Firea pune cruce: Nu și nu

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a reiterat marți că nu va candida la șefia PSD, dar nici la alegerile prezidențiale, precizând că își dorește un nou mandat de primar general.

”Au fost colegi care mi-au spus că aș fi cea mai potrivită și că ar trebui să-mi asum această poziție foarte dificilă (șefia partidului – nr.) într-un moment greu al PSD, în care mulți fug de PSD pentru că ei consideră că partidul a ajuns la un scor foarte mic. Eu, când era președinte intermar la București, în București PSD a câștigat 45%. Acum, cu alt interimar, PSD a ajuns la 20%. Trebuie făcută o analiză foarte serioasă. Sunt colegi care m-au sunat și mi-au spus că aș fi cea mai îndreptățită persoană săpreiau șefia partidului. Am spus sunt un om de echipă și că nu doresc”, a declarat Gabriela Firea, care a venit la ședința liderilor PSD de marți dimineață.

Ea a mai spus că este ”normal” ca Viorica Dăncilă să preia interimar funcția de președinte al PSD și că-l susține pe Paul Stănescu ca președinte executiv interimar.

”Îl susțin pe poziția de președinte interimar pe Paul Stănescu, care alături de mine și de foarte puțini colegi am avut de pătimit pentru că am semnat acea scrisoare și am avut curajul să își susțină punctul de vedere. Cred că nu trebuie să se plătească polițe, dar trebuie să se facă dreptate și nu este normal să se perpetueze același mod de a conduce partidul în grupulețe foarte restrânse. Forurile trebuie să fie transparente, nu venit cu decizia, toată lumea să tacă. Nu voi candida și la Congres, dacă se va pune problema”, a adăugat ea.

De asemenea, Firea a negat că ar intenționa să fie candidatul partidului la alegerile prezidențiale, afirmând că își dorește un nou mandat de primar general al Capitalei.

”Îmi doresc să candidez pentru un nou mandat de primar general. Asta este dorința mea și cred că există și susținere în acest sens. Nu se va întâmpla așa ceva și nici nu îmi doresc să candidez la prezidențiale”, a mai afirmat Gabriela Firea.

„Nu e pentru cine se pregătește, ci pentru cine se nimerește”, a mai spus primarul despre candidatul la prezidențiale.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 2
Alexandru Visan 3297 Articole
Author

8 Comentarii

  1. La conducerea PSD mai bine Olguta Vasilescu decat Dancila sau Firea
    Dancila este cea vinovata de scorul slab al PSD. Pe ea au penalizat-o romanii.
    Daca ii scoate de pe lista de europarlamentare pe Avram, Tierhes si Grapini, singurii vocali pentru Romania, psd va fi istorie.

  2. Firea vroia conducerea PSD si desemnarea ca prezidentiabil anul trecut, cand PSD statea bine in sondaje. Cica se va concentra pe obtinerea unui nou mandat de primar al Capitalei. Succesuri!

  3. In Bucuresti psd a pierdut din cauza Gabrielei Firea

    Dancila este cea vinovata de scorul slab al PSD. Pe ea au penalizat-o romanii.
    Daca ii scoate de pe lista de europarlamentare pe Avram, Tierhes si Grapini, singurii vocali pentru Romania, psd va fi istorie.

    La conducerea PSD mai bine Olguta Vasilescu decat Dancila sau Firea

  4. Acum,ca PSD a intrat in Epoca Matriarhatului,s-a facut si „Sarmancur”mai blanda,mai relaxata!ALDE poate sa si iasa de la guvernare,daca Tariceanu se inchide cu Dancila in birou,ca altadat Dragnea,familia il poate banui de preacurvie…Iar cu biletele roz nu mai tine,si nici cu „telefonul arab”Ce vremuri interesante…

  5. Toate „bisericutele” din PSD au intrat „fibrilatie” pentru a pune mana pe „potul cel mare”, Firea il sustine pe Stanescu (prietenii stiu DC) pentru functia de presedinte interimar, desi, declara putin mai inainte ca normal ar fi ca functia sa-i revina lui Dancila, si, mai nou, declara ca l-ar sustine (la congres (probabil) functia de presedinte pe „i_maculatul” Oprisan .

  6. Alo tov. Firea/Pandele daca ai putin bun simt ar trebui sa-ti bagi capul in nisip sau sa lasi psd-ul in pace! Tradatoareo care ai lovit in Dragnea si simultaneu in PSD. Ia-te de mana cu Ponta si emigrati la Bacau! Huuo panarama cu motor! Acum ne spui ca te-a imbolnavit Dragnea! Dragnea a fost un domn cu tine la ce clanta ai avut impotriva lui! La lada de gunoi cu tine fiindca nu ai facut nimic in campanie pentru PSD! Numai Dragnea a fost de vina precum Ceausescu! Ce mizerie de om poti sa fii! Ar trebui sa-ti fie rusine si sa-ti dai demisia din PSD!

  7. fai,asta ? vrei alt mANDAT la pmb? cine ,voteaza o panarama care NU a facut NIMIC ,inafara de scandal specific tarfelor de pe centura ? ai venit in 1989 din moldova in sediul FSN de pe strada warsovia ,cu misiune ! SCARBA !

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.