BREAKING NEWS Ludovic Orban, desemnat iar premier, la plesneală

Nicio surpriză în curtea Cotroceniului. Klaus Iohannis a anunțat joi seară că-l desemnează premier tot pe Ludovic Orban, explicând clar că prima sa opțiune o constituie alegerile anticipate. Cu alte cuvinte, Orban are rolul să meargă în Parlament și să se asigure că va fi respins.

” Întoarcerea la electorat este soluţia corectă şi satisface nevoia de democraţie în România. Alegerile anticipate sunt prima mea opţiune. Am prezentat partidelor această opţiune, unii au fost de părere că este bine, alţii că trebuie să se mai consulte în partid. Este normal şi pot să înţeleg că majoritatea partidelor au nevoie de discuţii interne. Acest lucru sper să se întâmple repede. Următorul pas este desemnarea unei persoane care să formeze un nou guvern”, a declarat Iohannis, înainte de a anunţa că-l desemnează iar pe Ludovic Orban.
Liberalii o spun în clar

Ludovic Orban a fost desemnat de preşedintele Klaus Iohannis să formeze un nou Guvern – încă un pas pentru declanşarea alegerilor anticipate, a afirmat joi liberalul Ionel Dancă, după anunțul lui Iohannis.

”PNL vrea reforme. PSD se opune. Cea mai bună soluţie sunt alegerile anticipate. Ludovic Orban a fost desemnat de preşedintele Klaus Iohannis să formeze un nou Guvern. Încă un pas pentru declanşarea alegerilor anticipate. Suntem în grafic pentru a scăpa România de majoritatea roşie PSD din Parlament”, a scris Dancă pe Facebook.

La scurt timp după anunțul lui Iohannis,  și liderul USR, Dan Barna, a declarat că a discutat cu premierul desemnat, Ludovic Orban, și va vota împotriva noului Guvern, pentru a susține declanșarea alegerilor anticipate.

„Am discutat acum câteva minute cu premierul desemnat” și vom vota împotriva Guvernului, a spus Barna, într-o intervenție la Digi 24.

VIDEO declarația lui Iohannis integral

Declarație de presă susținută de Președintele României, domnul Klaus Iohannis

Publicată de Privesc.Eu pe Joi, 6 februarie 2020

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Ioana Radu 8517 Articole
Author

24 de Comentarii

  1. Cine s-ar fi asteptat la aceasta Mutare Geniala sugerata Marelui Normal de tovarasa Carmen de la Sibiu.
    Liviu Plesoianu salariat PSD are toate sansele sa devina Liderul Absolut dupa Congresul Gastii de Interlopi din aceasta luna. Blonzii si infractorii de drept comun din PSD nu mai stiu ca care-i Scaparea.
    Vampirul Expirat Orban stie ca in final tot pentru Tovarasa Carmen va lucra pentru restul vietii sale de Bagabond Politic.
    Traiasca ai Nostri ca Brazii !

  2. Stimati Domni de la Cotidianul ,lasati comentariile decente sa curga.Va dezamagiti publicul!!!!!

  3. „Ma prezint : sint kamikaze Or Ban si, intru gloria eterna a imparatului de la Cotroceni, ma sacrific, aruncindu-ma in cap (ma rog, poate exagerez putin …) in portavionul USS Pesede ! Banzaiiii !”

  4. Daca nu ma insel, parca Einstein spunea ca „adevarata imbecilitate e sa bagi intr-o ecuatie aceleasi date si sa te astepti sa obtii rezultate diferite” …

  5. @ Coalițiile de partidele ce ar putea forma o majoritate parlamentară, demonstrată scriptic și faptic, pot contesta decizia președintelui Iohannis la CCR, dacă Ludovic Orban nu este reînvestit prin votul parlamentului, referitor la inițiativa președintelui Iohannis de a obține organizarea de alegeri parlamentare câtă vreme s-ar putea constitui o majoritate parlamentară, ?

  6. Comedia sinistra caraghioasa creata si jucata aberant de Iohanis si guvernul sau de mecenari , arunca tara intr-o criza economica la care victime vor fi toti romanii pe care dupa cum se vede acest iohanis ii sfideaza si-i desconsidera !!!!
    In frunte cu iohanis au luat masuri aberante impotriva Romaniei ca de ex. au platit miliarde de euro la stapanii lui externi pt armament depasit ce nu era necesar, au facut in aceste doua luni imprumuturi colosale la care nu au dat explicatii , au dat intr-o noapte 25 OG ciudate printre care anularea unor datorii foarte mari ale unor banci si societati private( cu capital strain) , prin alta ordonanta au alocat bugetul asigurarilor medicale catre sistemul privat medical in detrimentul sistemului medical public si al majoritatii populatiei !!!!!

