(VIDEO) ANUNȚUL lui Iohannis privind remanierile celor TREI MINIȘTRI!

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, marţi, că respinge remanierile celor trei miniştri. Premierul Viorica Dăncilă a trimis în 17 aprilie, la Cotroceni propunerea de revocare a lui Tudorel Toader de la Ministerul Justiţiei şi demisiile Rovanei Plumb şi Nataliei Intotero, candidaţi la europarlamentare, de la Ministerul Fondurilor Europene, respectiv, de la cel al Românilor de Pretutindeni.

De asemenea, a trimis şi propunerile de înlocuitori: Eugen Nicolicea (Justiţie), Oana Florea (Fonduri Europene) şi Liviu Brăiloiu (Ministerul pentru Românii de Pretutindeni). Ulterior, Toader a demisionat din funcţie.

„În legțtură cu propusa remaniere guvernamentală. Am analizat situația și după părerea mea și remanierea e un fel de farsă. Nu are nimic de a face cu îmbunătățirea actului de guvernare, chit că de așa ceva am avea nevoie, nu are nimic cu agenda românilor, e cauzată de o răfuială din interiorul PSD. Ca atare mi se pare că este această remaniere neavenită”, a declarrat Klaus Iohannis.

Președintele a spus că nu ia act de demisia celor trei miniștri- Tudorel Toader, Natalia Intotero și Rovana Plumb- așteptând din partea premierului Viorica Dăncilă să facă alte propuneri.

„Nu iau act de aceste demisii până când nu știu ce persoane vor prelua portofoliile. I-am spus premierului când are o propunere să mă caute și să mă anunțe. Persoanele propuse nu sut pregătite, nu au ținuta necesară pentru a ocupa aceste poziții”, a mai spus președintele.

Într-o primă reacție săptămâna trecută, Iohannis declara că, primind acele scrisori, şi-a pus întrebarea ce se doreşte cu această remaniere, iar prima sa impresie este că se face pentru ca lucrurile să meargă mai prost. Preşedintele a susţinut că PSD vrea să întărească asaltul asupra justiţiei.

„Ieri au fost trimise la Cotroceni propuneri de revocare şi propuneri de noi miniştri. Însă, primind acele scrisori mi-am pus întrebarea ce se doreşte cu această remaniere guvernamrntală. De regulă, o remaniere se face pentru a face guvernul mai bun, mai eficient, mai eficace. Prima mea impresie este că această remaniere guvernamentală se face pentru ca lucrurile se meargă mai prost. Aşa ceva este pur şi simplu inadmisibil. Este o primă impresie pe care am vrut să o comunic opiniei publice. Mai multe despre aceste lucruri voi comunica la începutul săptămânii viitoare, când voi avea o explicaţie pe ceea ce probabil va trebui să se întâmple”, a declarat Iohannis.

Preşedintele a mai precizat că a vorbit cu premierul Viorica Dăncilă.

„I-am comunicat că va primi de la mine un răspuns la începutul săptămânii viitoare”, a precizat Klaus Iohannis.

El a ţinut însă să precizeze că „lucrurile încep să capete un contur trist”.

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a declarat, sâmbătă, ironic, că preşedintele Klaus Iohannis abia marţi ”ar da un semn de viaţă” în legătură cu remanierea guvernamentală. ”Nu ştiu dacă dă şi un răspuns”, a spus Dragnea.

Senatorul PSD Şerban Nicolae a declarat, la România TV, că luni a avut loc o şedinţă a coaliţiei în care s-a decis ca miercuri să fie dat votul în Parlament pe restructurarea Guvernului.

„Miercuri dăm votul în Parlament pe această remaniere care să însemne şi restructurarea Guvernului”, a afirmat Şerban Nicolae.

Întrebat ce va face coaliţia dacă preşedintele acceptă două remanieri şi respinge una, senatorul PSD a răspuns: „În toate variantele, şi dacă e vorba de trei candidaţi, şi dacă e vorba de unul, în Parlament mergem cu mai mulţi, pentru că această modificare de structură presupune şi extinderea structurii guvernamentale cu încă un membru. Probabil că vom merge cu doi candidaţi: pentru un post de ministru al Justiţiei şi pentru încă un post pe care îl vom înfiinţa”.

‼ LIVE ACUM: Președintele Klaus Iohannis face declarații de presă. DETALII — http://bit.ly/2Uz6XbF ‼Dăncilă a făcut o nouă greșeală de exprimare, în prezența ministrului Educației. Ce a spus — http://bit.ly/2UyOcFa

Publicată de StirileProTV pe Marţi, 23 aprilie 2019

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Author

13 Comentarii

  1. Cine dracu se mai uita la hotul asta de case? Va bombarda, in calitate de presedintele PDL-ului in campanie electorala, guvernul si coalitia de guvernare! Un nemernic anti-roman!

