Cu cât a crescut economia 

Indice Robor maxim
Creşterea economică înregistrată de România în primele nouă luni ale lui 2018 a fost de 4,2% pe seria brută şi de 4,3% pe seria ajustată sezonier, comparativ cu perioada similară din 2017, iar faţă de trimestrul II al anului trecut, Produsul Intern Brut în trimestrul III a fost, în termeni reali, mai mare cu 1,9%, potrivit datelor provizorii (2) ale Institutului Naţional de Statistică.
Cele mai importante modificări au fost înregistrate în: comerţul cu amănuntul şi ridicata, repararea autovehiculelor şi motocicletelor, transport şi depozitare, hoteluri şi restaurante (+0,6 puncte procentuale), de la 102,1% la 102,7%; activităţile profesionale, ştiinţifice şi tehnice, activităţile de servicii administrative şi activităţile de servicii suport (+0,3 puncte procentuale), de la 105,0% la 105,3%; activităţile de spectacole, culturale şi recreative, reparaţiile de produse de uz casnic şi alte servicii (+0,3 puncte procentuale), de la 100,4% la 100,7%.
Volumul şi contribuţia impozitelor nete pe produs la creşterea PIB s-au redus cu 1,1, respectiv cu 0,1 puncte procentuale.  „Din punctul de vedere al utilizării PIB, modificări semnificative ale contribuţiei la creşterea PIB în trimestrul III 2018, între cele două estimări, a înregistrat cheltuiala pentru consumul final al administraţiilor publice, de la +0,2% la +0,5%, ca urmare a majorării volumului său de la 101,5% la 103,8%”, menţionează INS.
Comparativ, în trimestrul trei din 2017, România avea o creştere economică de 8,8% pe serie brută şi de 8,3% ajustat sezonier.
Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Cosmin Pam Matei 4572 Articole
Author

3 Comentarii

  1. Imaqginea grafica a cresterii este prezentata de un agiamiu mincinos mai avand un % si sageata era la verticala(infinit).Asta sigur este psd-ist mincinos!

  2. Crestere economica SUB 4,5%, departe de minciunile din Programul de guvernare, dat uitarii!

    Uite sarabanda MINCIUNILOR:
    Viorica PROMITEA in Programul de guvernare maret si mincinos o Crestere economica ce n-a vazut Europa, adica 5,5%!
    „Pentru 2018, Guvernul se bazează pe o Creştere economică de 5,5%,…”
    https://www.capital.ro/noul-program-de-guvernare-5-masuri-cu-impact-major-in-economie.html

    In 6 februarie 2018, celebra Comisie Nationala de Prognoza(CNP) a lui Dragnea plusa, „Economia duduia”:
    „CNP a MAJORAT în Prognoza macroeconomică de iarnă ţinta de Creştere economică la 6,1%, de la 5,5% în toamna trecută. Analiştii sunt sceptici că se va atinge o astfel de performanţă.”https://www.zf.ro/eveniment/comisia-nationala-de-prognoza-imbunatateste-prognoza-de-crestere-economica-pentru-2018-la-6-1-analistii-sunt-sceptici-ca-se-va-atinge-o-astfel-de-performanta-16972463

    In 19 Iulie 2018, aceeasi CNP a lui Dragnea, s-a RAZGANDIT:
    „CNP a REDUS, în prognoza intermediară de vară 2018, Creşterea PIB estimată pentru aceest an, de la 6,1% la 5,5%, alături de un curs mediu al monedei Euro identic cu cel al variantei de primăvară, de 4,65 lei, precum şi o Inflaţie mai MARE. În schimb, inflaţia medie anuală pentru 2018 a fost revizuită în creştere, de la 2,8% în ultima prognoză la 4,7%.”
    Pentru 2019 cursul mediu estimat este de 4,62 lei/euro, pentru 2020 de 4,60 lei/euro, iar în 2021 euro ar putea ajunge la 4,58 lei. În toate aceste 3 cazuri, cifrele sunt neschimbate faţă de prognoza din primăvară.”
    https://www.mediafax.ro/economic/prognoza-privind-cresterea-economica-a-romaniei-in-2018-a-fost-redusa-de-la-6-1-la-5-5-17362492

    CNP face parte din „statul paralel”, Prognozele OFICIALE pe baza carora se face BUGETUL Romaniei sunt PARALELE cu Economia Romaniei, adica MINCINOASE si UMFLATE!

    Viorico, iesi si spune ca e DEZASTRU!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.