ISU Dolj, Tania Vîlceanu, a declarat, duminica seara, pentru agenția de presă citată că o ambulanță SMURD a fost trimisă în sprijinul ambulanței SAJ, la casa lui Ilie Balaci.

„Prima ambulanță SAJ a ajuns la el, iar ambulanța de la SMURD s-a trimis în sprijinul ambulanței SAJ. A fost cerută în sprijin, nu pentru că SAJ-ul nu se descurca. În momentul în care se face masajul cardiac se depune un efort foarte mare și din cauza aceasta (s-a trimis – n.r.), în sprijin. Am trimis tot o ambulanță cu medic. Ambulanța SMURD a fost cu medic”.

Întrebată dacă ambulanța SAJ avea medic, Tania Vîlceanu a răspuns: „Avea și ambulanța SAJ medic, pentru că medicul a solicitat sprijinul ambulanței SMURD cu medic”.

lie Balaci a murit, duminică, la vârsta de 62 de ani. Fostul mare fotbalist se afla la domiciliul mamei sale.

Surse din anturajul lui Balaci susțin că acesta mai avusese probleme de respirație în urmă cu câteva zile, relatează ziaruldecraiova.ro.

A cerut atunci ajutorul unui medic, care i-ar fi prescris medicație specifică unei alergii. Duminică dimineață nu a putut să se ridice din pat pentru că abia respira, mai anunță sursa citată. Mama lui Balaci a fugit să ceară o lămâie unor vecini, dar când s-a întors l-a găsit pe acesta căzut pe podea, aproape fără respirație.

Primul ajutor a fost primit de la o vecină, medic de profesie. Acesta i-a făcut masaj cardiac până când a sosit un echipaj al Serviciului de Ambulanță Dolj. Sursa citată anunță că medicii au încercat să-l intubeze pe Balaci, dar căile aeriene erau prea inflamate pentru a putea fi efectuată procedura medicală.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

4 Comentarii

  1. Eroi de carton vad ca are azi Romania. Poate astfel s-ar explica impasul international in care este scufundata de decenii, deceniile in care securitatea, in special factiunea a spurcata/odioasa si odiabila prin tehnici contra semenilor a creat o serie de facaturi umane ce uite devin eroi nationali. Cum a creat astfel de orori? Simplu de tot avand acces la cunoasterea avansata despre felul in care este omul crear, asa ca un securist rau, odiabil stie cum sa desfaca structurile energetice ale omului (aura) in componentele lor intocmai cum e de un mecanic auto dezmembrat un autoturism pt piese de schimb. Odata cu penetrarea straturilor subtile mai adanci, poti lua fara grija toate comorile ce-s acolo stocate; ele pot fi cumul de experiente din vieti anterioare, talent, pricepere personala sau ale strabunilor aceluia. Azi, nu le mai poti tu folosi cum ar trebui pt ca tie se cuvine asta, e dreptul tau, azi insa orice fotbaliator/actrita ce a stat capra unuia din vechea secu si a capatat ceva tehnici de deposedare din cunoasterea avansata te poate jefui,iti poate transfera nicotina si gudroanele celor 2 pachete de tigari/zi pe care le fumeaza voiniceste fara nicio grija. Mie imi fu dat sa fiu reperata de asta cand vizitai un fotbalist, Pamfil a carui familie fu amica cu a bunicii mele. Apoi urmara vizitele lui in prefigurare de varsta tanara si absorbea prosperitatea mea: asa se explica succesul lui financiar, dar si saracia extrema in care am trait eu din cauza ca ma jefui de dreptul la bani.Nu cainati un hot, feriti-va sa faceti la fel.

    • Este evident ca, scoala de medicina de la Craiova este vai de mama ei! Medici foarte slab pregatiti de nu stiu sa faca o intubare. Ce sa mai vorbesc depre doctorii din Tg. Jiu, daca ajungi pe mana lor esti mort inainte de prezentare! Mai nene, se face cat de cat carte la Iasi, Bucuresti si Cluj! Restul e canacan!

  2. Hopa la Balaci se ridica ministrul! Dar la ceilalti amarati care mor pe capete in spitale se uita cineva? Dupa ce ambulantierii vor fi pedepsiti se va reforma sistemul de sanatate? Sau luam masuri sa vada prostimea ca se iau masuri?

  3. Decesele vedetelor sunt mana cereasca pentru tabloide. Si la moartea Stelei Popescu s-a deschis dosar pentru moarte suspecta, de-a schelalait RTv mai bine de-o luna. Si, nimic! Ioano, lasa-i pe aia de la cancan, fanatik, libertatea sa faca spume! Eu te stiam, totusi de fata serioasa.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.