  2. O sa mai manance niste „coliva” in stilu-i caractersitic, o sa mai zica ca PSD e naspa, tortionarii comunisti e ok ca sunt de-ai lui, ca justitia e naspa cand nu ii inchide lui dosarele de excroc si restul flatulentelor eliminate pe gura. Si cand te gandesti ca o sa ii platim acestui parazit casa, masina si paza pana la moarte iar tot ce a facut acesta a fost doar sa se plimbe la Sibiu si sa saboteze Romania. Doar un alt parazit.

  3. Yessss! Anulează decretul de pensionare pentru lăzărică ca sa poată da socoteală porcăriilor facute înainte de 1989 si după? Ar câștiga multe voturi pentru această actiune! Dar nu e omul care să facă ceva bun și legal în anumite momente,o ține pe a lui!

  4. SASUL ANUNȚĂ MAREA MINCIUNĂ,ADICĂ VA NUMI UN AMBASADOR ÎN Israel DUPĂ 3 ani!!! Un mojic mincinos și plin de răutate.

  5. I-am pus un bilețel în Zidul Plângerii care dacă Dumnezeu ajută împlinirea lui,ADIO COTROCENI!RĂMÂNE CU MINI-JUPA LUI.iNSUL E MINCINOS,RĂU,NU IUBEȘTE ROMÂNII….TOTUL E O FAȚADĂ RUȘINOASĂ PLINĂ DE IPOCRIZIE ȘI TOANE.

  6. Eh, s-a vazut ca nemernicul de la Cotroceni, este un ticalos fara pereche! Nesimtitul asta este in greva prezidentiala! Il doare in c…. de Romania si romani!

  7. Ce ar putea spune la inceputul saptamanii viitoare , se stie de pe acum : ca-i ingrijorat , ca-i preocupat , ca-i impotriva (normal la obsesia lui patologica) la orice vine de la PSD . Oricum , la materia presedentie , este corijent ! Si nu cu 4 ci cu 2 !

  8. Sunt doua variante dar ambele constă in razbunarea față de psd:
    1.Umilirea totală a lui Toader Tudorel până vine hot.judecătorească pt scuze atribuite „lichelei” comuniste scăpată de demisie,
    2.Amânarea după cheful și moftul meu pana mi se scoală să accept voința psd.
    Apropo de influență,observ ca dna nu se bagă forțat in străinezi cand vin în guvern sa influențeze afacerile sau bonificatiile cerute(trafic de influență)! Ăia nu trebuie să răspundă in fața legilor românești? Ăia au liber să facă ce vor in Romania?

  9. Numai tampitii isi puteau imagina ca MARELE ESCROC IMOBILIAR nu va bloc si aceasta miscare. Asta BLOCHEAZA TOT CE NU TRECE PESTE EL.

  10. Atutudinea d-lui Iohannis este indreptata impotriva Romaniei ! Chiar asa ??!! Inteleg ca PSD este un dusman personal al acestui om ! Dar , deja, este prea de tot ! Acesta este Presedintele , TUTUROR ROMANILOR ? Se joaca cu tara ca la barbut ; face orisice pentru a impiedica tara sa evoluieze pozitiv ! PSD , asa cum este, cu bune si cu rele, este partidul care a castigat ultimele alegeri parlamentare , prin vointa poporului roman ! Lasa-l domnule sa-si faca treaba , nu ii mai pune bete in roate ! Ce necaz pe capul nostru sa ne alegem cu un asemenea om in fruntea tarii : Ganditorul de la Cotroceni !

  11. „Am analizat situația și după părerea mea și remanierea e un fel de farsă.” Cea mai mare farsa esti tu, nemernicule, care calci cu bocancii Constitutia! „„Nu iau act de aceste demisii până când nu știu ce persoane vor prelua portofoliile. I-am spus premierului când are o propunere să mă caute…..” Esti un ticalos anti-roman, un hot de case dovedit, un mincinos!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  12. Vai Doamne,cred ca tu esti satul de prostia din capul tau.
    Daca tu esti de acord ca unul ca Nimicicea sa fie Ministru,eu ma inchin.Vai de tara asta

  13. Da,majoritatea comentariilor sunt realiste si cei care le fac sunt cu picioarele pe pamant,nu ca acest NEONAZIST,care nu iubeste acest popor,care nu respecta democratia din ROMANIA si care se plange in toate ocaziile de acest guvern ales democratic la portile strainilor.Pentru el CONSTITUTIA si LEGILE acestei tari sunt BENEVOLE.El sfideaza daca analizati cu atentie,prin pozitiile pe care le are acest popor.Pacat ca un partid ISTORIC, -PNL- nu realizeaza ca acest zis presedinte ,este un MARE TRADATOR DE TARA.Ce a realizat bun in acesti ani petrecuti la COTROCENI,pentru ROMANIA???Nimic.Asa ca va urez mult succes in continuarea alaturi de acest „MARE PRESEDINTE”!!!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.