Evaziune de milioane de euro în porturile româneşti

Poliţiştii au făcut, de la începutul anului, mai multe percheziții în porturile Constanţa, Constanţa Sud Agigea, Midia şi Mangalia, constatând că prejudiciul cauzat în urma evaziunilor fiscale este de 3 milioane de euro.
Acțiunile desfășurate de polițiștii Serviciului de Poliție Transporturi Maritime, în primele șase luni ale anului 2019, în porturile Constanţa, Constanţa Sud Agigea, Midia şi Mangalia au vizat prevenirea și combaterea faptelor de evaziune fiscală, contrabandă cu produse accizabile, punere în circulație de mărfuri contrafăcute, comercializare şi transport cu cereale și material lemnos.
Activitățile polițiștilor au avut în vedere și verificarea gestiunilor de carburanți la bordul navelor.
Astfel, de la începutul anului, au avut loc 13 percheziții domiciliare, în cadrul a 125 de dosare penale, întocmite pentru săvârșirea unor fapte de evaziune fiscală, în care prejudiciul activităților infracționale se ridică la 3.000.000 de euro.
Totodată, pe parcursul activităților au fost controlate 154 de societăți comerciale, 43 de nave, peste 8.200 de mijloace de transport și 61 de containere, fiind confiscate bunuri de peste 1.000.000 de lei.
Polițiștii de la transporturi maritime au constatat 26 de infracțiuni economice (dintre care 7 fapte privind gestiunea frauduloasă, 11 la Legea 86/2006 privind Codul vamal al României și 7 infracțiuni prevăzute de Legea 84/1998 privind mărcile şi indicaţiile geografice) și au aplicat 24 de sancțiuni contravenționale, în valoare de aproape 21.500 de lei, pentru nerespectarea legislației în domeniu.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

9 Comentarii

  1. Cine sunt cei care fac evaziune cu sustinere puternica din vestul sau occidentul granitei noastre? Hai cu recomandarea definitiv a plavanului sa ramana in jilț obligatoriu!
    Nooooo! Este rusica,dusmanul imaginar!

  2. Chestia cu doar 3 milioane de euro candideaza cu mari
    sanse la gluma anului. Chinezii stiu de ce.

  3. ce om cu mai mult de doi neuroni crede ca in portul Constanta se face evaziune de 3 milioane de euro? cred ca lipseste un zero.

  4. Am mai comentat. Toata marfa nu trebuie ompozitata in supermarket ci la intrarea in tara…se ia taxa si la cei care tranziteaza si se dau banii la iesire din tar.

  5. Acum au curaj politistii ; cand era mare Basescu si cu fratele sau , nu se atingea nimeni de portul Constanta …

  6. EVAZIUNEA
    incepe cu buticarii din colt si din fiecare catun.necontrolati, cu minime vanzari la pret numai de specula, topârlanii dau din gură și din coate, fie ca-s privatizati, fie mici meseriasi, zugravi, tamplari, instalatori, electricieni, meserii tot mai rare, mai ales in lumes rurala. iau banii faRA NUMAR, fac lucrari de mantuiala pe repede inainte si nu dau socoteală , nu dau chitante si facturi, in lacomia si prostia lor. primariile si fiscul local sa cerceteze munca la negru, sa inventarieze speculantii ce traiesc din evaziune, inselaciunea statului, dar si a proprietarilor, a persoanelor de buna cedință. de la acesti mici butocari, pfa, meseriasi autorizati sau nu , incepe evaziunea.cine face ordine???cine aplica legea?anaful, politia locala, autoritatile locale, cu incompetenti, corupti si teroristii in cautarea comisionului, spagii, peschesului? luati pietele si vedeti intermediarii colorati de unde au certificate de producator la bloc, cand fura marfa de la producatori pe cativa banuti si o dau de 10-100 de ori mai scump??comert cu coloranti?marfa de import la portile din ciolpani, movilta, sosele nationale si nimeni nu controleaza, nu confisca marfurile si produsele alterate vara, expirate,toxice??daca si pepenii sunt plini de ierbicide, ce face protectia consumatorului, ce face DSV???CONTROLATI CONTROLORII, VAMESII, PIETELE, EVAZIONISTII???

  7. Acolo lucreaza cea mai calificata mafie. De 30 de ani nu-i clinteste nimeni. Ce ni se spune acum este praf in ochi. Este vorba de miliarde si miliarde de euro. Cei ai statului in masura sa faca ordine au si ei slabiciunile lor.

  8. @calin – ia nu te mai lega de evazioniștii mici, că nu produc ,,paguba” bugetului nici 1% din cat produc marile multinaționale sau marii evazioniști, legal, prin acte măsluite! Un om care meșterește ceva pentru câteva sute de lei este un supraviețuitor in tara in care multinaționalele străine vor să impună prin lege salariul minim. Și e vorba de legea cererii și a ofertei. Am lucrat afară ca meseriaș autonom și nu mi-a cerut nimeni diploma sau cursuri. Aici, dacă vrei să fii PFA îmi trebuie diplomă care se eliberează în urma absolvirii unui curs de calificare de șase luni, organizat de odrasla tânără a unui politician, care costa 4000 lei, iar diploma se da după o săptămână! Dar ai reținut, cursul durează șase luni! Iar profesorii nu știu nimic, practic dai banii degeaba! Atunci la ce sa mă legalizez?!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.