Amendă în scandalul poluării

Garda de Mediu a amendat CET Grozăveşti cu 100.000 de lei pentru că nu a anunțat că folosește păcură. Ministrul Mediului Costel Alexe spune, însă, că CET nu a folosit păcură în exces.

„În ceea ce priveşte CET Grozăveşti, pentru că s-a vorbit foarte multe de activitatea CET Grozăveşti în ultima perioadă, a intrat în control pe data de 4 martie, controlul a fost finalizat pe 6, iar comisarii de mediu au aplicat o amendă de 100.000 de lei”, a spus Costel Alexe, ministrul Mediului.

Potrivit lui Alexe, amenda a fost dată pentru că CET nu a anunţat că foloseşte păcură, nu pentru că s-a folosit acest combustibil în exces.

Reprezentanţii ELCEN, cei care administrează CET-rule din Capitală, au anunţat încă de la debutul scandalului privind poluarea din Bucureşti că procentul de păcură folosit în această perioadă este de până la 2%.

Pe de altă parte, primarul Capitalei, Gabriela Firea, a anunţat săptămâna trecută că una dintre sursele masive ale poluării din Capitală ar putea fi CET-urile, care folosesc păcură.

De altfel, Firea a declarat, duminică, faptul că va depune plângeri penale pe numele ministrului Mediului, Costel Alexe, și pe numele ministrului Economiei, Virgil Popescu, după poluarea din Capitală, când s-ar fi ars peste 260 de tone de păcură.

Poluarea de acum 10 zile din Bucureşti a fost extrem de mare, cu depăşiri chiar şi de 10 ori ale normelor admise.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

5 Comentarii

  1. Pentru atacul la sănătatea oamenilor aceasta amendă este nesemnificativă.sau încurajatoare.de ce nu contează sănătatea cetățenilor mai mult decat profiturile bastanilor din CETuri? Niste jigodii. Despre Stericycle de ce nu scrieti ? Tabu ?

  2. Sa-i spuna cineva membrului de guwerner ca el nu e PR-istul CET-ului, el e acolo platit de si sa lucreze in interesul cetateanului poluat! Daca nu sar ei din baie cu scuze pentru poluatori, desi el ar trebui sa aiba interese sa fie amendati vinovatii, asta e fisa lui de atributii, nu sa-i spele pe toxici…A vazut tot bucuresteanul trezit dimineata norul de fum care-i ineca florile de pe balcon, il sufoca pe el si ii inegrea geamurile…si norul venea de la cosurile CET, ce mai chichirez galceava?!
    P.S. O analiza chimica facuta de secretarul de stat, doctorul ala care a decretat gazele jandarmilor mutagene, acum asupra fumului cetuit, ar lamuri infertilitatea „capitalistilor” si i-ar da si doamnei Firea apa la moara cu programul de fertilizare in vitro…Un pic de cooperare, in „interes national securistic”, se poate?!

    • Acest lucru se stie de ani de zile dar fariseii astia de la mediu abia cum au aflat. Sa fim seriosi! Costelus este un pacalici ieftin.

  3. Eu zic sa pastrati suspiciunea ca nu CET-urile au poluat ci altcineva, cu statut de putere straina si ostila. Teoretic, ar trebui sa ne spuna SRI-ul.

    SRI-ul este institutia care, in mod normal, este mandatata, delegata si platita de noi, oamenii de rand, pentru a fi suspicioasa, a face cercetari si a rezolva in locul nostru si, mai ales, PENTRU NOI.

  4. Berbecii de la mediu ,fie garda fie minister toti sunt o apa si-unpamant,niste pafaristi ,habarnisti care nici cu fisa postului in mana n-au habar ce trebuie sa faca sau de ce raspund.La 10 zile dupa poluarea masiva se afla ca acele analizoare
    de noxe nu functionau erau doar niste obiecte de inventar .MAI IDIOTILOR PE CE VA UITATI VOI TOATA ZIUA ?,TAIATI FRUNZA LA CAINI 8 ORE PE ZI ??.ASTIA-S BUGETARII ,TOT NESIMTITI ,TOT PROSTI ,TOT ANGAJATI CU PILE ,TOT FUFE SI AMANTE ,TOT CLIENTELA POLITICA ,SI VRETI SA SE MISTE CEVA CUM TREBUIE IN ROMANIA ?.
    DERBEDEII ASTA DE LA MEDIU AU O ACREDITARE PE SISTEMUL CALITATII ISSO 14000 ?? si pe laboratoare de incercare ISSO 17025 ??.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.