  7. pentru marele plavan, Orban e numai bun de pus berea pe cap si de tzinut de urechi…:):):)

  8. Tara ca o (prada) sala de meditatie la fizica a marelui profesor de scrasnete. Cine nu a inteles ca turistului (harnic si vorbaret) i se rupe si de tara si de popor, l-a mai votat inca o data (ori nu – cert este ca siguranta afisata, privind castigarea alegerilor parlamentare de catre pedelepre, seama izbitor cu arogantele JO Petrov cad avea spatele asigurat atat de servicii – STS si SRI si justitie cat si la AEP), la alegerile parlamentare si locale nici nu mai trebuie electorat, rezultate au fost raportate crispatului, sondajele trucate, ironic, su fost confirmate (sic!)

  9. MNT: Este incredibil că pe site-ul prezidenţial apar texte care nu reproduc fidel cele spuse public de către preşedintele „lucrului bine făcut”: referirea la Liviu Dragnea, din ultima ieşire publică, mai precis la OUG cu dedicaţie pentru acesta, a dispărut din text, probabil pentru că este o minciună flagrantă. Nefiind singura mistificare.
    Dar, mult mai important este circul parlamentar şi politic realizat formal pentru alegeri anticipate – anticipate cu nici 6 luni înainte de cele la termen (mă întreb dacă nu cumva s-ar încalcă Constituţia) în realitate pentru exasperarea electoratului – exact aşa cum s-a făcut înaintea ultimelor două alegeri, inclusiv prin presiuni externe – pentru a elimina orice risc al unui procent bun al PSD.

  10. Cei care ați blocat “Exterminarea populației României prin Guvernul Orbán-Iohannis” ați demarat deja procedura de suspendarea președintelui Iohannis pentru “Incălcarea Constituției în formă continuată și respingerea hotărârilor Parlamentului României”?

  11. Pnleprele galbene in frunte cu hotul de case isi bat joc de noi toti pe banii nostri! La gunoi cu ei!

  12. Sa ne amintim, mai ales dupa seara asta :
    hxxps://www.youtube.com/watch?v=z-jOopUdvTQ
    hxxps://jurnalul.antena3.ro/special-jurnalul/interviuri/manifest-m-am-saturat-de-romania-628860.html
    hxxps://www.youtube.com/watch?v=8HKWIkDLj14
    In anii 90 s-a format in Transilvania o grupare care avea un scop bine determinat atunci.Unde sunt ei acum ?

    Ca sa fiu in trendul celor spuse de asta atunci pot spune si eu: „M-am saturat de Transilvania si de politicienii ei inepti ”
    -vor sa-mi privatizeze spitalele:
    -vor sa-mi privatizeze sistemul de pensii si sa-mi tina in saracie bunicii;
    -vor sa-mi inchide si ultimele industrii relevante din Regat;
    -nu vor sa-mi faca autostrazi, ca sa nu le spurc orasele cu prezenta mea ;
    -blocheaza investitiile in comunele si satele sarace din Regat;
    -blocheaza toate autostrazile exceptandu-le pe cele care le unesc lor comunele;
    -de aroganta lor idioata cu care trateaza orice roman care isi doreste mai mult desi sunt niste impostori;
    si m-am saturat si de alegerile continue idioate pentru ca o grupare de idioti sa nenroceasca viitorul copiilor si nepotilor nostri.

    M-am satura de Transilvania si politicienii ei impotenti, scandalagii si populisti.

  13. @ Remarcați și faptul că parlamentarii ar putea să voteze guvernul propus, până când liberali se mai hotărăsc să provoace moțiuni de cenzură, ceea ce, ca aspect electoral , probabil că nu ar fi în avantajul PNL, ?

  14. De ce de teme PSD de votul popular? Vor sa castige timp ca sa scorneasca noi minciunui pentru alegatori? Pai in cei 30 de ani de minciuna PSD-ista s-a mai trezit la realitate si populatia. Nu mai tine cu minciuna. Oamenii stiu ca PSD minte si fura fara rusine si fara remuscari!

  15. @ Remarcați și faptul că financiar, provocarea de alegeri anticipate este o cheltuială neprevăzută în buget, ce ar trebui și justificată prin necesitatea de organizare de alegeri anticipate, ?

  16. @ Opinați totuși și că fostul pemier de la Grivco, al PSD și FDG, ar putea intenționa să discrediteze PNL,partid ce ar fi crescut în preferințele alegătorilor la alegerile mai recente, cu atitudini de implicare politică și lipsă de mediere între partide, atribuții pentru care sunt și reglementăti în textul Constituție, ?

  17. Nu este la plesneală adică la nimereală este “la” SFIDAREA Constituției, la BATJOCORA Parlamentului, la DICTATURA Prezidențială Iohannis. Mesajul este: EU Iohannis sunt Statul România, Eu Iohannis sunt Constituțis României, Eu sunt Guvernul Meu. Serviciile și instituțiile Statului Român Parlament, Consiliul Suparior de Apărate al Țării, Serviciul Român de Informații, Statul Major al Armatei, Curtea Constituțională a României, Înalta Curte de Casație și Justiție, Parchetul General, Consiliul Superior al Magistraturii, tot sunt supușii numai Mie Iohannis, sunt la picoarele mele, sunt slugile mele necondiționat, iar vouă care m-ați sau nu m-ați ales vâ sunt gratii și temnicieri. MUȚUMIM UE. Din Lagărul Socialist și dictatura Ceaușescu, la Padocul UE și dictatura Iohannis.

