Audierea care le dă din nou unora frisoane

Comisia parlamentară de control pentru controlul activității SRI reia, marți, audierea fostului secretar de stat în Ministerul Justiției Ovidiu Puțura.

Puțura, care a fost audiat prima dată pe 18 octombrie, imediat după Daniel Dragomir, a făcut acuzații explozive.

După audierea sa, președintele Comisiei, Claudiu Manda, a relatat că fostul secretar de stat în Ministerul Justiției, aflat în prezent în închisoare, a declarat, că majoritatea miniștrilor au avut convorbirile interceptate pe mandate de siguranță, dar și numeroși parlamentari.

”Ce ne-a șocat a fost că, atâta timp cât s-a ocupat în Ministerul Justiției de aceste informații, în calitate de șef al structurii de securitate, în perioada 2012-2016, majoritatea miniștrilor au fost interceptați cu mandate de siguranță națională, iar din Parlament domnia sa a numit un număr impresionant de parlamentari, în general cei care sunt mai vocali de la fiecare partid. Sunt afirmații ale domniei sale, rămâne să vedem dacă se confirmă. A spus că, din informațiile pe care le are, sunt în jur de 2.500 de mandate anual de ascultare pe siguranță națională”, a spus Manda.

Puțura a povestit de asemenea și ce s-ar fi întâmplat în cazul său.

„(Puţura, n.r.) a spus – şi există martori pe care i-a indicat – că în momentul în care a fost judecat a fost o pauză de câteva minute, judecătorul a părăsit sala şi a avut o întâlnire cu un ofiţer din conducerea SRI – lucru pe care trebuie să vedem dacă s-a întâmplat şi dacă este legal – după care s-a întors, a continuat audierile şi a şi stabilit în pronunţare decizia. Judecătorul a spus că nu se simte bine, vrea o pauză de cinci minute, după care s-a întors, s-a simţit foarte bine şi a continuat încă vreo câteva ore audierile. Sunt lucruri care îl vizează, nu suntem obligaţi să le luăm cu titlu de lucru definitiv, dar a indicat inclusiv persoane pe care să le invităm la comisie şi speranţa domniei sale este că vor proba”, a precizat Manda.

Întrebat de jurnalişti cine este acea persoană care a fost la ÎCCJ şi pe care Ovidiu Puţura a prezentat-o Comisiei, Claudiu Manda a răspuns: „E vorba despre persoana care se ocupă cu câmpul tactic. A fost o persoană din conducerea SRI care ne-a explicat cum e cu câmpul tactic”.

Chestionat dacă este vorba despre generalul Dumbravă, Manda a precizat: „Am spus destul”.

Ovidiu Buzura a susţinut totodată săptămâna trecută în fața Comisiei că există „există judecător condamnat și judecători anchetați pentru infracțiunea de abuz în serviciu formulată de DNA” pe motiv că nu a dat soluţia aşteptată de procurori.

„(Puţura, n.r.) a prezentat o situaţie în care, pe baza perioadei cât a fost în Ministerul Justiţiei, spune că există judecător condamnat şi judecători anchetaţi pentru infracţiunea de abuz în serviciu formulată de către DNA, singurul motiv fiind că soluţia pe care au dat-o într-un dosar nu era soluţia pe care o aşteptau probabil procurorii DNA sau care nu era, în opinia procurorilor DNA, în concordanţă că probele administrate la dosar”, a spus Manda, după audierea lui Puţura de către Comisia SRI.

„Şi pentru aces caz înţeleg că există o doamnă judecătoare condamnată deja şi alte trei persoane dintr-un alt complet la care ne-a făcut referire”, a adăugat Manda.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Ioana Radu 8517 Articole
Author

6 Comentarii

  1. ce dredibilitate are un inalt functionar din MJ care este condamnat??? de ce ne pierdem timpul cu astfel de specimene?? … si daca stie atatea de ce nu le-a spus cand s-au intamplat???

    • La intilnirea de taina judecator-sri-ist, martorii au fost invitați anume?

    • Penali la nivel înalt sint probabil cineva zeci de mii,din păcate nu avem pușcării pentru ei.

  2. La intilnirea de taina judecator-sri-ist, martorii au fost invitați anume?

  3. Acum trebuie ca nenorocitii care au condamnat oameni nevinovati sa intre la rindul lor la pirnaica.E vorba de Danilet, macovei, Dumbrava,Luluta,Stanciu,Coldea basescu si iohanis cam toata cireada sorosista care a readus stalinismul in Romania.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.