Românii îşi fac provizii

Știrile privind evoluția epidemiei de coronovirus, dar și modul în care italienii au reacționat la apariția bolii, golind magazinele de produse alimentare sau de igienă au dus la o creștere a numărului clienților și în magazinele din România, precum și la o majorare a cantităților de produse cumpărate.

Din magazine se cumpără ca de sărbători, în special produse neperisabile, cum sunt conservele, a declarat George Bădescu, director executiv al Asociației Marilor Rețele Comerciale din România.

Bădescu spune că în scurt timp stocurile vor fi refăcute și că nu există motive de îngrijorare, dar a admis posibilitatea scăderii unor stocuri, din cauza cererii mari.

„Suntem deja în comunicare cu cei care fac aprovizionarea și nu avem motive să credem că aceste cereri nu vor fi onorate”, a spus Bădescu, dar nu a precizat perioada de timp pentru care există stocuri sau după cât timp ar putea apărea probleme.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

9 Comentarii

  1. Leprosul liberal Orban care striga din rarunchi „cine este generalu” a fost rasplatit pentru trei luni cu salariu baban de 20.000 ron net/luna adicatelea 3 luni X 20.000 ron net/luna=60.000 ron net. Frumos si la mai mare spoliitori la varf care sugeti sangele poporului! Traiasca si infloresca dictaura lui Johannis!

  2. icre moiu, babic, gorgonzola, trufe, Kobe şi Cordon Rouge, provizii pentru neputincioşii de la bnr, guv, dealu boului şi serviţii; pulimea, la penny’s, la parizer, mitilic, lumânări şi tămâie…să tot trăieşti bine în zilele crizei…

  3. Foarte bine sa si faca provizii…de foame nu va murii nimeni …dar pericolul este ca strainii sa inchida supermarketurile…Si vom avea alimente doar de la tarani…malai..fasole…carne..oua..legume romanesti.

  4. Directoarea Laboratorului de cercetări și analize din cadrul Spitalului Universitar Luigi Sacco din Milano, Maria Rita Gismondo, a specificat într-o postare pe profilul personal de Facebook că noul coronavirus nu este altceva decât o formă de gripă puțin mai gravă și că nu ar prezenta un pericol deosebit de important, așa cum este considerat în prezent: „Confundăm o gripă cu o pandemie globală”, a fost concluzia medicului italian.

    ”Până acum câteva zile spune un cunoscut medic, nu am acordat nicio atenție știrilor legate de epidemia cu coronavirus. Am fost ocupat, nu am urmărit știrile. Dar, nici în cele mai sumbre scenarii, nu puteam să-mi imaginez isteria colectivă și globală, care s-a declanșat. După mai multe zile, când am deschis televizorul, am crezut că fie a început al III-lea război mondial, fie a venit sfârșitul lumii. Spun isterie globală pentru că ea nu este numai în România. Ea se manifestă și în China, Italia, Austria etc. Nu mi-am imaginat că nu se vor analiza parametrii epidemiei. Dacă suntem cât de cât raționali, putem să observăm că mortalitatea (raportata la numărul de îmbolnăviri declarate, și nu la populația generală) este de aproximativ 2,4%, apropiată de cea prin gripă în 2018 și că coronavirusul are o patogenie scăzută. Cei care au decedat în Italia aveau comorbidități majore (neoplasm, BPOC, insuficență cardiacă stadiul III). Chiar dacă măsurile autorităților din Italia au trezit admirația unor oficiali români, în realitate, multe sunt absurde, între care carantina și arestarea celor care nu o respectă.

  5. Un cunoscut doctor aruncă-n aer isteria creată de coronavirus. Răzvan Constantinescu, medic primar medicină internă și gastroenterologie la Institutul de Gastroenterologie și Hepatologie Iași, a răbufnit pe pagina de socializare.

    Constantinescu susține că astfel de virusuri nu reprezintă un pericol vital decât pentru „categoriile cu risc maxim: cirotici, neoplazici, vârste extreme, pacienți cu insuficiență cardiacă severă, BPOC, imunodeprimați (aș adăuga eu, și cei care s-au vaccinat aiurea pentru orice prostie)”, potrivit bugetul.ro.

    Ca să-i lămuresc pe imbecilii care umblă cu chiloțeii pe nas prin aeroporturi, mă ofer voluntar să mă infectez cu virusul vieții. Să vadă și ei un medic nevaccinat ”antigripal” (o tâmpenie, având în vedere polimorfismul virusurilor gripale) care nu moare, frate, deși ”a susținut ciuma roșie” (!)

  6. Frica de foamete! Bre, de ce fugi, nu scapi! Poate te loveste si mai puternic!

  7. Nasol ! Caviar, nema ! Foie gras, canci ! Nici macar o amarita de naveta de „Veuve Clicquot” pe raft nu mai era ! Asa ca, deceptionat si trist, m-am intors la Cotroceni si am deschis una din ultimele sticle de Chivas, 18 ani (deci majora) !

  8. Cand ești prost, virusul îți cânta. Cand cumparati conserve nu uitati sa cumparati si muraturi gen: Plavanis, Turcanis, Orbanis, Bogdanis.
    ps. Virusul demagog Rareș vad ca nu poarta masca. Ca atare, continua sa infesteze sufletul, tembel, a unei natii terorizate de o gripă unflata cu pompa propagandei anti chinezesti. Virusul e menit sa omoare economia Chinei , nu cetatenii ei.Sunt convins virusul e unul cu evidenta contabila dubla cu dubă si cu tendinte de a muri in spitale private.
    Ps. Cica s-a constituit o celula de criza la Rahova. Celula a tinut 8 ore. Nemultumită de cei care au invadat-o, celula a devenit cancerigena. Acum medicii cauta un antidot impotriva celulei de criza, devenita cancerigena.
    ps1. Confuz, din cauza coronavirusului, Jhoannis in loc sa convoace CSAT-eul a convocat CAR-eul.
    Ps2. In orasul, invecinat comunei noastre, exista doua pompe funebre. Una ETERNITAS, cealalta CORONA. In uram virusului Corona a falimentat. ACUM cetatenii isi pune mari sperante in ETRNITASVIRUS, care , spun ei, le va aduce eternitatea.
    Un virus pentru ETRENITATE, a devenit emblema, de succes, firmei. Surse din firma, afirma, ca cei mai panicati si-au facut deja programri.
    ps. Fac precizarea ca firma ETERNITASVIRUS este firma episcopiei, asa ca succesuln este garanta.

  9. În trecut ‘ am dat gata ‘ stocurile vechi de pulpe de pui americane, acum a venit răndul produselor (inclusiv farmaceutice) europene .

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.