  18. Pai decat securistul Pricopie absolvent de „Stefan Gheorghiu” propus de securistii Ponta si Ciolacu, parca mai bun este habarnistul de sica-mandolina care da in draci 25 de OUG pe noapte! Oameni buni, nu vedeti ca ticalosii astia isi bat joc de noi? In loc ca impostorul de la Cotroceni, profund antiroman, sa fie trimis la plimbare, Ciolacu din Parlament ne spune ca nu se pune in discutie demiterea lui! Deci ala poate sa-si bata joc cum vrea de popor, poate calca Constitutia de cate ori vrea, si Parlamentul „nu pune in discutie” suspendarea! O bataie de joc mai mare la adresa poporului care i-a votat nu se poate! Si amarastenii admira acest circ de doi lei pe spatele lor! Bravos natiune!

  19. Numirea a fost facuta „spre binele poporului”! Prosteala pe fata!

  20. Păi, toată politichia româneasă e la plesneală.. E la ”pe genunchi” sau ”la ușa cortului”. Are careva viziune, competența, cinstea noblețea, coloana vertebrală ? Sau are doar interes de grup sau personal,.. patriotic ? Merge totul vizibil, după ”cum vor mușchii mei”,. sau după lozica ” că pot” ,. că ”sunt la putere”,. mai ales dacă se știu cu unu sau doi mai mulții, mituiți, prostiți, sau șantajabili. Românește bree.

  21. Din comentariile externe referitoare la primului mandat al actualului presedinte am retinut faptul ca manifestarile lui comportamentale in calitate de sef de stat, contrare logicii bunului simt, bunei cuviinte si normelor constitutionale in vigoare sunt tipice unui pacient care sufera de o forma de schizofrenie.
    Cand aceasta afectiune se manifesta la un conducator al unei natii, efectele sunt devastatoare sub toate planurile. S-ar parea ca la astfel de pacienti de origine germana, exemplele sunt mai dese, vezi regele Ludovic al II-lea al Bavariei sau Hitler.
    Cred ca factorii responsabili ai acestui popor, evident cu exceptia presedintelui in functie, care au ca menire destinul neamului romanesc trebuie sa intervina de urgenta si ia toate masurile care se impun pentru inlaturarea acestui bolnav din conducerea statului.

  22. Ca sa NU fie desemnat un premier la plesneala, trebuie consultat poporul, deci sunt necesare alegeri anticipate si modificate prevederile ale toxice din Constitutia ouata de PSD si atarnatorii lor. Acum, dupa un rulaj de aproape 30 de ani se stie clar care sunt disfunctiile Constitutiei, viciile ascunse au iesit la iveala.

  23. VOR ALEGERI ANTICIPATE DAR AU FACUT CIRC, S-AU COMPROMIS IREVERSIBIL PRIN JOCURI INACCEPTABILE ! CINE CRED CA II MAI ADUC LA GUVERNARE..!!!? POATE DIASPORA ,CEI CARE AU SPALAT PUTINA …
    VAI DE SOARTA NATIEI CE DOARME SOMNUL RATIUNII DIN VEACURI…
    S-A VRUT O SCHIMBARE A PSD=BORDELUL DE LUX AL ROMANIEI CU PNL=CIRC CE EXCELEAZA PRIN DRESURA IMPUSA LA ROMANI PRIN ABUREALA SI HIPNOZA …CEEA CE FACIL PRINDE..!!
    ROMANIA NU MAI ARE VIITOR NU PENTRU CA AU LUAT ALTII TARA CI PENTRU CA ESTE LOCUITA SI CONDUSA DE 30 DE ANI, FIX DE GLOABELE,SCURSORILE,REBUTURILE UMANE ALE NEAMULUI SCAPAT IN LUCERNA IN 89 , UNDE ADUNATURA AVORTATILOR S-A ASEZAT CA NEAMUL PROST LA BUCATE PRECUM NEHALITII,MILOGII,CERSETORII!!
    INTR-O VIATA NORMALA ACESTE SCARNAVII RAMANEAU PE ULTIMA TREAPTA A SCARII VALORILOR UMANE …!!!!! GIBONII AU RASTURNAT-O SI SE CRED PE PRIMA…. JIGODII UMANE DIN GENA ANCESTRALA PE SPUZA VOASTRA ATI TERMINAT ROMANIA IAR EXCEPTIILE NEAMULUI NU MAI AU ENERGIE SA DEA CU VOI DIRECT IN MORMINATE…DAR NICI MORMINTE NU MAI AVETI DREPT A AVEA IN PAMANTUL ROMANIEI..!!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.