Ambasadorul Germaniei, gând la gând cu Iohannis

Ambasadorul Germaniei, Cord Meier-Klodt, prezent la un eveniment, a îndemnat la vot, la alegerile europarlamentare din 26 mai, explicând ce ar însemna acest lucru pentru România.

„În acest moment Europa face faţă multor provocări şi nicio ţară sau grup de ţări nu le poate sfătui pe celelalte, întrucât fiecare ţară trebuie să facă faţă propriilor încercări în acelaşi timp. Acesta este mesajul pe care doresc să vi-l transmit: regula numărul unu a democraţiei este să nu laşi doar pe alţii să hotărască. Vom fi cu adevărat puternici dacă vom fi uniţi. Ziua alegerilor va fi o ocazie bună să lăsăm un mesaj puternic: Merg să votez! Şi simpla participare este o declaraţie. Mai ales aici, în Romania, dacă transmiteţi această declaraţie, veţi fi auziţi tare şi clar şi nu doar în ţară, ci oriunde în Europa”, a spus Cord Meier-Klodt în cuvântul de salut rostit la Goethe-Institut, cu prilejul proiecţiei filmului documentar „Citizen Europe”, citat de Agerpres.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

14 Comentarii

  1. O minciuna. Nu ne aude nimeni in ue. Nu contează ce spunem, ce vrem. Facem doar ce vor ei.

  2. „Ziua alegerilor va fi o ocazie bună să lăsăm un mesaj puternic” ca … nimic nu se va schimba, cu exceptia „vechililor” din fruntea Uniunii ?!

  3. Sigur că mergem sa votăm. Ori ALDE, ori PSD. Ca sa scăpăm România și Europa de șobolanii soroșiști. Dar
    boicotăm referendumul lui Kakaklaus.

  4. ca francezii, italieni, spaniolii, portughezii, polonezii, ungurii, cehii si slovacii sa-si gaseasca demnitatea si prin unire sa preia conducerea UE si CE. Ajunge cu dominatia celor care au provocat atata suferinta in lume. Celelate popoare reprezinta cel putin 2/3 din populatia Europei, de ce se lasa ingenunchiate? Europa nu intelege ca daca in WW II cu armele a vrut sa subjuge europenii, azi o face vorbind vorbe ocolind intamplari ca EADES, VW, Porsche, lucrurile mai cidate in privinta bancara din Luxembourg si Olanda, ele sunt oglinda celor mai corecti si onorabili oameni din lume. Tot Globul este sub indoiala numai popoarele germanice sunt perfecte. Francezule trezeste-te! Ai uitat de Carolingieni, de batalia de la Tours din 732 numita de la Poitiers, de Napoleon, de marchizul de La Fayette, chiar a disparut mandria de francez, curajul de partizan? Eu nu cred si sper in ziua in care Parisul va fi un mare centru economic pe o axa cu un centru spiritual al lumii. Cred in Arhanghelul Mihail, adica in judecata dupa legile Cerului. Ridica-te frate din mormantul de la Marasesti!

  5. Da, da, sigur ca da. Votati ca sa fim condusi in continuare de nemti, cei mai egali decat toti egalii din Europa. Hai sifon!

  6. Intrebare:Se considera participare la vot pentru referendum daca:
    1 /Am luat numai buletinul pentru alegeri ?
    2/ Am luat toate cele trei buletine si cele doua pt.referendum le-am introdus goale ?
    3/ Am introdus cele 2 buletine cu NU ?
    Este foarte important daca la intrebarea 1 sse considera paerticipare .

  7. Cine se aseamână se adună. Domnul președinte Iohannis nesocotește atributele constituținale ale președintelui României făcând pe agenul electoral al pardidului PNL . E. S. domnul ambasador al Germaniei Cord Meier-Klodt încalcă uzanțele diplomatice ale unui ambasador făcând pe agentul electoral al domnului Iohannis. Rigoare și corectitudinea germană a început să dea peste margini. Partea cu “să nu lași pe alții să hotărasca” trebuia să i-o spuneți doamnei cancelar Merkel și al popularilor europeni ppe la Referendumul de demitere al președintelui T. Băsescu. Cu acest îndemn ipocrit Excelență, când știți adevărul despre cine hotărăște, v-ați discreditat grav domnule ambasador.

  8. Problema ambasadorului este ca nici el nu crede in balivernele nemtesti despre europa unita.Tot ce s-a intamplat in colonia ue romania incepand cu 2007 este dovada falselor declaratii.

  9. Ce mana a rahat ciumatiirosii ruși.ziarul asta chiar e rusesc.Votati că numai vrem bolșevici să conducă.de 30 de ani au distrus o țară și un poppor

  10. Astea sunt lozinci, – cand nu aveți argumente o dați pe rusi. Rușine.

  11. Pentru Draki. D-le cu numele acesta interesant, întrebarea dumitale seamănă cu întrebarea 2) a d-lui președinte care are două, sau trei întrebări în una, după cum spun unii.
    Dacă ai/am luat numai buletinul pentru alegeri, nu se consideră participare la vot pentru referendum.
    Dacă ai luat toate cele trei buletine și cele două pt. referendum le introduci goale, da se consideră participare și votare, contribuind la creșterea gvorumului.(Nu este indicat, doarece se poate aplica ștampila pe DA sau NU)
    Dacă introduci cele 2 buletine cu NU, ai votat, da este participare.
    Gvorumul minim este participare la vot este de cel puțin 30% din numărul celor, cu drept de vot, înscriși în listele electorale, la nivel de țară.
    Deci, dacă luăm numai buletinul pentru alegerile europarlamentare nu se poate conisidera participare la Referendum.

  12. Păi valetul senilei Angela Merkel, ambasadoru Cord Meier, nu poate fi departe în gînduri și simțiri de sclavu senilei Angela Merkel, Iohanis. oare mai există diplomați și politicieni azi sau mai abvem doar o bandă de spălați pe creeri ca acet Cord?

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.